Hvordan Web of Trust-tjenesten hjælper dig med at bekræfte webstedets legitimitet

Du har sikkert stødt på adskillige mistænkelige websteder, mens du browser. Det kan nogle gange være svært at identificere disse websteder nøjagtigt og deres troværdighed. Web of Trust (WOT)-tjenesten søger at gøre dette lettere.

Så hvad er WOT, og hvordan hjælper det dig med at bekræfte et websteds legitimitet?

Hvad er Web of Trust (WOT) Service?

Web of Trust er for det første et fællesskab af webbrugere initieret og administreret af WOT Services LP. Det er også en cybersikkerhedstjeneste, der angiver websteders troværdighed.

WOT Services LP udtaler, at WOT er “et verdensomspændende fællesskab af millioner af brugere, dedikeret til at skabe og vedligeholde en sikker og troværdig weboplevelse.” Fællesskabsmedlemmer deler anmeldelser af websteder og applikationer, de har brugt, og tjenesten, ved hjælp af maskinlæringsalgoritmer, skaber tillidsscore for disse websteder og apps. Målet er, at du med disse resultater kan undgå ondsindede websteder, mens du surfer online.

Du kan få adgang til WOT via dens hjemmeside, som en browserudvidelse og på dine Android- og iOS-mobilenheder.

Hvordan fungerer Web of Trust (WOT)-tjenesten?

WOT opfordrer sine fællesskabsmedlemmer til at dele deres personlige erfaringer og give feedback på websteder, de har besøgt, hvilket giver andre mulighed for at holde sig informeret og beskyttet mod ondsindede websteder. Efter at have indsamlet disse data, analyserer og sammenligner WOT dem med tredjepartsoplysninger for at sikre, at de er pålidelige.

  9 bedste ekspertnetværk, der skal bruges til at træffe informerede forretningsbeslutninger

Når du anmoder om oplysninger om et websted, analyserer WOT webstedets Uniform Resource Locator (URL) og sammenligner det med dets omfattende database med brugergenererede vurderinger, anmeldelser og kommentarer. WOT udfører også regelmæssige webstedssikkerhedstjek ved hjælp af maskinlæringsalgoritmer for at finde beviser for ondsindede webstedsaktiviteter. Baseret på sin database tildeler WOT tillidsvurderinger (kun tilgængelig via browserudvidelsen) ved hjælp af farvede ikoner.

Et grønt ikon betyder, at et websted anses for sikkert og troværdigt af WOT-fællesskabet; du skal føle dig sikker på at besøge disse websteder.

Et gult ikon antyder, at webstedet har blandede anmeldelser, hvilket betyder, at du skal fortsætte med forsigtighed.

Endelig indikerer et rødt ikon, at hjemmesiden er usikker og kan være forbundet med svindel og ondsindede aktiviteter.

Når du støder på et websted, der ikke er taget højde for i databasen, vil du i stedet finde et spørgsmålstegn eller et gråt ikon.

Sådan bruger du Web of Trust-browserudvidelsen og mobilappen

For at bruge WOT, mens du browser på din computer, skal du installere udvidelsen. Besøg WOT hjemmeside, og rul til slutningen af ​​siden, lige før linkene. Du finder ikoner med links til alle WOT’s relevante butikssider for browserudvidelser.

Når du har valgt et ikon (for eksempel Chrome-ikonet), bliver du dirigeret til WOT-udvidelsessiden i din browsers butik (i dette tilfælde Chrome Webshop). På udvidelsessiden skal du klikke på Føj til (dit browsernavn).

Når du har installeret WOT, vil du, hver gang du laver en websøgning, finde farvede ikoner eller spørgsmålstegn ved siden af ​​resultaterne. Hvis du højreklikker på et link, vil muligheden for at kontrollere dets WOT-vurderinger være tilgængelig.

Alternativt, når du besøger et websted, kan du klikke på udvidelsen for at tjekke webstedets stilling.

  4 Chatbots kan lide ChatGPT for at have menneskelignende samtaler

På mobil tager WOT det videre. Du kan scanne din smartphone for at se, om ondsindede apps er installeret, bruge e-mail-beskyttelsesfunktionen til at forhindre phishing-svindel og aktivere sikker browsing for at afgøre, om et websted er sikkert, før du klikker.

Hvad er fordelene ved WOT?

WOT tilbyder flere fordele til alle, der ønsker at forbedre deres online sikkerhed.

1. Indledende advarselssystem

Web of Trust hjælper dig med hurtigt at identificere skadelige og mistænkelige websteder. Når du støder på websteder med potentielle phishing-, malware- eller svindelrisici, advarer WOT dig om webstedets højrisikofaktor ved hjælp af brugernes vurderinger og anmeldelser.

Disse opdateres i realtid, så hjemmesidescores er typisk relevante.

2. Nem at bruge

Web of Trusts intuitive grænseflade gør det nemt at navigere. De enkle farvekodede visuelle signaler gør det nemt at identificere sikre og risikable websteder. Denne brugervenlige grænseflade er bredt tilgængelig, uanset din tekniske knowhow.

3. Baseret på Peer Anmeldelser

Web of Trusts tilgang er baseret på data fra dets fællesskabsmedlemmer; systemet er ikke afhængigt af en centraliseret myndighed. Ved at indsamle disse data sigter WOT mod at skabe et distribueret og decentraliseret tillidsnetværk for optimal hjemmesideevaluering.

Desuden gør WOTs natur det sværere for en enkelt person eller organisation at falske vurderinger.

4. Privatliv og anonymitet

Du er ikke forpligtet til at give personlige oplysninger for at oprette profiler eller få adgang til WOTs tjenester og funktioner. Du er heller ikke forpligtet til at afsløre din identitet, når du laver anmeldelser eller vurderinger.

Hvad er begrænsningerne for WOT?

Mens WOT-tjenesten har fordele, er der også alvorlige begrænsninger involveret.

1. Ugennemsigtig dataindsamling og brug

Bekymringer om beskyttelse af personlige oplysninger om WOT har fået tjenesten til at miste tilliden hos mange mennesker. Der har været flere påståede afsløringer af, at WOT har solgt lagrede bruger-browsingdata til tredjepartsvirksomheder til markedsføring og analyse.

  Fix Yahoo Mail stoppede med at vise billeder

Derudover er omfanget og arten af ​​WOTs dataindsamling ikke helt klart, hvilket viser systemets manglende gennemsigtighed og kompromittering af brugernes datasikkerhed.

2. Afhænger hovedsageligt af aktiv brugerdeltagelse

Web of Trust er bygget på et stort brugerfællesskab og deres viden. WOT har brug for en konstant strøm af brugerbidragede vurderinger og anmeldelser for at opretholde effektivitet og nøjagtighed. Hvis der er en mindre eller mindre aktiv brugerbase, så bliver WOTs tillidsvurderinger mindre præcise og pålidelige.

3. Sårbar over for datamanipulationer

Web of Trust er helt afhængig af brugerbidraget data, hvilket øger risikoen for manipulation af ondsindede brugere. Nogle ondsindede personer kan bruge bots eller manuelt give mange positive anmeldelser og vurderinger for at narre brugere til at stole på deres svigagtige websteder.

På samme måde kan nogle brugere give negative anmeldelser for at skade velrenommerede konkurrentwebsteder. De kan også utilsigtet repræsentere et websted forkert, måske efter en netværksfejl; dette kan føre til falske positive eller negative anmeldelser.

4. Potentiale for overdreven afhængighed

Web of Trust kan give dig en falsk følelse af sikkerhed, hvis du har overdreven tillid og tillid til udvidelsens tillidsvurderinger. Flere personer kan stole på WOTs forenklede farvekodede tillidsvurderinger uden at tage eksterne risikofaktorer og sikkerhedsforanstaltninger i betragtning.

5. Begrænset WOT-adoption

Fordi WOT-vedtagelse stadig er begrænset, er mange websteder ikke blevet bedømt. Der er en god chance for, at det websted, du vil bekræfte, ikke er blevet bedømt, især hvis det er upopulært.

Skal du bruge Web of Trust?

WOT er nyttig til at få en hurtig vurdering af en hjemmeside, før du tager springet. Men som al teknologi er fuldstændig troværdighed tvivlsom, og WOT’s pålidelighed er endnu mere usikker på grund af tidligere påstande om dets datapraksis.

Selvom WOTs fællesskabsdrevne tilgang til webstedssikkerhed er genial, bør du være forsigtig og overveje at kombinere andre velrenommerede websikkerhedsværktøjer med stærkere privatlivs- og sikkerhedsfunktioner til web-browsing.

Men efterhånden som brugen af ​​værktøjet øges, og der er sat bedre anti-manipulationsfunktioner på plads, kan WOT blive mere pålidelig over tid.

Vær ikke afhængig af Web of Trust (WOT) Service Alene

WOT er et værktøj til at identificere pålidelige og ondsindede websteder. På trods af WOTs mange fordele og potentiale, tyder dens begrænsninger på, at du ikke bør bruge tjenesten som et primært online sikkerhedssystem.