Sådan installeres Python på Mac og køre dit første script

Ældre Mac’er er bundtet med en forældet version af Python, der ikke længere er kompatibel med de nyeste programmer. For at køre Python-scripts på macOS Monterey eller nyere, skal du downloade den seneste version af Python til macOS.

Følg med i vores trin-for-trin guide lige i forvejen, mens vi viser dig, hvordan du downloader og installerer Python på din Mac og kommer i gang med at køre dit allerførste script.

Kommer Mac’er med Python forudinstalleret?

I mange år kom Mac’er med Python 2.7 forudinstalleret. Dette er dog ikke længere tilfældet. Selvom du stadig kan downloade og installere Python på en Mac, ligesom enhver anden software, inkluderer Apple det ikke længere som standard, da Python 2.7 ikke længere vedligeholdes.

Apple havde givet tidlige meddelelser om at fjerne det fra sit operativsystem i udgivelsesbemærkningerne til macOS Catalina i 2019, før de endelig trak stikket i macOS Monterey 12.3.

Når det er sagt, hvis din macOS-version er et sted mellem 10.8 og 12.3, er der en god chance for, at du stadig har Python 2.7 forudinstalleret på din Mac. Den bedste måde at kontrollere er ved blot at prøve at køre Python fra Terminal-appen i macOS.

Sådan tjekker du den forudinstallerede version af Python på din Mac

Hvis du kører en ældre version af macOS, kan du kontrollere, hvilken version af Python der er tilgængelig på din Mac ved at følge disse trin:

 • Start Terminal-appen på din Mac. For at gøre dette skal du gå til din Macs Launchpad og skrive Terminal i søgefeltet. Alternativt kan du bruge Spotlight-søgning til at finde den.
 • Indtast følgende kommando for at kontrollere Python 2.7’s version og tryk Retur:
   python 

  Hvis Python er forudinstalleret, får du et svar med detaljer om versionen.

 • Hvis din Mac har flere versioner af Python, kan du indtaste en kommando, der angiver Python-versionen. For at kontrollere Python 2.7’s version kan du bruge kommandoen python –version. Og til Python 3 kan du bruge følgende kommando:
   python3 

 • Sådan installeres Python med det officielle installationsprogram

  Den nemmeste måde at downloade den nyeste version af Python på er via dens officielle hjemmeside. Her er hvad du skal gøre for at komme i gang:

 • Download installationspakken fra Pythons officielle side.
 • Vent på, at overførslen er fuldført. Når den er færdig, skal du dobbeltklikke på pakken for at starte installationsprocessen. Du kan følge instruktionerne på skærmen i Python-installationsprogrammet for dette trin.
 • Når installationen er fuldført, åbner installationsprogrammet automatisk Pythons installationsmappe i et nyt Finder-vindue.
 • Bekræftelse af din Python-installation

  Du skal bekræfte, at du har installeret Python og IDLE korrekt, det integrerede udviklingsmiljø, der følger med Python – blot et af mange vitale værktøjer for Python-udviklere.

 • Dobbeltklik på filnavnet IDLE i Pythons installationsmappe for at starte det. Hvis installationen lykkes, åbner IDLE en Python-skal.
 • For at sikre, at alt kører glat, skal du indtaste en simpel Python-udskriftskommando og køre den i IDLE.
   print('Hello, world!') 
 • Tryk på Retur (eller Enter), og du skulle få din besked udskrevet på grænsefladen, hvis alt fungerer korrekt.
 • Installer en kildekodeeditor på din Mac

  Nu hvor du har installeret Python på din Mac, skal du installere en gratis kodeeditor for at hjælpe dig med at gøre kodning hurtigere og nemmere. Selvom IDLE, der kommer som en del af Python-pakken, også er en kildekodeeditor, og du kan bruge den til at komme i gang, giver nogle bedre editorer et meget mere effektivt kodningsmiljø.

  For eksempel er Visual Studio Code blandt de bedste gratis kodeeditorer med syntaksfremhævning derude. Den er let, kraftfuld – og vigtigst af alt, helt gratis. Følg disse trin for at installere Visual Studio Code på din Mac:

 • Du kan downloade Visual Studio kode gratis fra den officielle hjemmeside.
 • Når du er færdig, skal du klikke på den downloadede fil og udpakke dens arkiverede indhold.
 • Flyt Visual Studio Code til mappen Programmer. Hvis du gør dette, bliver den tilgængelig i macOS-startpanelet for nem adgang.
 • Start nu Visual Studio Code og opret en ny fil ved at klikke på Ny fil…
 • For at Visual Studio Code kan læse din fil som et Python-script, skal du oprette et med filtypenavnet .py.
 • Vælg nu en placering for at gemme dit nye Python-script, og klik på Opret fil.
 • Visual Studio Code vil nu bede dig om at installere en Python-udvidelse. Du kan gøre det ved at klikke på knappen Installer.
 • Til sidst skal du vælge din foretrukne Python-fortolker. Klik på Vis > Kommandopalet, og skriv Python: Vælg Tolk i feltet øverst i vinduet, og tryk på Retur. Brug piletasterne til at fremhæve tolken ved siden af ​​Anbefalet i søgeresultaterne, og tryk derefter på Retur for at vælge den.
 • Kørsel af dit første Python-script på en Mac

  At komme så langt ind i processen betyder, at du med succes har installeret Python på din Mac og formået at konfigurere en kodeeditor. Nu er det tid til at køre dit første Python-script på macOS. For at gøre det, følg disse instruktioner:

 • Gå tilbage til Python-filen, du lige har oprettet, og indtast enhver grundlæggende Python-kommando som:
   print('Hello, world!') 
 • Du kan kompilere og køre din kode ved at klikke på knappen Afspil i øverste højre hjørne af Visual Studio Code-vinduet.
 • Hvis din kode er skrevet korrekt, vil du få output vist i den integrerede terminal, hvilket betyder, at du har kørt dit første Python-script.
 • Sådan afinstalleres Python fra din Mac

  Hvis du nogensinde skifter mening om at bruge Python på din Mac og planlægger at skifte til et andet programmeringssprog, kan du følge nedenstående trin for at fjerne Python fra macOS.

  Afinstallation af Python fra Applications-mappen

  Gå til Finder, og klik på mappen Programmer. Flyt derefter alle dine installerede Python-mapper til papirkurven. For at fjerne en enkelt version skal du sørge for, at du kun flytter den specifikke versions filer til papirkurven.

  En dialogboks kan poppe op, hvor du bliver bedt om tilladelse til at udføre sletningen. Indtast din Macs adgangskode for at give Terminal tilladelse til at fjerne disse filer.

  Afinstallation af Python Framework fra /Library Directory

  Hvis du vil helt afinstallere Python fra dit system, skal du også fjerne Python-rammen fra mappen /Library. Python-rammen indeholder Python-fortolkeren, standardbiblioteket og site-packages-mappen.

  Fjernelse af Python-rammen vil fjerne alle disse filer fra dit system. Så hvis du ikke fjerner disse filer, vil Python stadig være installeret på din Mac, men vil ikke være brugbar.

 • Tryk på Kommando + Mellemrum for at få Spotlight-søgning frem på din Mac. Søg efter Terminal og start den.
 • Indtast følgende kommando i Terminal og tryk på Retur (eller Enter).
   sudo rm -rf /Library/Frameworks/Python.framework 

 • Indtast din Macs adgangskode for at give tilladelse til at slette filerne.
 • Dette vil slette rammerne for alle versioner af Python installeret på din Mac. Men hvis du kun ønsker at slette rammen for en bestemt version (såsom version 3.8), kan du bruge følgende kommando:

   sudo rm -rf /Library/Frameworks/Python.framework/Versions/3.8 

  Dette vil slette rammen for den angivne version af Python fra din Mac.

  Det er nemt at komme i gang med Python på macOS

  Som et generelt programmeringssprog prioriterer Python kodelæsbarhed. Dette gør Python let at lære og læse, så du kan skabe alsidige applikationer lige fra webudvikling til dataanalyse og mere.

  Selvom der er mange måder at installere Python på macOS, er den sikreste måde at bruge det officielle installationsprogram. Du kan dog også bruge en pakkehåndtering til macOS som Homebrew – et program, der gør det nemt at installere og administrere software, afhængigheder og andre scripts på din computer.

  Det bedste er, at du ikke kun kan bruge Homebrew til at installere enhver version af Python, men også mange andre apps.