Hvordan man installerer og bruger KDE Apper på Linux

Apper er et værktøj til KDE Plasma 5-skrivebordet. Med det kan brugere administrere deres pakker på Linux. Apper er distributionsagnostisk, da den bruger PackageKit. Det betyder, at uanset hvilket Linux OS du bruger, vil du nemt kunne installere og afinstallere dine yndlingsprogrammer.

Denne vejledning vil gennemgå, hvordan man installerer KDE Apper-værktøjet på alle større Linux-operativsystemer. Derudover viser vi dig, hvordan du bruger Apper til at gennemse, søge, installere og afinstallere pakker.

Installation af Apper på Linux

Apper-værktøjet kan nogle gange være forudinstalleret på KDE-baserede Linux-operativsystemer. Men ikke alle KDE Plasma Linux OS har det, så vi skal gennemgå, hvordan du får appen til at fungere, før vi viser dig, hvordan du bruger den.

For at starte installationen af ​​Apper på din Linux-pc skal du åbne et terminalvindue. For at åbne et terminalvindue på Linux-skrivebordet skal du trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søg efter “Terminal” i appmenuen og start den på den måde.

  Sådan bruger du FTP-kommandoen på Linux

Med terminalvinduet åbent og klar til brug, kan installationen begynde. Følg sammen med installationsinstruktionerne nedenfor, der svarer til det Linux OS, du bruger i øjeblikket.

Ubuntu

På Ubuntu Linux installeres Apper-værktøjet nemt ved hjælp af Apt-kommandoen nedenfor. Du kan også finde det i KDE Discover på Kubuntu-skrivebordet.

sudo apt install apper

Debian

Hvis du bruger Debian Linux 11 Bullseye, Debian 10 Buster eller Debian 9 Stretch, er Apper-værktøjet tilgængeligt til installation med følgende Apt-kommando. Alternativt vil du være i stand til at installere det via KDE Discover på Debian KDE-skrivebordet.

sudo apt-get install apper

Arch Linux

De, der bruger Arch Linux, kan installere Apper-værktøjet via Pacman-kommandoen nedenfor. Eller, hvis du ikke er fan af terminalen, på Arch Linux KDE-skrivebordet, start KDE Discover og installer det på den måde.

sudo pacman -S apper

Fedora

Bruger du det seneste Fedora KDE-spin? Hvis det er tilfældet, kan du få konfigureret Apper-programmet på din computer ved hjælp af Dnf-kommandoen nedenfor i et terminalvindue. Eller start KDE Discover og få Apper på den måde.

sudo dnf install apper

OpenSUSE

Desværre har OpenSUSE Linux ikke Apper-programmet i sine softwarekilder. Heldigvis har KDE-udgaven af ​​OpenSUSE en masse gode ting at tilbyde. Hvis du vil bruge Apper i KDE, så overvej at skifte til Fedora Linux.

  Sådan laver du en virtuel maskine i VirtualBox på Linux

Fedora Linux har en lignende arkitektur som OpenSUSE, da den bruger RPM-pakker. Ellers kan du prøve at kompilere Apper-værktøjet fra kilden via kildekoden, der findes her.

Brug af Apper til at installere apps

Apper er en pakkehåndtering, og den kan bruges til at installere pakker. For dem, der ikke ved det, er en pakke en pakket fil. For at installere software med Apper på dit KDE-skrivebord skal du starte med at starte appen. For at starte appen skal du trykke på Alt + F2 for at åbne hurtigstarteren. Når den er åben, skal du skrive i kommandoappen og trykke på Enter-tasten for at starte den.

Med Apper åben vil du se et søgefelt efterfulgt af et søgefelt og to sektioner. Disse to sektioner er “Lister” og “Grupper.” For at installere ny software skal du klikke på søgefeltet.

Når du har klikket på søgefeltet, skal du indtaste navnet på den software, du ønsker at installere. For at installere Midori-webbrowseren ville jeg f.eks. skrive “midori” i søgefeltet.

  Sådan installeres og konfigureres Plex Media Server på Linux

Bemærk: du kan også kigge gennem “Grupper”-området og søge efter software, der skal installeres, hvis du ikke kan finde det gennem søgning.

Når du har indtastet dit søgeord, skal du trykke på Enter-tasten for at se resultaterne. Gennemse derefter resultaterne for den app, du vil installere. Når du har fundet den app, der skal installeres, skal du kigge efter kolonnen “Handling”.

I kolonnen “Handling” kan du se “Installer”. Klik på den for at downloade og installere programmet på din computer.

Afinstaller software med Apper

Gør følgende for at afinstallere software med Apper. Find først afsnittet “Lister” i Apper. I det afsnit skal du finde listen “Installeret software” og klikke på den med musen.

Inde på listen “Installeret software” vil du se en massiv liste over apps, du har installeret på dit system. Gå gennem listen og vælg, hvilke apps du vil fjerne. Klik derefter på knappen “Fjern” i kolonnen “Handling”.

Opdateringer

Ønsker du, at du kunne opdatere dit system med denne app? Som det viser sig, er det muligt at opdatere dit system gennem Apper. For at gøre det skal du finde sektionen “Lister” efterfulgt af listen “Opdateringer”. Klik på det, og vælg derefter “Søg efter opdateringer” for at opdatere dit system med Apper.