Hvilken er bedre til videoredigering?

Nøgle takeaways

 • Premiere Pro og CapCut tilbyder begge fantastiske videoredigeringsfunktioner og kan skabe landskabs- og portrætvideoer i alle længder.
 • CapCut er bredt tilgængelig på forskellige enheder og operativsystemer, mens Premiere Pro er begrænset til Adobe-abonnenter på Windows og macOS.
 • CapCut tilbyder en gratis version med et stort bibliotek af funktioner, mens Premiere Pro kører på en abonnementsmodel med en 7-dages gratis prøveperiode og adgang til Adobe Creative Cloud-apps.

Videoproduktion er i hastig udvikling, og dine valg af værktøjer betyder noget. Premiere Pro og CapCut giver begge fantastiske videoredigeringsfunktioner, men hvad fungerer bedre til dine videoredigeringsbehov? Begge platforme kan skabe landskabs- og portrætvideoer i alle længder, har forskellig platformstilgængelighed og tilbyder mange nyttige værktøjer. Lad os sætte dem op mod hinanden for at se, hvad der kommer ud på toppen.

Platform tilgængelighed

Afhængigt af dit operativsystem eller enhedstype kan du være begrænset i dine muligheder.

CapCut

CapCut er tilgængelig for alle, der har adgang til en computer eller håndholdt enhed. Du kan downloade den officielle CapCut-app til begge Android og iOS til mobilbrug, hvilket er fantastisk til videoskabere på sociale medier eller indholdsskabere, der laver videoer på farten.

Der er en CapCut app, du kan bruge på Mac og Windows, og hvis du bruger andre styresystemer, kan du redigere videoer i browserversionen på CapCuts hjemmeside.

Premiere Pro

Adobe Premiere Pro har ingen browserversion og er kun tilgængelig for Adobe-abonnenter. Dette er den bedre mulighed for mere seriøse videoredigerere, der leder efter detaljerede videoredigeringsmuligheder.

Du kan downloade Premiere Pro til Windows og macOS. For Linux-brugere er der ingen officiel app; du kan dog køre en virtuel maskine for at bruge Photoshop og anden Adobe-software på Linux.

  Sådan ændres det og forme billederne perfekt

Premiere Pro er ikke tilgængelig til Android eller iOS. Adobe har dog en mobil videoeditor kaldet Adobe Premiere Rush, som ligner Premiere Pro, men bedre rustet til videoredigering på mindre skærme med berøringsskærmfunktioner.

Pris

Tilbyder platformene gratis versioner, engangsbetalinger eller overkommelige abonnementer? Overvej dit prispunkt for at se, hvilken platform der er værd at bruge.

CapCut

Med CapCuts gratis version har du adgang til et enormt bibliotek af optagelser, lyd, skabeloner og videoovergange. Og dets store bibliotek af funktioner opdateres regelmæssigt i overensstemmelse med de seneste trends for at holde dig på toppen af ​​dit videoredigeringsspil. Der er dog nogle funktioner, der kun er tilgængelige ved at opgradere til Pro.

CapCut Pro tilbyder ekstra overgange, bedre skabeloner og et bredere udvalg af værktøjer og funktioner. Du kan nemt opgradere og vælge mellem et månedligt ($7,99) eller årligt ($74,99) abonnement, hver starter med en 7-dages gratis prøveperiode. Du kan også tilmelde dig en engangsmåned uden abonnement for $9,99.

Tilmeld dig CapCut Pro ved at vælge Join Pro på desktopversionen eller trykke på Pro på mobilversionen.

Premiere Pro

Adobe Premiere Pro er en del af Adobe Creative Cloud, så det overtager Adobes abonnementsmodel. Du kan abonnere på et enkelt Premiere Pro-abonnement eller på Adobes All Apps-abonnement, som inkluderer alle Creative Cloud-apps. Nye brugere kan få en 7-dages gratis prøveperiode, før de forpligter sig til et abonnement.

Alle apps-planen inkluderer over 20 Adobe Creative Cloud-apps og koster 59,99 USD om måneden for et års adgang. Hvis du kun vil have et Adobe Premiere Pro-abonnement, er abonnementet med én app 22,99 USD om måneden for et års adgang.

Adobe Premiere Rush er gratis med andre Adobe-planer, men der er en premium-version til $9,99 for ekstra værktøjer og funktioner.

Skabeloner

Mange mennesker vil måske redigere videoer fra bunden, men til videoer på sociale medier foretrækkes det ofte at bruge skabeloner. Hvilken af ​​disse videoplatforme giver et bedre udvalg af videoskabeloner?

  Hvordan vil kunstig intelligens påvirke kreativiteten?

CapCut

Med samme moderselskab som TikTok er CapCut stærkt påvirket af den korte videoplatform og trending sociale medievideoer. Du finder masser af populære TikTok-videoskabeloner, AI-skabeloner samt billed- og lydskabeloner. Se vores guide til at lave kortformede videoer i CapCut for at lære mere.

Du kan ikke redigere keyframes, timings eller andre indviklede aspekter af CapCut-skabeloner; du kan kun redigere pladsholdere i skabeloner, såsom billeder og tekst.

Premiere Pro

Premiere Pro tilbyder begrænsede videoskabeloner gennem en Adobe Stock abonnement. Disse skabeloner er mindre fokuseret på trending videostile og mere på videoaspekter, som du selv kan redigere yderligere i Premiere Pro.

Skabeloner inkluderer overgangsanimationer, animerede baggrunde, bevægelsesoverlejringer og nedre tredjedele – du kan også lave nederste tredjedele-design i After Effects for derefter at bruge i Premiere Pro.

Premiere Pro er stærkt fokuseret på at skabe originale videoer og giver et væld af indbyggede værktøjer til at gøre det. Du kan redigere skabelonerne, som du ville redigere originale videoer i Premiere Pro: placere, redigere og flytte keyframes, samt ændre farverne på elementer, fjerne elementer eller duplikere dem.

De tilgængelige skabeloner henvender sig ikke til trends på sociale medier og er begrænset til videofunktioner som introer, outros og overgangselementer, for at nævne nogle få.

Opbevaring

Tilbyder disse videoredigerere cloud-lagring, og hvor meget koster det?

CapCut

CapCut tilbyder lager i skyen til dine videoprojekter, uanset om du opretter videoer på skrivebordet eller via appen.

Alle CapCut-brugere får 1 GB livstidslagerplads gratis. Du kan også købe ekstra lagerplads for omkring en dollar pr. 10 GB. Oven i det kan du få ekstra personlig lagerplads ved at udføre opgaver som at invitere nye brugere, eksportere videoer og invitere folk til dit rum. Denne opbevaring er dog kun gyldig i 45 dage.

  Top 9 Webkonferencer & Instant Sharing Solution for Freelancer og Startup

CapCut Pro-brugere får 100 GB ekstra lagerplads til at gemme deres videoprojekter og aktiver. Mobilversionen gemmer også videoer lokalt på din telefon.

Premiere Pro

Premiere Pros lager er cloud-baseret, men med mulighed for at gemme lokalt. Uanset om du abonnerer på Premiere Pro-abonnementet med én app eller Adobe All-Apps-abonnementet, får du 100 GB skylager med dit abonnement.

AI funktioner

AI er på forkant med visuel redigering. Hvilken editor tilbyder bedre AI-funktioner?

CapCut

CapCut tilbyder mange AI-værktøjer til både videoredigering og billedredigering, som er tilgængelige gratis med nogle Pro-funktioner. Det tilbyder også Magic-værktøjer, som, selvom de ikke er helt AI-baserede, tilbyder lignende funktioner som AI-værktøjerne.

Nogle af AI- og Magic-videoværktøjerne er:

 • AI story generator
 • Lang video til shorts
 • Script til video
 • AutoCut
 • Baggrundsfjerner
 • Magisk eye-tracking effekt
 • Videoopskalering og resizer

CapCut har også masser af AI-billedredigeringsværktøjer, men de er ikke til stede i videoeditoren.

Premiere Pro

Premiere Pro har AI-værktøjer relateret til video-visuals, lyd, tekst og meget mere. Disse funktioner bruger Adobe Sense kunstig intelligens-teknologi, som er indbygget i de fleste Adobe-software.

Nogle af de vigtigste AI-funktioner i Premiere Pro er:

 • Tekstbaseret redigering
 • Tale-til-tekst undertekster
 • Registrering af sceneredigering
 • Auto-farve
 • Morph cut overgange
 • Automatisk lyd remix
 • Automatisk billedstørrelsesændring

Sammen med dets AI-funktioner kan du også bruge andre Adobe-apps (og deres AI-funktioner) til at bruge i dine Premiere Pro-kreationer. Du kan f.eks. bruge dynamiske links til at integrere After Effects-kompositioner i dine Premiere Pro-videoer.

CapCut vs. Premiere Pro: Hvilken videoeditor er den rigtige for dig?

Hvis du er vant til Adobe-software, vil du have en mindre indlæringskurve ved at bruge Premiere Pro end en komplet nybegynder. Men CapCuts brugergrænseflade er ikke kompliceret at hente. Den har et relativt nemt klik-og-vælg-layout, hvorimod Premiere Pro har mere dybdegående menuer og funktioner, der skal opsættes for at opnå de samme resultater.

Hvis du mener det seriøst med at være videoredigerer, skaber eller producer, så er den tid, du bruger på at lære Premiere Pro, det værd – du kan skabe alt, hvad du kan forestille dig. CapCut kan tilbyde mange lignende effekter og resultater med mindre arbejde.