Er det sikkert at aktivere Android-udviklerindstillinger?

Nøgle takeaways

  • Udviklermuligheder er primært for Android-appudviklere og kan være nyttige til opgaver såsom USB-fejlretning eller overvågning af app-ydeevne.
  • Aktivering af udviklerindstillinger kan føre til uventet adfærd, såsom øget batteriforbrug, træg enhedsydelse eller lydproblemer.
  • Selvom aktivering af udviklerindstillinger muligvis ikke udsætter dig for fjernangreb eller malware, er det vigtigt at have en god forståelse af, hvad hver indstilling gør, før du foretager ændringer for at undgå potentielle risici.

De fleste mennesker har ingen grund til nogensinde at aktivere udviklermuligheder, men der kommer et tidspunkt, hvor nogle af os bliver trukket i den retning. Android skjuler udviklerindstillinger som standard. Det rejser spørgsmålet: er der en ulempe ved at tænde dem?

Hvad er Androids udviklermuligheder?

Udviklerindstillinger er indstillinger, der for det meste primært er af interesse for Android-appudviklere. Dette inkluderer funktioner som at holde telefonens skærm tændt på ubestemt tid, mens enheden er tilsluttet, så du kan overvåge, hvordan en app klarer sig over en længere periode.

  Sådan bruger du en musikstreamingtjeneste som en alarm på Android

En af de mest almindelige årsager til, at folk søger udviklermuligheder, er at aktivere USB-fejlretning, hvilket er nødvendigt for at installere Android-apps fra en pc eller flashe en brugerdefineret ROM. Du kan lære, hvordan du aktiverer udviklermuligheder ved at tjekke de bedste Android-udviklerindstillinger, der er værd at justere.

Hvad er risikoen ved at aktivere udviklerindstillinger?

Der er en grund til, at udviklermuligheder er gemt væk som en hemmelig funktion. Når de er aktiveret, forårsager funktionerne adfærd, der kan virke buggy eller endda hæmme din evne til at bruge telefonen på en normal måde.

Her er et par måder, hvorpå tingene kan gå galt:

  • Du kan indstille din telefon til at forblive forbundet til LTE og Wi-Fi samtidigt. Dette resulterer i øget batteriforbrug, så du kan undre dig over, hvorfor din telefon ikke holder så længe, ​​som du havde forventet.
  • Du kan skifte app-animationshastigheder, så en enhed ser alt for træg ud, eller som om den slet ikke viser animationer.
  • Du kan ændre lydindstillinger, der får lyden til at være hakkende, for blød eller for høj.
  • Du kan deaktivere codecs, der er nødvendige for videoafspilning på tværs af forskellige apps.
  10+ bedste værktøjer/hjælpeapps til Android 2023 – [Top List]

Dette er nogle af de indstillinger, du kan glemme, at du skiftede til, efterhånden som tiden går. Og de er den slags, som en ven eller et værksted måske ikke tænker på for at kontrollere, om din telefon på overfladen ser ud til at fungere korrekt.

Hvorfor udviklerindstillinger er sikre at aktivere

Hvis du er en avanceret bruger, der nyder at pille ved dine gadgets, har du sikkert en god idé om selv at ordne din telefon. Og når push kommer til at skubbe, vil en fabriksnulstilling tage sig af de fleste softwareproblemer. Du er sikkert mere bekymret over, om aktivering af udviklerindstillinger udsætter dig for fjernangreb, malware og andre trusler.

Alle former for malware og andre sikkerhedstrusler er rettet mod Android-enheder, men de kontrollerer generelt ikke, om dine udviklerindstillinger er aktiveret. Medmindre en angriber specifikt retter sig mod dig, designer de deres kode til at gå efter den laveste fællesnævner. Det betyder enheder, som almindelige mennesker bruger, hvor udviklermuligheder er deaktiveret.

  Besvar, afvis eller dæmp opkald fra en flydende knap [Android]

Sådan malware er rettet mod ældre hardware, med forældede versioner af Android, der indeholder softwaresårbarheder, der ikke er blevet rettet. Eller de er afhængige af, at du installerer en APK fra en utroværdig kilde – crackede versioner af betalte apps er for eksempel en tiltalende måde at snige ondsindet kode ind på. At holde udviklerindstillinger deaktiveret kommer ikke med på listen over tips til at undgå farlig malware på Android.

Aktivering af USB debugging gør det muligt at overføre software fra en pc til din telefon via en kablet forbindelse, men du skal stadig godkende forbindelsen. Det samme gælder trådløs debugging. I begge tilfælde har en hacker brug for fysisk adgang til din enhed, eller en app skal narre dig til at godkende forbindelsen. Din telefon svæver ikke omkring sårbar, som den ville være, hvis du låste bootloaderen op.

Brug kun udviklerindstillinger, hvis du ved, hvad du laver

Udviklermuligheder er ikke udelukkende for udviklere; de er også for entusiaster med en dybere viden om, hvordan deres Android-enheder fungerer. Hvis du ikke ved, hvad en indstilling gør efter at have læst dens navn eller researchet på nettet, vil du sandsynligvis lade den ligge. Du er den største risiko for din enhed, når du leger med udviklermuligheder, ikke en anden.