Administrer din bils OBD fra Android med Dash

Alle moderne køretøjer – eller i det mindste dem, der blev fremstillet efter midten af ​​90’erne – er udstyret med et OBD-system (On Board Diagnostic), der hjælper mekanikere eller gør-det-selv-entusiaster med at fejlfinde visse problemer, hvis noget går galt. OBD’en bærer information relateret til din bils forskellige sensorer, motorydelse, bremsetilstand, slitage og så videre, hvilket gør det nemmere for din bilreparatør at se det rigtige sted hen, når noget går i stykker. Den New York-baserede startup, Dash, har lanceret en ny Android-app, der vil hjælpe dig med at hente disse oplysninger på egen hånd ved at forbinde din bils OBD-system med din smartphone eller tablet via specialiseret hardware til at forbinde din telefon til OBD’en.

  Sådan forbinder du en Android-telefon til en Windows 10-pc med Microsofts "Din telefon"-app

Dash, der er grundlagt af Brian Langel og Jamyn Edis, har til formål at redde dig fra store bilreparationsregninger ved at lade dig selv holde styr på din bils ydeevne på de enkleste måder. Bliv ikke bekymret, du behøver ikke engang at poppe emhætten op.

Dashs funktion involverer dybest set en OBD-stikenhed, der tilsluttes en port nær din bils instrumentbræt, normalt under rattet. Mens mange billige OBD-dongler kan købes online fra Amazon for omkring $10, tilbyder Dash også premium OBD LINK LX, der er udstyret med indbygget Bluetooth til at parre den med din telefon, sammen med nogle ekstra meget nyttige funktioner.

App’en fungerer også med de fleste OBD-enheder, men at have OBD LINK LX vil give dig overtaget på grund af bedre strømstyringskapaciteter, byggekvalitet og forbindelsessikkerhed med OBD-systemerne i de fleste biler.

  Øv dig i at tale offentligt på en virtuel scene med et simuleret publikum [Android]

Når det kommer til selve appen, har den en ren og anstændig grænseflade. Når den er lanceret, beder den dig om at registrere en konto hos tjenesten enten via e-mail eller ved hurtigt at forbinde din Facebook-konto med den. Uanset hvad, bliver du ført til en instruktionsskærm, hvor du kan lære mere om, hvordan Dash fungerer, eller hvor du kan finde ODB-porten på din bil. Du bliver også bedt om at indtaste dit køretøjs oplysninger såsom mærke, model, årgang, motortype osv.

Når du først er på startskærmen, kan du lave alle mulige forskellige ting, såsom at tilføje flere biler, finde din bil på kortet, spore tankstationer i nærheden og dine ture, holde øje med dit benzinforbrug og finde mere information om, hvad det Kontroller motorens lys fortæller dig.

  Bright Weather er endnu en fantastisk vejrapp og widget til Android

Desværre understøtter mit nuværende køretøj ikke en OBD-port – kald mig en vintage-samler – men ifølge folkene hos Dash bør appen, når den er forbundet med en OBD-port via Bluetooth, fortælle dig alle slags køretøjsrelaterede ydeevnedetaljer fra bilens computer.

Dash er i øjeblikket kun tilgængelig til Android-enheder, men en iOS-version er allerede under fremstilling og vil snart blive tilgængelig. Du kan downloade Android-versionen via linket nedenfor.

Installer Dash fra Play Butik