4 nemme måder at tilslutte din nye soundbar til dit tv

Nøgle takeaways

  • Brug et HDMI-kabel for nem opsætning: Tilslut til mærkede porte på dit tv og soundbar.
  • Hvis der ikke er HDMI, kan du prøve et optisk kabel: Tilslut til de respektive porte på dit tv og din soundbar, og juster derefter soundbar-indgangen ved hjælp af fjernbetjeningen.
  • RCA- eller aux-kabler virker: Tilslut matchende porte på dit tv og soundbar, og indstil derefter soundbar-indgangen i overensstemmelse hermed.
  • For en trådløs mulighed skal du bruge Bluetooth-forbindelse, hvis tv’et og soundbaren har Bluetooth-understøttelse.

Tillykke med købet af en ny soundbar for at forbedre dit TVs lydoplevelse!

Selvom det i første omgang kan virke skræmmende at forbinde det til dit tv, er der ingen grund til bekymring, da der er fire enkle, problemfri metoder til problemfrit at forbinde din soundbar og tv.

Brug af et HDMI-kabel er den nemmeste måde

Den nemmeste måde at få din nye soundbar op at køre med dit TV er med et HDMI-kabel. Se efter en HDMI-port mærket “HDMI” eller noget lignende på bagsiden af ​​din soundbar.

Oluwademilade Afolabi/MakeUseOf

Find derefter en tom HDMI-slot på bagsiden af ​​dit tv. Sørg for, at begge enheder er slukket først, tag derefter dit HDMI-kabel og sæt den ene ende i HDMI-porten på soundbaren. Tilslut den anden ende til den åbne HDMI-port på tv’et. Bare vær forsigtig, når du tilslutter dem for at undgå at bøje stikkene.

Oluwademilade Afolabi/MakeUseOf

Hvis dit tv kun har én HDMI-port, og din kabelboks eller spillekonsol allerede bruger det, kan du bruge en HDMI-splitter eller -switch. Disse smarte enheder giver dig mulighed for at tilslutte flere HDMI-gadgets til en enkelt HDMI-port på dit TV. For eksempel giver denne fire-i-en HDMI-switch dig flere HDMI-muligheder.

  Sådan ændres Google-baggrund på en Chromebook

Når du har tilsluttet tv’et og soundbaren, skal du tænde dem begge igen. Hvis tv-lyden ikke automatisk skifter til soundbaren, skal du muligvis trykke på HDMI ARC-knappen på soundbar-fjernbetjeningen eller skifte soundbarens inputknap, indtil indikatoren viser HDMI (eller ARC, afhængigt af din model). Fra dette tidspunkt og fremefter sender tv’et lyd til soundbaren, når det er tændt.

Oluwademilade Afolabi/MakeUseOf

Derudover anbefaler jeg at aktivere HDMI-CEC (Consumer Electronics Control)-funktionen på dit tv (hvis tilgængeligt) for forbedret kontrol over dine enheder.

Oluwademilade Afolabi/MakeUseOf

Med CEC Control aktiveret kan du bekvemt slukke for både dit tv og din soundbar samtidigt eller justere lydstyrken på begge enheder ved hjælp af enten tv’et eller soundbar-fjernbetjeningen.

Intet HDMI-kabel? Brug et optisk kabel

Vil du tilslutte din soundbar til dit tv, men har du ikke et HDMI-kabel ved hånden? Eller måske har din soundbar eller dit tv ikke engang en HDMI-port. I stedet kan du bruge et optisk lydkabel – de ser tynde ud med funky-udseende stik i hver ende. Hvis din soundbar ikke kom med et optisk kabel, kan du hente et ret billigt online eller i en elektronikbutik i dit område.

Oluwademilade Afolabi/MakeUseOf

Find de optiske lydporte på bagpanelerne af både dit tv og din soundbar. Disse porte er typisk små, firkantede stik med et beskyttende dæksel eller klap. De kan også tænde et rødt lys for at hjælpe dig med at identificere dem nemt.

Oluwademilade Afolabi/MakeUseOf

  Nøglen til fleksibel og sikker forbindelse

Sæt forsigtigt den ene ende af det optiske kabel i tv’ets optiske udgang og den anden til soundbarens optiske indgang. Du vil føle eller høre et klik, når de er sikkert forbundet.

Oluwademilade Afolabi/MakeUseOf

Din soundbar bør automatisk modtage tv’ets lyd, når det optiske kabel er sat ordentligt i i begge ender. Hvis ikke, skal du trykke på OPT-knappen på din soundbar-fjernbetjening eller bladre gennem dens input-knapindstillinger, indtil du vælger OPT eller noget lignende.

Oluwademilade Afolabi/MakeUseOf

Et RCA- eller Aux-kabel er også en mulighed

Du kan bruge et RCA-kabel, hvis du ser røde og hvide RCA-porte på bagsiden af ​​dit TV og soundbar. RCA-kabler kommer typisk i et par med røde og hvide (eller sorte) stik. Sæt de røde og hvide (eller sorte) ender i dit tv’s matchende Audio Out-porte, og tilslut derefter de andre ender til Audio In-portene på soundbaren.

Oluwademilade Afolabi/MakeUseOf

Men hvis disse porte ikke er til stede, og begge enheder har en ekstra (aux) eller linjeindgang, burde et simpelt aux-kabel med et hovedtelefonstik i hver ende være tilstrækkeligt. Tilslut blot den ene ende af aux-kablet til hovedtelefonstikket på tv’et og den anden til aux-indgangen på soundbaren.

Oluwademilade Afolabi/MakeUseOf

Tænd for dem begge, og indstil soundbarens input til RCA eller Aux (Line In i nogle soundbar-modeller), hvis den ikke registrerer forbindelsen automatisk.

Oluwademilade Afolabi/MakeUseOf

Afspil noget lyd eller video på tv’et, og du bør høre sprød lyd komme gennem højttalerne. Hvis ikke, skal du dobbelttjekke, at alt er tilsluttet korrekt, og skrue op for lydstyrken.

Kan du ikke lide kabler, der hænger rundt? Prøv Bluetooth

Bluetooth-forbindelsen er avanceret i de seneste år, og de fleste moderne tv’er og soundbars er udstyret med det lige ud af æsken. Det er en super praktisk funktion, fordi du ikke skal rode rundt med at køre et separat lydkabel fra dit tv til soundbaren. Bare pluk soundbaren, hvor du vil, og par den trådløst med dit tv via Bluetooth.

  13 bedste observationsplatforme for data og infra i 2023

Opsætningsprocessen er normalt ret ligetil. På dit tv skal du navigere i indstillingsmenuen og finde Bluetooth-sektionen. Sæt din soundbar i parringstilstand (tjek manualen, hvis du er i tvivl om hvordan), og den skulle vises på dit tv’s liste over tilgængelige Bluetooth-enheder. Vælg det, og voila – du er trådløst forbundet!

Oluwademilade Afolabi/MakeUseOf

Du tænker måske, “Men vil jeg ikke opleve problemer med lydforsinkelse eller kvalitetsproblemer over Bluetooth?” Det er en rimelig bekymring, men Bluetooth-teknologi har udviklet sig til at håndtere lydtransmission ret godt i disse dage. Så længe du har et relativt nyt tv og soundbar, der understøtter moderne Bluetooth-codecs som aptX eller AAC, vil du sandsynligvis ikke bemærke nogen væsentlige problemer med lydsynkronisering eller kvalitetsforringelse.

Når det er sagt, hvis du er en hardcore audiofil (som mig selv) eller en seriøs gamer, der kræver den absolut lavest mulige latenstid, kan du overveje at bruge et HDMI eller optisk lydkabel til den mest pålidelige kablede forbindelse. Men for de fleste afslappede seere, der bare ønsker at booste deres tv’s lyd uden kabelrod, er Bluetooth en perfekt levedygtig mulighed i disse dage.

Igen, lad ikke processen med at konfigurere din nye soundbar med dit tv overvælde dig. Det kan være en ligetil opgave at følge en af ​​disse fire enkle metoder. Når du er færdig, vil du blive fordybet i en fordybende, filmisk surround sound-oplevelse uden besvær. Husk, at hvis du støder på problemer eller bemærker, at der er noget galt med lyden, så tøv ikke med at konsultere brugervejledningerne til dit TV og din soundbar. De er designet til at give vejledning og fejlfinde eventuelle problemer, du måtte støde på under opsætningsprocessen.