Trådløst tastatur Touchpad virker ikke (fejlfindingsvejledning)

Trådløse tastaturer har eksisteret i lang tid, og de har ændret sig en del. Du vil opdage, at de kommer i alle mulige varianter afhængigt af, hvordan du bruger tastaturet.

Nogle tastaturer kommer med en indbygget touchpad. Det er fantastisk, hvis du gerne vil bruge en touchpad med en stationær computer, men du ikke ønsker at tilføje en anden perifer enhed til dit skrivebord.

Trådløst tastatur touchpad virker ikke

Logitech fremstiller nogle af de bedste tastaturer til computere. De fungerer godt med stort set alle OS; macOS, Linux og selvfølgelig Windows 10. Du vil sandsynligvis kunne få et Logitech-tastatur til at køre mere smidigt på et Windows-system, men der er altid undtagelser.

Hvis du har tilsluttet et trådløst tastatur, det vil sige eller ikke er et Logitech-tastatur, og du ikke kan få touchpad’en til at fungere, kan du prøve rettelserne nedenfor.

1. Afinstaller og geninstaller tastaturet

Når et tastatur ikke fungerer, som det gør, dvs. touchpad’en ikke virker, kan du ofte løse problemet ved at afinstallere og geninstallere enheden.

Åbn Enhedshåndtering.
Udvid tastaturer.
Højreklik på det trådløse tastatur, og vælg Afinstaller enhed.
Fjern den trådløse dongle, som dit tastatur bruger til at oprette forbindelse til systemet, eller ophæv parringen, hvis det er en Bluetooth-enhed.
Genstart systemet.
Tilslut donglen igen, eller parr tastaturet.
Enheden installeres automatisk og begynder at fungere.

2. Tjek batterierne

Et trådløst tastatur kører på batterier. Du kan bruge enkle engangstørbatterier, eller du kan bruge genopladelige. I begge tilfælde vil et lavt batteri eller et batteri, der er svækket, forhindre tastaturet i at fungere, som det skal.

Udskift batteriet til tastaturet. Selvom du kan se, at det ikke er lavt, kan du prøve at skifte batteriet ud til nye/friske og prøve pegefeltet.

3. Aktiver touchpad

Touchpad’en på tastaturet kan være deaktiveret. Tjek, om der er en kontakt på tastaturet, der kan tænde det. Hvis ikke, prøv Fn+F8-tasten for at tænde touchpad’en.

4. Installer proprietære drivere

Nogle tastaturer, f.eks. Logitech-tastaturer, kommer ofte med deres egne apps og/eller drivere. Det kan være nødvendigt at installere dem for at få tastaturet til at fungere.

Tjek, om der er tilgængelige drivere. De kan komme på en disk med tastaturets emballage, eller du kan tjekke online for at se, om der er tilgængelige drivere på tastaturproducentens officielle hjemmeside.

5. Kør tastaturfejlfinding

Prøv at køre tastaturfejlfinding på Windows 10.

Åbn appen Indstillinger (Win+I tastaturgenvej).
Gå til Opdatering og sikkerhed.
Vælg Fejlfinding.
Klik på Yderligere fejlfinding.
Kør tastatur fejlfinding.

6. Fjern andre perifere enheder

Hvis dit tastatur opretter forbindelse til systemet via Bluetooth, kan du prøve at fjerne andre Bluetooth-parrede enheder. Hvis tastaturet tilsluttes via en dongle, skal du fjerne andre enheder, der er tilsluttet systemet via en USB-port, f.eks. en telefon, fjerne det. Sørg for, at tastaturet er tilsluttet direkte til systemet og ikke via en USB-hub.

7. Rengør pegefeltet

Pegefelter fungerer muligvis ikke så godt, hvis de er snavsede, og snavs har en tendens til at samle sig over tid under brug. Brug en sikker rengøringsopløsning, og rengør pegefeltet. Det kan hjælpe pegefeltet til at køre bedre.

Konklusion

Pegefeltet på et trådløst tastatur burde fungere, hvis selve tastaturet fungerer. Pegefeltet er ikke en svær enhed at konfigurere. Faktisk er den i de fleste tilfælde lige så nem at bruge som en mus. Ovenstående rettelser hjælper dig med at få pegefeltet til at begynde at virke.