Sådan parrer du Nintendo Switch Pro-controlleren på Linux

Vil du spille spil på din Linux-pc ved hjælp af din Nintendo Switch Pro-controller, men ved ikke, hvordan du får den til at parre med din computer? Vi kan hjælpe! Følg med, når vi gennemgår, hvordan du parrer Nintendo Switch Pro-controlleren på Linux!

Opsætning af Joycond på Linux

Switch Pro-controlleren fungerer på Linux, men du skal først konfigurere en driver. Der er et par Switch Pro-drivere, der understøtter Pro-controlleren. Joycond er dog let den bedste driver.

Hvorfor er det bedst at bruge? Nå, det understøtter enhver Joycon/Switch-periferi, snarere end kun Pro-controlleren. Så med denne driver kan du hurtigt bruge din Pro-controller eller Switch Joycons på Linux.

Joycond-driveren er desværre ikke tilgængelig som en pakke i noget Linux-operativsystem. I stedet skal du downloade driverfilerne, kompilere dem og installere dem i hånden.

For at starte Joycond-installationsprocessen skal du konfigurere byggetidskravene. Åbn først et terminalvindue på Linux-skrivebordet ved at trykke på Ctrl + Alt + T på skrivebordet. Eller søg efter “Terminal” i appmenuen og start den på den måde.

  Sådan spiller du Battlefield V på Linux

Når terminalvinduet er åbent, skal du følge installationsinstruktionerne nedenfor, der svarer til det Linux OS, du i øjeblikket bruger til at få Joyconds afhængigheder opsat.

Ubuntu/Debian

På både Ubuntu og Debian skal “libevdev-dev”-pakken installeres. Du skal også have Git, såvel som ethvert programbygningsværktøj installeret.

Bemærk: På Debian skal du opdatere din kerne til 5.10 eller nyere. Ellers skal du installere Hid Nintendo-driveren i kernen manuelt. Opgrader derefter til Debian 11 for at få de bedste resultater.

sudo apt install build-essential cmake libevdev-dev git

For mere vejledning om de afhængigheder, du skal bruge for at bygge denne driver på Ubuntu eller Debian, se venligst den officielle Github-side for Joycond.

Fedora

Hvis du planlægger at bruge Joycond på Fedora, bliver du nødt til at installere et par pakker for at køre Joycond-driveren, såvel som de udviklingsværktøjer, der kræves for at bygge software i compileren.

sudo dnf groupinstall @development-tools @development-libraries

sudo dnf install git cmake libevdev-devel libudev-devel

Arch Linux

Dem på Arch Linux er heldige, når det kommer til Joycond. Som det viser sig, er der en AUR-pakke til Switch Pro-driveren, der allerede er konfigureret og klar til installation. Det vil tage sig af alle afhængigheder, samt opbygge koden.

  Sådan bruger du rclone til at sikkerhedskopiere til Google Drev på Linux

For at installere det skal du indtaste kommandoerne nedenfor den ene efter den anden i dit terminalvindue.

sudo pacman -S git base-devel git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

trizen -S joycond-git

Får Joycond

Nu hvor afhængighederne er installeret, kan Joycond installeres. Gå over til driver side og følg byggevejledningen der for at få det til at fungere.

Kablet

Det er utrolig nemt at parre Switch Pro-controlleren til dit Linux-system via USB. Der er ingen bøjler at springe igennem via Bluetooth eller noget lignende. For at bruge din controller skal du gøre følgende.

Få først et USB-C-kabel og tilslut det til din Linux-pc. Du skal bruge et af disse kabler til din Switch Pro-controller.

Når USB-C-kablet er tilsluttet både din Switch Pro-controller og din pc, burde Linux genkende det takket være Joycond-driveren. Herfra vil du være i stand til at nyde dine spil!

Trådløs

At forbinde Switch Pro til en pc via Bluetooth er en smule mere kompleks. For at starte skal du slukke for din Switch, eller placere den i et andet rum, så controlleren ikke kan oprette forbindelse til den. Tilslut derefter din Bluetooth-adapter til din Linux-pc, og sørg for, at Bluetooth er aktiveret.

  Sådan spiller du Wasteland 2: Director's Cut på Linux

Når det er aktiveret, skal du åbne din Bluetooth-forbindelsesapp på Linux. Tryk derefter på den cirkulære knap på bagsiden af ​​kontakten for at sætte den i parringstilstand. Når enheden er sat i parringstilstand, skal den vises som en enhed, der kan parres i Bluetooth-menuen.

Vælg Switch Pro-controllerenheden i Bluetooth-menuen med musen. Når du klikker på enheden i menuen, vil den parres. Når enheden er parret, vil du være i stand til at spille spil ved hjælp af den.

Konfiguration af Switch Pro til Steam

Parring af Switch Pro-controlleren er ikke alt, du skal gøre, hvis du ønsker at spille med den på Steam. Du skal også konfigurere den i Steam-controllermenuen; ellers fungerer spil muligvis ikke korrekt.

Det er ret nemt at konfigurere Switch Pro-controlleren i steam, takket være Steams tankevækkende brugergrænseflade. Åbn “Indstillinger”, og vælg “Generelle controllerindstillinger”. Vælg derefter indstillingen “Switch Pro Configuration Support”.

Når du har konfigureret din Switch Pro-controller med Steam, vil enheden være i stand til at fungere som en spilcontroller på dit Linux-system med ethvert videospil, du installerer.

Nyd spil på din pc med din Switch Pro-controller på Linux!