Sådan gør du harddisken større i VirtualBox på Linux

Er din Virtualbox VM’s harddisk for lille? Vil du gøre det større, men kan du ikke finde ud af, hvad du skal gøre for at opnå det? Bare rolig! Vi kan hjælpe! Følg med i denne guide, mens vi viser dig, hvordan du gør harddiske større i Virtualbox!

Bemærk venligst, at for at kunne nyde alle funktionerne i Virtualbox, skal du have den nyeste version. Opdater dit system, før du prøver denne vejledning, eller tjek det officielle websted, hvis du har brug for at downloade en nyere udgivelse af Virtualbox-softwaren.

Gør harddiske større i VirtualBox

For at gøre din virtuelle harddisk større i Virtualbox, skal du starte med at åbne menuen “Filer”. Når du klikker på denne menu, vil du se et væld af forskellige muligheder. Find knappen “Virtual Media Manager”, og klik på den for at åbne Virtualbox’s mediestyringsværktøj.

Inde i Virtual Media Manager bør du se dine virtuelle harddiske på listen. Vælg det drev, du ønsker at gøre større med musen. Når du vælger det med musen, vil Virtual Media Manager vise dig to faner: “Attributter” og “Information”.

  Sådan får du adgang til Microsoft OneDrive på Linux

Vælg fanen “Attributter”. I dette område vil du se en masse forskellige muligheder. Disse muligheder er “Type”, “Placering”, “Beskrivelse” og “Størrelse”. Find området “Størrelse”. Direkte ved siden af ​​etiketten “Størrelse”, vil du se en skyderbar efterfulgt af størrelsen på din virtuelle harddisk.

Herfra skal du tage skyderen og flytte den op for at gøre den større. Husk dog, at der er en grænse for, hvor stort du kan lave et virtuelt drev. I øjeblikket understøtter Virtualbox kun virtuelle drev i størrelse op til 2 TB. Hvis du har brug for mere plads, skal du konfigurere en harddisk RAID opsat på din virtuelle maskine.

Når du har besluttet dig for din nye, større harddiskstørrelse til din virtuelle disk, skal du finde knappen “Anvend” og klikke på den for at øge din harddiskstørrelse. Du skal dog forstå, at du ikke kan fortryde denne ændring.

Hvorfor kan du ikke fortryde en ændring af størrelsen? Uanset årsagen implementerer Virtualbox ikke drevkrympning, og det vil mislykkes, hvis du prøver at gøre dette.

Gør klonede harddiske større i VirtualBox

Selvom det er nemt at gå til “Virtual Media Manager” og hurtigt øge størrelsen på din virtuelle harddisk, bør du forstå, at det kan fortrydes at ændre størrelsen på den uden at klone den. Det betyder, at når først din Ubuntu VM i Virtualbox går fra 500 GB til 1 TB, kan den ikke fortrydes.

  Sådan gør du Linux-terminalen brugervenlig med ColorLS

Når det er sagt, er der en pæn måde at omgå Virtualbox’s manglende størrelsesændring på: kloning af din harddisk. Du kan lave en kopi af dit drev og ændre størrelsen på kopien. På den måde, hvis du beslutter dig for, at du hellere vil have et mindre drev, kan du slette den større kopi i stedet for at være ude af stand til at gå tilbage.

For at starte processen skal du vælge menuen “Filer” med musen og klikke på den for at afsløre dens muligheder. Når du er inde i menuen “Filer”, skal du finde knappen “Virtual Media Manager” og klikke på den for at åbne Virtual Media Manager.

Når du først er inde i “Virtual Media Manager”, vil du se dine harddiske foran dig. Se listen over drev igennem, og vælg den harddisk, du vil arbejde med. Find derefter knappen “Kopier” øverst i “Virtual Media Manager” og vælg den med musen.

Når du vælger knappen “Kopier”, vises et “Kopier virtuel diskbillede”. I dette vindue. Klik på knappen “Eksperttilstand”. Når du gør det, vil du se “Nyt diskbillede, der skal oprettes”, efterfulgt af et tekstfelt med dets navn, valg af filtype for diskbilledet og indstillingerne for lagertype.

  Sådan kontrolleres Linux-kernen og operativsystemversionen

For at starte skal du gå til tekstboksen og ændre navnet på diskbilledet til hvad du vil kalde det. Når du har besluttet dig for et navn, skal du gå videre til området “Diskbilledfiltype”.

Inde i området “Disk image filtype” skal du vælge, hvilken filtype din kopierede virtuelle disk skal være. Som standard er “VDI”-indstillingen valgt, og dette er et godt format. Men hvis du foretrækker et andet format, kan du også vælge VHD, VMDK, HDD, QCOW eller QED.

Når du har valgt dit drevfilformat, skal du klikke på “Kopier”. Vælg derefter den kopierede harddisk i området “Harddiske”, find skyderen “Størrelse”, og træk den for at gøre den større. Når du har besluttet dig for din nye drevstørrelse, skal du klikke på “Anvend”.

Slet kopien

Hvis du vil slette det kopierede drev, skal du vælge det på “Harddiske” med musen. Find derefter knappen “Fjern”, og klik på den med musen. Når du vælger denne knap, vil Virtualbox spørge, om du ønsker at fjerne den. Klik på knappen “fjern” i pop op-vinduet for at bekræfte. Vælg derefter “Slet” for at slette den.