Sådan bruger du Nmap på Linux til at se, hvem der er på dit Wi-Fi-netværk

Nøgle takeaways

  • Tjek nemt, hvor mange enheder der er tilsluttet din Wi-Fi-router ved hjælp af Nmap-netværksscanneren.
  • Du kan bestemme din routers IP-adresse ved hjælp af kommandoen ip route.
  • Brug Nmap med routerens IP-adresse til at vise klienterne på dit Wi-Fi-netværk.

Er du i tvivl om de enheder, der er tilsluttet din Wi-Fi-router? Prøv at bruge den kraftfulde Nmap-netværksscanner, og du kan finde ud af det med kun én kommando.

Få din Wi-Fi IP-adresse

Den første ting, du skal vide, er den interne IP-adresse på din Wi-Fi-router. De fleste Wi-Fi-routere vil bruge en privat IP-adresse til netværket med Network Address Translation til at overføre pakker til og fra internettet. Tre IPv4-adresseområder er udpeget til private netværk: 10.0.0.0, 172.16.0.0 og 192.168.0.0.

  Sådan spiller du The Riftbreaker på Linux

Hvis du ikke kender din routers IP-adresse, skal du bruge kommandoen ip route. Se efter linjen, der siger “standard”. Hvis du antager, at du er på et enkelt netværk med kun én internetforbindelse, vil adressen på den linje være din gateway.

Tjek din undernetmaske

IPv4-adresser bruger også en undernetmaske til at skelne mellem, hvilken del af adressen der tilhører netværket, og hvilken del der identificerer værten. 192.168.0.0 har en 255.255.255.0 undernetmaske. Du ser muligvis noget lignende, når du logger på det webbaserede routerkonfigurationsværktøj. Det betyder, at de første tre dele af den stiplede decimaladresse, 192.168.0-delen, tilhører netværket.

  De 5 bedste IRC-klienter til brug på Linux

Med denne undernetmaske er 256 adresser tilgængelige. Det er normalt mere end nok for de fleste små kontor- og bolignetværk.

Linux ip-værktøjet og Nmap bruger CIDR-notation (Classless Inter-Domain Routing) til at repræsentere undernetmasker. Dette format følger IP-adressen med et / (skråstreg) tegn og antallet af bits i masken. En 255.255.555 undernetmaske er 24 bit lang, så vores router IP-adresse og undernetmaske kombination er 192.168.0.1/24 under CIDR.

Brug Nmap

Du bør kun bruge dette på dit eget Wi-Fi-netværk eller et, du har tilladelse til at scanne.

Med disse oplysninger kan du bruge Nmap for at liste klienterne på dit Wi-Fi-netværk. Hvis du ikke har det installeret, kan du gøre det på Ubuntu og Debian med denne kommando:

 sudo apt install nmap 

Og på Arch:

 sudo pacman -S nmap

Og på Red Hat familie distros:

 sudo dnf install nmap

For at vise klienter skal du bruge -sn-indstillingen efterfulgt af routerens IP-adresse med CIDR-undernetmasken. Dette vil vise IP-adresserne på alle klienter på netværket, der svarer, men stopper med at scanne dem. For eksempel:

 nmap -sn 192.168.0.1/24 

Nu kan du se, hvem der er på dit netværk

Nmap er en kraftfuld netværksscanner til Linux. Du kan bruge den til at finde ud af de enheder, der er forbundet til dit Wi-Fi-netværk, fra kommandolinjen.

  Sådan bruger du vmstat-kommandoen på Linux