Sådan aktiveres Enhance Mouse Pointer Precision på Windows 10

GUI’en er det, der gjorde computere nemme at bruge for den gennemsnitlige person. Det giver et visuelt kig på, hvad der sker, og giver brugerne mulighed for at interagere med virtuelle objekter i stedet for at skrive og udføre kommandoer til alt. I årenes løb har GUI udviklet sig, men vi bruger stadig et pegeredskab, dvs. en mus eller et pegefelt til at interagere med alt på et desktop-operativsystem.

muliggør præcision af musemarkøren

Forbedre musemarkørens præcision

Det er ikke svært at bruge en mus. Hvis du bruger et helt nyt system, eller du har tilsluttet en ny mus til dit system, skal du muligvis justere hastigheden på markøren, eller du skal måske vænne dig til det. Ud over det er der lidt at gøre.

  Sådan synkroniseres tidslinjeaktiviteter på tværs af pc'er på Windows 10

En musemarkør vælger et element, og for at vælge noget, skal du klikke. Det er her, musemarkørens præcision kommer ind i billedet. Markøren klikker muligvis ikke præcist, hvor du vil have den, eller du har måske ikke et godt skøn over, hvad du klikker på.

Aktiver Forbedr musemarkørpræcision

Hvis du ofte klikker på det forkerte ikon eller objekt på din skærm, bør du overveje at aktivere ‘Forbedr musemarkørens præcision’. Det er en funktion, der ‘gætter’, hvad du rent faktisk forsøger at klikke på. Når du klikker på noget, og du klikker er et par for mange pixels væk, vil det rette det.

  Sådan sletter du automatisk filer fra mappen Downloads i Windows 10

Du vil ikke se markøren hoppe. I stedet vil det korrekte klik blive udført. Du kan aktivere ‘Forbedr musemarkørpræcision’ på både Windows 10 og Windows 11.

Åbn appen Indstillinger med Win+I-tastaturgenvejen.
Gå til Enheder > Mus.
Klik på Yderligere museindstillinger.
I det vindue, der åbnes, skal du gå til fanen Pointer Options.
Aktiver indstillingen ‘Forbedr markørpræcision’ under linjen Vælg en markørhastighed.
Klik på Anvend.

Problemer med forbedret pointerpræcision

Generelt hjælper forbedret markørpræcision med at klikke og vælge elementer mere præcist, men det kan forårsage problemer i de følgende to tilfælde.

I et spil, især FPS-spil
Hvis du har indstillet musemarkørens størrelse til større end normalt

  Sådan opretter du et brugerdefineret tastaturlayout til Windows 10

I begge disse tilfælde kan det være bedre at deaktivere forbedret musemarkørpræcision. Hvis du har problemer med at interagere med elementer på dit system uden det, så prøv at reducere hastigheden på musemarkøren og klikkene. Det kan hjælpe dig med at klikke og vælge elementer mere nøjagtigt.

Konklusion

Forbedret musemarkørpræcision fungerer godt med både en mus og et pegefelt. I de fleste tilfælde hænger indstillingen fast, så selvom du har tilsluttet en ny mus, vil museindstillingerne for den tidligere hardware stadig være gældende. Dette er i de fleste tilfælde, men ikke alle. Hvis du har tilsluttet en Microsoft- eller Logitech-mus, og den installerer en app til at styre musen, gælder indstillingerne på OS-niveau muligvis ikke. Tjek appens indstillinger for at se, om du kan aktivere noget lignende.