Overvejer du at købe en PS5? 6 ting at overveje først

Nøgle takeaways

  • Overvej de samlede omkostninger for en PS5, inklusive spil og tilbehør, som kan lægge op til hundredvis af dollars oven i den oprindelige pris.
  • Hvis du stadig har et efterslæb af PS4-spil at spille, kan det være mere fornuftigt at afslutte dem, før du opgraderer til PS5, som er bagudkompatibel og tilbyder en ret ens oplevelse for PS4-titler.
  • Vurder din interesse for de tilgængelige PS5-spil, da mange toptitler også er tilgængelige på andre platforme. Hvis du ikke er ivrig efter at spille eksklusive PS5, kan du sikkert vente med at opgradere.

Hvis du endnu ikke har hentet en PS5, men overvejer det, bør du overveje, om det er det rigtige træk for dig. Her er flere punkter at tænke over, før du bruger flere hundrede dollars på Sonys seneste konsol.

1. Har du råd til de samlede omkostninger ved en PS5?

Inden du køber noget, bør du selvfølgelig overveje prisen. Mens prisen varierer på tværs af modeller, starter PS5 ved $400 eller $450 – ikke billig nok til at købe på impuls.

Selvom du har råd til selve konsollen, så glem ikke de ekstra udgifter forbundet med købet. PS5 kommer med en pack-in demo kaldet Astro’s Playroom, men det holder dig ikke beskæftiget længe. Mange Sony-udgivne titler koster $70 nye, op fra $60 i den forrige generation. Og hvis du vil spille online, har du som minimum brug for PlayStation Plus Essential, hvilket er $80 om året.

Således kan køb af kun to titler og et års PlayStation Plus Essential øge startomkostningerne med yderligere $220 – omkring halvdelen af ​​prisen på selve PS5.

Spil er heller ikke det eneste ekstra udlæg. Du vil måske opgradere dine hovedtelefoner, købe en anden DualSense-controller til multiplayer ($70+), eller få en opladningsstander til disse controllere. Du bør også regne dem ind i dit budget for systemet.

Afhængigt af hvor mange ekstramateriale du vil købe, kan den oprindelige pris på ~$450 hurtigt stige til flere hundrede. For at hjælpe med at kompensere for disse omkostninger, kan du overveje at sælge din PlayStation 4 og lægge pengene til en PlayStation 5, efter at have overvejet…

2. Er du færdig med at spille PlayStation 4-spil?

PS4 er hjemsted for tonsvis af fantastiske spil. Hvis du har hentet systemet halvvejs gennem dets levetid, er chancerne for, at du ikke har haft en chance for at spille dem alle. Derfor bør du overveje, om du har PS4-spil, du stadig vil tjekke ud.

Ældre PS4-spil er stadig perfekt spilbare, selv med en nyere konsol ude. Plus, efterhånden som PS4-titler bliver ældre, kan du hente dem med rabat sammenlignet med helt nye PlayStation 5-spil.

Når du først har opgraderet, vil du være glad for at vide, at PlayStation 5 er bagudkompatibel med næsten alle PlayStation 4-spil. Du kan bruge PS4-controllere til at spille PS4-spil, og PS5 understøtter også afspilning af PS4-titler fra et eksternt drev. Og selvom nogle PS4-spil kører lidt bedre på PS5, er forskellen ikke stor.

Hvis du ikke har travlt med at spille visse PS5-spil, kan du lige så godt afslutte dit efterslæb på PS4. Med PS5’s begrænsede SSD-plads betyder det mindre jonglering af installerede spil at færdiggøre dem før du opgraderer.

Hvis du for det meste er færdig med PS4-spil, giver det mere mening at flytte til PS5.

3. Er du interesseret i de tilgængelige PS5-spil?

Mange top PS5-titler, såsom Horizon Forbidden West og Elden Ring, er også tilgængelige på PS4 eller andre platforme. Om det er værd at opgradere fra PS4 til PS5 afhænger af de spil, du vil spille. Hvis du ikke er ved at dø efter at spille titler begrænset til PS5 som Ratchet & Clank: Rift Apart eller Final Fantasy XVI, kan du sikkert vente.

Hvis den næste post i din yndlingsserie kun kommer til PS5, så bør du få den nyere konsol. Det er op til dig, om du skal opgradere til den overlegne PS5-version af titler på tværs af generationer.

4. Der er nu to modeller af PS5

I oktober 2023 annoncerede Sony en mindre revision af PS5, som de fleste kalder PS5 Slim efter tidligere konsolnavnekonventioner.

Den originale PS5 er tilgængelig i to modeller: standardversionen med et diskdrev til $500, eller en digital-kun udgave for $400. PS5 Slim koster $450, hvis du køber systemet uden et diskdrev eller $500 med drevet. Hvis du køber den diskløse model af Slim, kan du købe disklæseren separat i fremtiden (men denne læser er ikke kompatibel med den originale PS5 kun digitalt).

Bortset fra den mindre størrelse er den eneste anden bemærkelsesværdige forbedring i Slim PS5, at den nye model har 1 TB intern plads sammenlignet med 825 GB i originalen. Hvis du beslutter dig for at gå videre med en PS5, er det derfor en god idé at få fat i den nye, Slim model. For omtrent samme pris får du et par forbedringer, der vil hjælpe dig med at nyde din konsol i mange år fremover.

Heldigvis er PS5’s berygtede aktieproblemer for det meste ryddet op, da dette skrives, så du burde ikke have store problemer med at få fingrene i en.

5. Venter kan give dig bedre tilbud

Midt i en konsols levetid er et godt tidspunkt at købe, da der er flere spil at vælge imellem med masser i horisonten, og eventuelle hardwareproblemer fra de originale modeller bliver normalt løst med en revision. Alligevel kan lidt mere tålmodighed resultere i, at du får en bedre værdi for dit køb.

Nu hvor PS5 er et par år gammel, er vi mere tilbøjelige til at se bundter, der øger værdien af ​​at købe systemet. Under Black Friday 2023 var der for eksempel en pakke med PS5 Slim og Marvel’s Spider-Man 2 på hylderne til $500. Det er en besparelse på $70, da du får spillet gratis.

Det er op til dig, om det er værd at hoppe i nu for at spille, eller om du vil vente på det optimale øjeblik.

6. Er PlayStation 5 det bedste valg for dig?

Glem ikke, at PlayStation 5 ikke er det eneste tilgængelige spilsystem. Microsofts Xbox Series X og Xbox Series S blev lanceret omkring samme tid som PS5. Hvis du er PlayStation-fan, er beslutningen sandsynligvis let. Men sænk ikke de andre valg.

Xbox Series S er en mindre kraftfuld konsol, men den er tilgængelig for $300 ($350, hvis du vil have 1 TB plads). Hvis du vil have næste generations spil med det samme, mens du bruger så lidt som muligt, kunne det være en bedre mulighed for dig.

Begge nye Xbox-konsoller er bagudkompatible med masser af Xbox One, Xbox 360 og originale Xbox-titler. Hvis du er interesseret i tidligere Xbox-spil, passer den nye Xbox måske bedre. Og Xbox Game Pass giver fantastisk værdi med hundredvis af spil af høj kvalitet til en månedlig pris, hvilket gør det til et salgsargument for begge Xbox-systemer.

Alternativt kan du bygge en anstændig gaming-pc til prisen for en PlayStation 5, selvom du kan lægge mange flere penge i det projekt, hvis du vil. PC-spil har en masse fordele, såsom flere kontrolmuligheder, bedre grafisk ydeevne og gratis multiplayer. Hvis du ikke er solgt på PS5, ville det måske være et godt tidspunkt at prøve pc-spil.

Overvej nøje at købe en PlayStation 5

Vi er ikke her for at afskrække dig fra at købe en PS5. Konsollen er en stor forbedring i forhold til PS4, og et par år efter er der nok gode spil, der gør den værd at købe. Men før du hopper ind, skal du overveje punkterne ovenfor for at afgøre, om det er bedst at købe en lige nu.

Måske har du besluttet at springe over at opgradere for nu. I så fald, hvorfor så ikke overveje en bærbar spillekonsol i stedet for?