Nej, Gmail bliver ikke lukket ned: Det er bare et svindelnummer

Nøgle takeaways

  • Google lukker ikke Gmail ned på trods af en viral hoax, der hævder det.
  • Google afviste hurtigt de falske nyheder om, at Gmail bliver solnedgang.
  • Gmail forbliver sikkert uden fare for, at dets mere end 1,5 milliarder brugere mister adgangen til deres e-mails.

Hvis du har set “nyheden” om, at Google udelukker Gmail, skal du ikke gå i panik: det er ikke sandt. Det er bare en dum fup, der er gået viralt på sociale medier, og tvinger Google til at afvise påstanden.

  Sådan opdaterer du dine Apple AirPods

Hvorfor tror folk, at Gmail lukker ned?

Den 22. februar 2024 begyndte et skærmbillede af en e-mail at sprede sig rundt på nettet som en steppebrand. E-mailen hævder, at Google indstiller Gmail den 1. august 2024.

En af dem, der delte skærmbilledet, var Chris Bakke, som hævdede at være SVP of Product hos Google. Ved siden af ​​den officielle udseende e-mail-meddelelse fortalte han en historie om, hvordan Gmail på grund af en fejlkommunikation forsvandt for altid.

Intet af dette er sandt, åbenbart. Google HAR udskudt den grundlæggende HTML-version af Gmail, hvilket betyder, at alle vil blive tvunget til at bruge standardversionen fremover. Men det er det. Gmail i sig selv er sikkert og kommer ingen steder hen.

  Få adgang til ofte brugte apps fra meddelelsesskuffen

Sådan ved vi, at Gmail ikke lukker ned

Google handlede hurtigt for at afvise forslaget om, at det var ved at sænke Gmail. Dens benægtelse kom i form af et perfekt formuleret indlæg på X, den samme platform, som Bakke og mange andre brugte til at udbrede svindelen.

Allerede før Google udstedte sit formelle afslag, havde X-brugere søgt at tilføje kontekst ved hjælp af funktionen Community Notes (tidligere Birdwatch). Hvilket er et nyttigt værktøj i betragtning af mængden af ​​misinformation, der dukker op på platformen, før den spredes til andre websteder.

Mens Bakke langt fra var alene om at dele dette falske e-mail-skærmbillede, hjalp hans rækkevidde på 205.000 følgere helt sikkert det med at udbrede sig. Til kontekst arbejder Bakke for X, og er kendt for at spøge på de sociale medier. I mellemtiden har hans chef Elon Musk, som nu ejer X (tidligere Twitter), som rapporteret af Forbesoffentligt kritiserede Googles Gemini AI.

  Microsoft Power Platform og dens anvendelser inden for automatisering

Google har været kendt for at dræbe produkter og lukke tjenester pludseligt og uden varsel ned gennem årene. Gmail er dog iflg Statistaden mest populære e-mail-tjeneste i verden, med 1,5 milliarder aktive brugere så langt tilbage som i 2018. Så Google ville være skørt at lukke den ned.