De 6 bedste AI-værktøjer til at hjælpe med at mixe og mestre din musik

Som i mange andre sektorer skubber AI grænserne for, hvad softwareværktøjer kan tilbyde i musikindustrien. Flere og flere AI-baserede plugins og tjenester dukker op, lige fra automatiserede EQ-ændringer til fuldstændig mastering af et spor.

Den måde og form, du bruger disse værktøjer på, kan enten berige din læring og kreativitet eller potentielt stagnere din vækst. Vi gennemgår nogle af de bedste AI-mix- og masteringværktøjer, du kan bruge til at forbedre dine musikalske kreationer.

Lad os gennemgå nogle af de bedste AI-blandingsværktøjer, der kan forbedre din arbejdsgang.

Neutron 4 fra iZotope tilbyder et udvalg af blandingseffekter i dets komponentmoduler, der inkluderer en slank EQ, kompressor, exciter, gate og transient shaper. En bemærkelsesværdig tilføjelse til denne fjerde iteration af Neutron er dens Assistant View, som er drevet af AI.

Assistant View er designet til at lette hurtige ændringer, der markant øger lydkvaliteten af ​​din lyd. Det er i stand til at identificere forskellige instrumenttyper, såsom trommer, guitarer eller vokaler, og anvende passende tilpassede effekter til den pågældende instrumenttype. Assistant View skinner også i sin evne til at matche tonen i din lyd til referencer med dens målbiblioteksfunktion.

Samlet set kan Neutron 4 og dens Assistant View give dig værdifulde blandingsforslag. Disse kan tjene som hurtige løsninger og værktøjer til læring. Du kan også tjekke iZotope’s Nektar 4 AI vokalassistent eller Ozon 11 for sin AI-mastering-assistent.

Smart EQ 3 fra Sonible er stolt af at være den første intelligente multi-track EQ i verden. Med sin AI-motor kan den balancere frekvensindholdet i din lyd på få sekunder.

Smart EQ 3 tilbyder intelligent behandling på tværs af kanaler, der bruger AI-filtre til hurtigt at rette op på tonale ubalancer. Den kan prale af et veldesignet interface med alsidige frekvensknuder, der giver dig (og AI’en) en høj grad af fleksibilitet og kontrol i placeringen af ​​filtre og EQ-parametre.

Selvom de AI-drevne forslag kan være tegn på effektiv brug af EQ, vil du måske tjekke ud, hvordan du bruger EQ’er for bedre at forstå driften af ​​dette plugin (og andre EQ-værktøjer).

Sonible tilbyder også smart bundt for dem, der leder efter plugins bygget i samme ånd. Pakken indeholder smart rumklang, smart kompressor 2, smart limiter og smart gate. Hvis du ønsker at fremskynde din arbejdsgang på disse områder, så prøv Sonibles smarte plugins.

Overdrive Essentials af Fazertone adskiller sig fra de andre AI-baserede værktøjer på denne liste. I stedet for intelligent at automatisere blandings-/mastering-processer, udnytter det mulighederne i realtids neurale netværk til at producere high-fidelity hardwareemuleringer.

Dette resulterer i ni hardwareemuleringer af meget høj kvalitet af populært forvrængningsudstyr. Du kan prøve dem gratis ved først at downloade en demo af disse plugins med begrænsede funktioner. Lyddesignere og guitarister vil få mest muligt ud af disse AI-drevne distortion-pedaler.

For mere information om lydforvrængning, se nærmere på de forskellige typer lydforvrængning og hvornår de skal bruges.

Da vi dækker de bedste AI online mastering-motorer, skal du huske, at hvert websted tilbyder en gratis forhåndsvisning af dit mestrede spor. For at downloade den mestrede version skal du enten betale et engangsgebyr eller tilmelde dig et abonnement.

En anden ting, du skal huske på, når du vurderer kvaliteten af ​​dine AI-mastrede spor, er, at menneskelige ører automatisk tænker, at højere er lig med bedre. For mere præcist at vurdere det mestrede spor, prøv at matche masterens lydstyrke med originalen, når du sammenligner. Dette vil hjælpe dig med at bemærke faktiske forbedringer i lydkvalitet og sammenhæng, ikke kun lydstyrke.

AI-mastering-tjenesten, der tilbydes af LANDR, er en af ​​de bedste i branchen. Det giver en slank grænseflade og muligheder for yderligere at forfine den ønskede stil på dit mestrede spor.

Du kan vælge mellem Varm, Balanceret eller Åben for distinkte lydsmag og indstille en Lav, Medium eller Høj lydstyrke for mesteren. Den gratis forhåndsvisning lader dig kun lytte til en kort loop af dit nummer, men du bør bemærke nogle forskelle ud over lydstyrken. Marker boksen Volume Match, og skift mellem originalen og masteren for virkelig at høre de mere subtile forskelle.

LANDR tilbyder en række tjenester, såsom distribution, og inkluderer en række prisplaner for hver af sine tjenester. Med hensyn til mastering kan du erhverve øjeblikkelig mastering for hurtige resultater eller yderligere mastering-værktøjer for at tilføje et personligt præg med dets altomfattende Studio- eller Studio Pro-planer. Du vil måske også tjekke LANDR for dets udvalg af royaltyfri prøver.

Se på de bedste websteder for at finde eksempler, hvis du leder efter nogle nye lyde.

Online mastering-motoren fra eMastered repræsenterer måske den nærmeste konkurrent til LANDR. Det er stolt af, at dets udviklere er Grammy-vindende producenter, og de soniske resultater skuffer ikke.

Selvom den ikke helt når den alsidighed og redigeringspotentiale, som LANDR tilbyder, kan du justere mastering-intensiteten af ​​en række kontroller, inklusive EQ og komprimering. Du kan også tilføje et referencespor efter eget valg for yderligere at påvirke og forfine retningen af ​​AI-masteringsprocessen.

De forskellige kontroller og den intuitive brugergrænseflade gør processen med at uploade dit spor, mastering og re-mastering af dit spor (med eventuelle redigeringer) til en enkel og smidig proces.

Amuse præsenterer sig selv som et alt-i-en-selskab for uafhængige kunstnere, der tilbyder både musikdistribution og AI-mastering-tjenester. Amuse giver dig mulighed for at lytte til den fulde længde af dit AI-mastrede nummer, før du beslutter dig for, om du vil downloade og betale for den master (hvis du ikke har abonneret på en af ​​deres betalingsmodeller).

Dens AI-mastering-tjeneste er nem at bruge og kan prøves med blot et par klik. Dens enkelhed er dens hovedattraktion, da den mangler yderligere kontroller, der lader dig ændre visse funktioner i masteren. Samlet set giver det anstændige resultater til en billigere pris end sine konkurrenter.

Brugen af ​​kunstig intelligens i ethvert musikalsk værk kan være en polariserende sag. På den ene side kan det problemfrit erstatte en masse slid, der typisk fjerner producenter fra skabelsens gnist. På den anden side kan afhængighed af AI-genveje begrænse læring og udfordre rollen som den menneskelige mixing/mastering-ingeniør.

Mens rollen som dygtige lydingeniører fortsat er altafgørende i musikproduktion, tilbyder AI-baserede værktøjer adskillige fordele, der er værd at overveje. En fordel er den uovertrufne hastighed, hvormed AI-plugins kan lære og behandle lyddata. Deres utrættelige konsistens kan også være et plus. Hvis din hobby eller tidsfordriv er musikproduktion, kan AI-plugins være en fantastisk måde at få adgang til højkvalitets mix- og mastering-muligheder uden et stort dræn på din tid eller ressourcer.

Den største potentielle fordel ved AI-plugins er deres evne til at stimulere læring og forbedring i stedet for at begrænse den. Ofte er ekspert lydteknikere direkte involveret i produktionen af ​​AI-mix- og masteringværktøjer. Det betyder, at deres hårdt tjente visdom til en vis grad er blevet indtastet som data.

Find den rigtige blanding af menneske og maskine

Nu hvor den banebrydende musikteknologi inkluderer AI-drevne værktøjer, skal hver musiker og ingeniør finde den rette balance mellem AI-integration for at stimulere snarere end begrænse vækst. Brug Neutron 4, Smart EQ 3 eller Sonibles smarte bundle til hurtige AI-blandingsforslag til at forbedre dine blandinger. Og prøv Overdrive Essentials til high-fidelity AI-emuleringer af forvrængningshardware.

Så, når dit mix er færdigt, kan du overveje at forhåndsvise eller producere en industristandard master med LANDR, eMastered eller Amuse.