8 søgeordsgrupperingsværktøjer til at organisere og forbedre din SEO-strategi

Det er en udfordring at være på forkant med SEO-marketingkampagner. Og det er her, nøgleordsgrupperingsværktøjer kommer i spil.

Søgeordsgrupperingsværktøjer er programmer, der organiserer søgeord i aktuelle kategorier. Det indebærer at gruppere søgeord med lignende hensigter, så du kan bruge dem på hele dit websted for at opnå bedre placeringer i søgemaskinerne.

Der er et par forskellige typer søgeordsgrupperingsværktøjer tilgængelige, så det er vigtigt at vælge det, der passer bedst til dine behov. Nogle værktøjer giver dig mulighed for at gruppere efter land, region, emne eller andre kriterier.

Før vi starter vores liste over søgeordsgrupperingsværktøjer, er det vigtigt først at forstå søgeordsgruppering.

Hvad er søgeordsgruppering?

Søgeordsgruppering er et SEO-udtryk, der refererer til gruppering af søgeord med samme søgehensigt. Det er en avanceret SEO-praksis; dog savner de fleste SEO’er det. Søgeordsgruppering hjælper endda med at træffe bedre SEO-beslutninger.

Overvej et almindeligt scenario, hvor marketingfolk og redaktører har svært ved at opdele indhold i underemner. Ved hjælp af søgeordsgruppering bliver det nemt at bruge flere søgeord i det samme indhold i stedet for at oprette flere indholdsstykker. Det betyder ganske enkelt, at du ikke behøver at oprette separate artikler for søgeord, der matcher dine primære søgeord.

Søgeordsgruppering gør det muligt for marketingfolk, indholdsforfattere og webudviklere effektivt at organisere, målrette og optimere indhold til søgemaskineoptimering. Ved at gruppere relaterede søgeord kan marketingfolk skabe mere strukturerede og effektive kampagner målrettet den målgruppe, de leder efter.

Hvis den udføres korrekt, har søgeordsgruppering potentialet til at rangere for søgeord med lav besvær uden at skrive forskellige artikler. I stedet for at optimere din landingsside for et enkelt søgeord, kan du begynde at rangere efter long tail varianter af dit søgeord og øge trafikken på din hjemmeside markant.

Betydningen af ​​søgeordsclustering-værktøjer til SEO

Det ultimative mål med SEO er at maksimere mulighederne for backlink, og søgeordsgrupperingsværktøjer kan hjælpe dig med at gøre det.

Ikke alene vil du være i stand til bedre at målrette din indsats, men du vil også se forbedringer i trafik og konverteringsrater. For at få din virksomhed til at vokse online, skal du inkorporere søgeordsgruppering i din SEO-strategi.

Det er dog et analytisk arbejde. Du skal bruge god tid på at undersøge søgeord, kombinere dem i grupper og arrangere dem i Excel-ark.

Når du udfører denne proces manuelt, vil du sandsynligvis begå fejl og blive overvældet. Du kan kombinere ord med forskellige søgehensigter og ikke-matchende aktuelle temaer, hvilket resulterer i en forkert gruppering. Selv med minimale fejl, kan det endda tage et par dage at organisere tusindvis af søgeord manuelt.

  Hvilke gamle komponenter kan du genbruge, når du bygger en ny pc?

Keyword Clustering-værktøjer er designet til at udføre alle disse opgaver fejlfrit og hurtigere end mennesker.

Fordele ved at bruge søgeordsklyngeværktøjer

For at opsummere, her er et par grunde til, hvorfor søgeordsgrupperingsværktøjer er vigtige for SEO:

✅ Automatisering: Nøgleordsgrupperingsværktøjer automatiserer søgeordsforskningsprocessen. Derved sparer du timers manuelt arbejde og giver dig mulighed for endda at uddelegere opgaver til SEO-elever.

✅ Fokuseret SEO: Søgeordsklyngeværktøjer sikrer, at du laver målrettet og relevant indholdsoprettelse, linkbuilding og andre SEO-relaterede aktiviteter.

✅ Relevans: Værktøjer hjælper med at identificere relevante søgeord for det indhold, der skabes, og giver strategisk klarhed til at gruppere dem sammen.

✅ Sparer tid: Manuel søgeordsgruppering er tidskrævende og ineffektiv, når du skal forstå brugerens hensigt i stor skala.

✅ Eliminer fejl: At gruppere søgeord manuelt er tilbøjelige til at lave fejl. Manglende søgehensigt, søgeordsforvirring og manglende kendskab til synonymer er nogle af de almindelige årsager til forkert gruppering.

✅ Ubegrænset søgeordsstøtte: De fleste søgeordsgrupperingsværktøjer understøtter 5000-1000 søgeord i den gratis version. Med et minimalt abonnementsgebyr kan du skalere antallet til 10.000 søgeord.

Og mange flere grunde angiver klart vigtigheden af ​​søgeordsgrupperingsværktøjer til SEO. Det er tid til at udforske nogle af de mest udbredte søgeordsgrupperingsværktøjer på markedet.

Lad os komme igang.

KeywordInsights.AI

KeywordInsights.ai er en indholdsmarkedsføringsplatform, der bruger kunstig intelligens (AI) til søgeordsforskning, skabelse af indholdstrusser og søgeordsgruppering for bedre SEO-resultater.

Platformen har et søgeordsopdagelsesværktøj, hvor du blot skal tilføje et søgeord. Derefter genererer søgeordssøgningsværktøjet hundredvis af lignende udtryk øjeblikkeligt. Du kan bruge disse søgeord i deres søgeordsklyngeværktøj og bruge dem alle som målrettede søgeord på en enkelt side.

Keyword Clustering-værktøj fjerner smerten ved at finde og gruppere lignende ord at rangere efter. Platformen bruger live søgeresultatsider til at generere en gruppe søgeord. Disse er nemme at rangere, har lav lydstyrke og lav sværhedsgrad. Og derfor kan den bruges til at skabe indhold i ét stykke i stedet for at oprette separate sider.

NeuralTekst

NeuralText er en online indholdsplanlægningsplatform, der tilbyder værktøjer til at automatisere dine indholdsmarkedsføringsopgaver som søgeordsopdagelse, SEO-analyse af din hjemmeside og endda generering af tekst ved hjælp af kunstig intelligens.

Ved hjælp af NeuralText-platformen kan du fuldende din søgeordsundersøgelse ved at finde forslag til søgeord med lang hale. Når du har fået resultaterne, kan du hurtigt gruppere alle forslagene ved hjælp af deres søgeordsklyngeværktøj.

  Sådan ændres et planlogo i Microsoft Planner

NeuralText Clustering Tool integreres problemfrit med populære værktøjer som SEMRush og Ahrefs. Du kan nemt importere søgeordsrapporter fra disse platforme og uploade dem på dette værktøj. Når du har indstillet landet og sproget, får du søgeordsklynger baseret på geo-placerede SERP-rangeringer.

SerpStat

SerpStat er en SEO-administrationsplatform, der er meget populær til funktioner som backlink-analyse, søgeordsforskning, SEO-søgeordsrangering, konkurrentanalyse og webstedsrevision.

Ligesom mange andre SEO-funktioner tilbyder det et søgeordsklyngeværktøj, der automatisk grupperer op til 50.000 søgeord i henhold til SERP-lighed. SerpStat er nem at bruge, da den beder dig om at tilføje de nødvendige parametre til gruppering. Når det er gjort, returnerer det en liste over oprettede klynger og en liste over nøgleord inkluderet i hver klynge.

Du kan sammenligne søgeordsmængderne og kontrollere deres indbyrdes forbundne styrke ved at matche webadresser i de 30 bedste søgeresultater. Du kan endda tilføje, slette og flytte nøgleordene til andre klynger og eksportere dem i henhold til dit krav til yderligere behandling.

Thruuu

Thruuu er et gratis SEO-skrotningsværktøj, der hjælper indholdsmarkedsførere med copywriting-aktiviteter efter at have analyseret Googles søgemaskineresultatsider. På et givet tidspunkt giver det dig et blik på de 100 bedste sider med Googles organiske resultater, inklusive SEO-data på siden.

Ved hjælp af disse data kan du få indsigt fra rangeringsresultater og opbygge bedre indholdsoversigter. Ved at bruge Thruuus Emneklynger-funktion kan du gruppere semantiske søgeord i skala.

Ligesom andre søgeordsgrupperingsværktøjer begynder Thruuu også at oprette søgeordsgrupper, efter du har uploadet en søgeords-CSV-fil. Den grupperer søgeord automatisk baseret på søgehensigt, og du kan bruge denne indsigt til at strømline din indholdsplanlægningsproces.

Topvisor

Topvisor er et populært SEO- og PPC-værktøj til at udføre standard SEO-praksis som søgeordsforskning, kontrol af placeringer i SERP’er og analyse af websteders ydeevne baseret på forskellige placeringsparametre.

Ved at bruge Topvisors klyngeværktøj kan du sende automatiske forespørgsler til søgemaskiner baseret på de søgeord, du har indtastet. Det matcher websider fra søgeresultater til hvert søgeord i top-10 søgeresultater. I henhold til antallet af matchende webadresser i den anvendte søgemaskine sammenligner den dette søgeord med dem for de andre top-10 søgeord.

Hvis søgemaskinen returnerer lignende websider for forskellige søgeord, og der er mange matches til dem, vil søgeordene blive slået sammen.

SE-rangering

SE Ranking er en alt-i-en SEO-platform, der giver masser af SEO-relaterede værktøjer til sporing af søgeord, backlinks, SEO-revisioner, overvågning og rapportering af webstedets ydeevne på søgeresultatsider.

Platformen har også en søgeordsgruppefunktion, der præcist grupperer alle de lignende søgeord, så du kan planlægge en bedre SEO-arkitektur til din hjemmeside.

  Sådan bruger du iPhone Camera App: Den ultimative guide

Ved at bruge SE Rankings søgeordsgrupperer vil du være i stand til at udvide din semantik og identificere synonymer såvel som nært relaterede termer. Du kan bruge disse identificerede søgeord i dine titel- og beskrivelsestags til at forbedre SEO og rangere højere i søgeresultaterne.

Keywi.io

KeyWI er en AI-baseret content marketing platform, der hjælper marketingfolk med nemt at skabe SEO-sikkert indhold og kontrollere dets ydeevne. Med sin AI-forskningsalgoritme eliminerer værktøjet behovet for tidskrævende søgeordsforskning og konkurrentanalyse.

En af KeyWIs funktioner er et emneklyngeværktøj, der grupperer søgeord, der ligner søgemaskiner. Det sparer dig for en masse tid, som marketingfolk normalt bruger på Excel-ark. KeyWI bruger datavidenskabelige matematiske teknikker som Natural Language Processing til at gruppere søgeord.

Du kan komme i gang ved at sætte dine søgeord i KeyWI i et CSV-filformat sammen med deres søgevolumener. KeyWI vil bruge disse søgeord og indsamle søgemaskinedata for hver af dem. Til sidst vil KeyWI gruppere søgeordene baseret på de fundne relationer mellem alle søgeord, så du kan drysse dem bedre til rangering af webstedssider.

KeyClusters

KeyClusters er en dedikeret søgeordsgrupperingssoftware, der bruger SERP-data i realtid til at skabe emnerelaterede søgeordsklynger. Du kan bruge disse klynger på målrettede sider og finde måder at sammenkæde dem på for bedre placeringer i søgemaskinerne.

Det er enkelt at bruge KeyClusters-værktøjet. Du kan starte med at uploade en CSV-fil med søgeord fra populære søgeordsværktøjer som Ahrefs, SEMRush eller brugerdefinerede filer. Platformen vil køre dine søgeord gennem søgemaskiner som Google og analysere top 10 placeringssider. Når den er færdig, grupperer den søgeord, der har tre eller flere af de samme sider til fælles.

Og inden for et par minutter har du en Excel-fil med alle nøgleord samlet i aktuelle formatgrupper. Den gode del er, at du kan bruge så mange søgeord, som du vil, fordi det effektivt kan håndtere masser af søgeord og giver resultater i realtid uden at blokere forespørgsler.

Afsluttende ord

Nu hvor du kender nogle af de fremtrædende søgeordsgrupperingsværktøjer, er det okay at have lidt forvirring om, hvilket du skal bruge.

Hvis du begynder at optimere dit gamle indhold og vil eksperimentere med søgeordsgruppering, skal du først bruge de gratis værktøjer. Det vil hjælpe dig med at få en kort idé om processen og de trin, du muligvis skal bruge for at begynde at bruge betalte værktøjer.

Denne SEO-strategi vil forbedre din hjemmesides synlighed og hjælpe dig med at rangere højere i søgeresultaterne.

Dernæst skal du tjekke de bedste SEO-værktøjer til rangsporing og søgeordshåndtering.