7 bedste software til sårbarhedsstyring i 2023

Sårbarhedsstyringsværktøjer beskytter dine systemer mod sikkerhedstrusler og holder dine data sikre.

Efterspørgslen efter sårbarhedsstyring skyder i vejret i disse dage, og for at forblive konkurrencedygtig i dagens verden skal din organisation være opdateret med markedstendenser.

Mange organisationer er afhængige af adskillige softwareløsninger og apps for at øge produktiviteten og forbedre kundeoplevelsen. Disse apps og løsninger er dog tilbøjelige til sårbarheder, der kan udsætte deres organisation for et cyberangreb.

For at sikre din organisation mod disse risici skal du implementere et robust sårbarhedsstyringsprogram som en del af din overordnede IT-risikostyringsstrategi.

Sårbarhedshåndtering involverer at identificere, evaluere, håndtere og rapportere sikkerhedsbrud i de systemer, software og løsninger, der kører på dem.

Betydningen af ​​sårbarhedshåndtering er vokset markant over tid, og nu betragtes det som en grundlæggende del af en organisations sikkerhed.

Hvorfor er der behov for software til sårbarhedsstyring?

Software til styring af sårbarheder beskytter dit netværk mod kendte sårbarheder, hvilket gør det svært for angribere at målrette mod din organisation.

Softwaren opnår dette ved at scanne dit netværk for eventuelle softwarekompatibilitetsproblemer, manglende opdateringer og generelle softwarefejl. Reparationsprioritering er fastsat for sårbarheder.

Det sikrer også overholdelse af alle lovmæssige krav og beskytter din organisation mod bøder eller sanktioner pålagt af en regulerende myndighed for manglende overholdelse af en bestemmelse. Det hjælper dig med at spare din organisations penge og omdømme.

Hvordan fungerer sårbarhedsstyringssoftware?

Brug af software til sårbarhedsstyring hjælper virksomheder med at automatisere processen med sårbarhedsstyring på tværs af deres applikationer og netværk.

De bruger forskellige værktøjer til at identificere og rapportere sårbarheder i organisationens systemer.

Når først disse sårbarheder er opdaget, evalueres risikoen forbundet med dem i forskellige sammenhænge for at beslutte den bedste fremgangsmåde.

Disse softwareværktøjer hjælper virksomheder med at prioritere at kontrollere potentielle sikkerhedsrisici for organisationens sikkerhedsinfrastruktur.

Du bør ikke forveksle dem med antivirus eller firewall. De er reaktive og håndterer trusler, når de opstår. Imidlertid er sårbarhedsstyringssoftware proaktiv.

Trin i sårbarhedshåndteringens livscyklus

Sårbarhedshåndteringsprocessen omfatter følgende trin:

#1. Opdagelse af sårbarheder

Det første skridt til at finde en sårbarhed er at scanne dit netværk og udføre en sårbarhedsvurdering. Dette trin hjælper med at identificere fejlkonfigurationer og kodningsfejl, der kan udnytte et program/system. Når du er klar over de mulige sårbarheder, er det tid til at evaluere dem.

#2. Prioriter aktiver

Ikke alle sårbarheder er ens. Desuden er behandlingen for hver af dem også forskellig. For alt hvad du ved, kan de mest kritiske sårbarheder være tilbageholdt, ikke blot nyopdagede.

  Hvordan kan du gendanne din Amazon-konto

For at kortlægge sværhedsgraden af ​​disse sårbarheder kan du tildele et risikoscorekort for at prioritere, hvilken sårbarhed der skal løses først.

#3. Behandling af sårbarheder

Når du har opdaget og prioriteret sårbarhederne, er det tid til at handle. I dette trin starter du med at implementere en patch-administrationsprocedure. Indsend det, vil dit ingeniørteam reparere og teste hver sårbarhed.

Løsningen kan være både kortsigtet og langsigtet.

#4. Rapportering af sårbarheder

Det er afgørende at kompilere data indsamlet under de foregående trin og præsentere disse oplysninger på en dokumenteret måde. Dine sårbarhedsvurderingsrapporter bør skræddersyes til forskellige målgrupper baseret på deres behov for tekniske detaljer. Mens ledelsen ønsker, at trends på højt niveau skal kommunikeres, har sikkerhedsteams brug for klare rapporter for at lette problemfri afhjælpning.

#5. Forbedre din indsats

Når du har truffet de nødvendige foranstaltninger for at fjerne disse sårbarheder, er et vigtigt skridt at forbedre din indsats. Det hjælper dig med at identificere, hvilke metoder der fungerede godt, og hvilke der ikke gjorde.

Evaluering af resultater kan bestemme langsigtede forbedringer og derefter bruges til budgetmæssige behov.

Nøglefunktioner i en sårbarhedsstyringssoftware

Du kan vælge sårbarhedsstyringssoftware baseret på de sikkerhedskrav og funktioner, de leverer. Her har vi samlet en liste over de vigtigste funktioner for at hjælpe dig med at vælge den bedste sårbarhedsstyringssoftware:

Omfang og dækning

Den mest grundlæggende egenskab ved sårbarhedsstyringssoftware er dens omfang og dækning. Skanningens vitalitet og effektivitet bestemmes af dets omfang og dækning. Du kan sikre dig følgende:

 • Softwaren giver scanning med legitimationsoplysninger
 • Softwaren kan lave avanceret scanning med feeds og plugins
 • Softwaren kan inkludere eller udelukke bestemte sider
 • Nøjagtighed

  Sårbarhedsstyringssoftwaren giver dig fleksibiliteten til at udføre regelmæssige scanninger, og de bør også komme med POC (anmodning om bevis for bevis) sammen med andre nødvendige tjenester.

  Virksomheder vil opleve en betydelig produktivitetsforbedring ved at opnå en mere grundig begrundelse og udelukke falske positiver, før de betro udviklere at reparere en rapporteret sårbarhed.

  Udbedring af rapporter

  Rapporteringsfunktionen i enhver sårbarhedshåndteringsapplikation er afgørende. Det giver dig et 360 graders overblik over sikkerheden af ​​dine aktiver. Du kan endda generere detaljerede oplysninger om de sårbarheder, der er nævnt i rapporten.

  Rapporteringsfunktionen dækker normalt følgende detaljer:

 • Antal gennemførte scanninger
 • Antal identificerede smuthuller
 • Tiltag til afhjælpning
 • Overordnet systemoversigt
 • Sikkerhedsproblemer efter aktiv
 • Sikkerhedsproblemer efter sårbarhed
 • Anbefalinger til udbedring
 • Samlet risikoscore

  Scanning af organisatoriske aktiver hjælper virksomheder med at identificere, hvor visse sårbarheder findes. Det er dog vigtigt at finde en balance mellem risikoprioriteter og eksisterende ressourcer, før der foretages nogen handling.

  Sårbarhedsstyringssoftware med denne funktion fremhæver risikoscore på tværs af tre kategorier – lav, medium og kritisk.

  Risikoscorer tildeles baseret på mængden og sværhedsgraden af ​​sårbarheder, der er identificeret i dine applikationer og netværk.

  Politisk vurdering

  At styrke dit netværk er lige så vigtigt som at identificere og rette sårbarheder. Sårbarhedsscanning inkluderer også integreret politik, der hjælper dig med at benchmarke din sikkerhedsinfrastruktur mod industristandarder som blandt andre OWASP Top 10, SANS 25 og WASC.

    Sådan aktiverer du Screenshot Editor i Google Chrome

  Du kan også tilføje tilpassede tjek for at afbøde risici, der er eksklusive for dit miljø.

  Avanceret godkendelsesfacilitet

  Ikke-godkendt scanning registrerer kun udløbne certifikater, svage adgangskoder og ikke-patchet software. Hvis du vælger en topsoftware til håndtering af sårbarheder, kan du bruge letanvendelig godkendelsesfunktionalitet.

  Den scanner også adgangskodebeskyttede applikationer uden at registrere login-makroerne.

  Beskyt din virksomhed med vores bedste valg til den bedste software til håndtering af sårbarheder. Hold dine data sikkert og sikkert med disse kontrollerede løsninger.

  Rapid7 InsightVM

  Rapid7 InsightVM sårbarhedsstyringssoftware er kendt for automatisk at identificere og evaluere sårbarheder i hele en organisation.

  Rapid7 InsightVM udmærker sig ved omfattende rapportering. Det viser live dashboards, der indeholder alle data omkring sårbarheder. Ved hjælp af disse oplysninger hjælper softwaren med at mindske risiciene på en måde, der reducerer deres sandsynlighed for at påvirke systemet.

  Løsningen er fuldautomatisk. Den indsamler vital information om sårbarheder, finder løsninger på fundne fejl og installerer patches, når og når en systemadministrator godkender dem.

  Funktioner

  • Rapporteringen er ret omfattende, og resultaterne er lette at forstå.
  • Giver dig mulighed for at udføre legitimationsbaserede scanninger.
  • De identificerede trusler har masser af detaljer om deres natur og afværgeplaner.

  InsightaVM-priser afhænger af nej. af aktiver; minimumspakken starter fra 250 aktiver med $2,19/måned eller $26,25/år pr. aktiv og går op til mere end 1250 aktiver for $1,62/måned eller $19,43/år pr. aktiv.

  Qualys VMDR 2.0

  Qualys VMDR 2.0 sårbarhedshåndteringsløsning giver dig mulighed for at overvåge alle dine it-aktiver fra ét dashboard. Softwaren indsamler og analyserer proaktivt data fra disse aktiver for at identificere potentielle sårbarheder.

  Det hjælper brugere med at identificere trusler tidligt og mindske risikoen, før de forårsager væsentlig skade.

  Funktioner

  • Grænsefladen er ret intuitiv.
  • Rapporterne er meget omfattende, der hjælper med at identificere sårbarhederne hurtigt
  • Hjælper dig med at udføre scanninger baseret på IP-adresse i stedet for URL’er

  Qualys VMDR 2.0 underretter brugerne, så snart en trussel er identificeret i realtid, hvilket sikrer tilstrækkelig tid til at rette op på det samme.

  Administrer Engine

  ManageEngine Vulnerability Manager Plus er en af ​​de bedste sårbarhedsstyringssoftware, da den identificerer og retter sårbarheder. Da ManageEngine er en sårbarhedshåndteringspakke, leverer sårbarhedsscannere og patchmanagere og indeholder flere andre værktøjer.

  Mens de fleste softwareværktøjer til sårbarhedsstyring tilbyder månedlige scanninger, kører ManageEngine scanninger hvert 90. minut. Den har også en konfigurationsmanager, der omorganiserer dårligt administrerede enhedsindstillinger og forhindrer dem i at ændre sig.

  Funktioner

  • Udfører sårbarhedsscanning hvert 90. minut.
  • Starter automatisk reparationshandlinger
  • Inkluderer konfigurationsmanager, der organiserer dårligt administrerede indstillinger

  ManageEngine har tre pakker: Gratis udgave til SMB’er op til 25 computere, Professional og Enterprise. Professional er til computere i et LAN-netværk, og enterprise er til computere i et WAN-netværk.

  Frontline Vulnerability Manager

  Frontline Vulnerability Manager fra Digital Defense er blandt de mest omfattende og præcise sårbarhedshåndteringssoftware. Gennem sin proprietære scanningsteknologi udfører appen dybtgående sikkerhedsvurderinger og prioriterer og sporer resultater, hvilket gør dens udbedring hurtig og nem.

    Fjern blokering af videoopkaldsapps i Dubai og UAE

  Funktioner

  Du kan endda køre compliance-revisionstest gennem applikationen og generere automatiske etiketter for hvert aktiv. Når den er vurderet, adresserer den sårbarheder og genererer en rapport. Du kan oprette tilpassede rapporter omkring aktivspecifik sårbarhed og programrettelseshåndtering baseret på forskellige filtreringsmuligheder.

  Flexera

  Flexera er en SaaS-baseret software til håndtering af sårbarheder til organisationer med komplekse hybridsystemer. Det giver det mest omfattende og gennemsigtige overblik over dine it-aktiver. Du kan derefter bruge disse data til at planlægge din digitale rejse i skyen og modernisere eksisterende forretningsprocesser.

  Funktioner

  • Ideel til både mellemstore og virksomhedsniveau organisationer.
  • Tilbyder nøjagtig dataindsigt

  Værktøjet bliver konstant opgraderet og understøtter flere cloud-arkitekturer. Det giver også brugere mulighed for at optimere nye og periodiske indtægter via fleksibel licensering, levering og livscyklusstyring for kundernes brugsrettigheder.

  Nessus

  Nessus anvender en risikobaseret sårbarhedsstyringsstrategi til at finde og rette fejl i dit systems netværk, websted og webapps. Det giver dig et komplet billede af din organisations systeminfrastruktur og scanner alle afkroge for systematisk at finde de mest obskure svagheder.

  Denne sårbarhedsstyringssoftware bruger dygtigt trusselsoplysninger til at forudse, hvilke sårbarheder der udgør en alvorlig risiko for dit systems sikkerhed. Det giver også vigtige analyser og praktisk indsigt til sikkerhedsteams og udviklere for at hjælpe dem med at reducere alvorlige risici.

  Funktioner

  • En masse tilpasning er tilgængelig for at passe til hver enkelt brugers behov.
  • Tilbyder data, information og indsigt i høj kvalitet om sårbarheder.
  • Dækker en bred vifte af nøjagtighed og dækning.

  Tenable Nessus har to tilgængelige planer, Nessus Expert og Nessus Professional.

  Nessus Expert er velegnet til udviklere, SMB’er, pennetestere og konsulenter, og prisen starter fra $8.838 for et år. Nessus Professional er bygget til sikkerhedsudøvere, og prisen starter ved $4.000 for et år.

  Den har også en 24*365 dages forudgående supportfacilitet og on-demand træning mod ekstra omkostninger.

  BreachLock

  BreachLock er en cloud-baseret SaaS-platform til sårbarhedsscanning og vurdering. Det hjælper med at finde udnyttelige fejl med manuel AWS-penetrationstest. Det er sikret med to-faktor-godkendelse og kræver ikke yderligere hardware eller software.

  Funktioner

  • Giver et 360-graders overblik over systemets sårbarheder
  • Softwaren giver hurtige testløsninger.
  • Bruger manuel AWS-penetrationstest til at identificere fejl.

  BreachLocks sårbarhedsstyringssoftware kører AI-drevne månedlige scanninger. Det giver også brugere besked via e-mail, når en sårbarhed er identificeret.

  Afsluttende tanker

  Et usikret netværk kan have en ekstremt skadelig indvirkning, især hvad angår databrud. Selvom antivirussoftwareværktøjer er en mulig løsning, er de primært reaktive og kan kun hjælpe til en vis grad.

  Virksomhedsejere har brug for løsninger, der er et skridt foran og kan hjælpe med at forhindre sikkerhedstrusler, før de rammer deres systemer.

  Sårbarhedsstyringsværktøjer hjælper dig med at gøre præcis det. Disse softwareværktøjer giver sikkerhedsteams mulighed for klart at forstå de trusler, de står over for, og bruge passende løsninger til at løse dem.

  Alle disse værktøjer nævnt ovenfor hjælper dig med at opnå det samme. Vi håber, at listen var nyttig og vil være praktisk til at vælge, hvilket værktøj der skal bruges til at beskytte din interne infrastruktur.

  Du kan også udforske nogle af de bedste it-asset management-software til små og mellemstore virksomheder.