6 Selvhostet VPN til små til mellemstore virksomheder – VPN-serversoftware

Et pålideligt virtuelt privat netværk (VPN) udgør en primær komponent i en lille og mellemstor virksomheds sikkerhedsperimeter.

Det er som en sikker tunnel mellem computere, der er forbundet via internettet, der giver dem adgang til hinanden via et netværk.

Tidligere brugte hovedsageligt organisationer VPN’er til at forbinde deres eksterne filialer eller roamende medarbejdere med deres kontornetværk. Nu er VPN’er blevet afgørende for alle, inklusive forbrugere, på grund af stigende cyberangreb i disse dage.

Virksomheder med et godt budget er allerede gået længere ind i nye tidsalderteknologier som nul-tillid.

Men hvad med forretninger med et lavt budget?

Hvordan sikrer de deres sikkerhed?

Dette er et stort problem, da de har begrænsede ressourcer.

Ifølge en rapport43 % af alle cyberangreb er rettet mod små virksomheder, mens 40 % af SMB’er oplever omkring 8 timers nedetid på webstedet på grund af cyberbrud.

Derfor skal SMB’er sikre deres internetforbindelse, digitale aktiver og firmanetværk ved at bruge de ressourcer, de har. Til dette er VPN det bedste gear, de kan inkludere i deres værktøjskasse, en robust, effektiv og overkommelig løsning.

Hvad er en VPN?

En af de bedste måder at sikre data ind og ud af dit netværk på kunne være at bruge en VPN. Den krypterer al onlinetrafik, der flyder mellem en VPN-server og en smartphone eller bærbar computer for at sikre dem.

Det gør det ved at maskere din enheds identitet og etablerer en sikker forbindelse, så du kan surfe online. Derfor bliver det svært for hackere at få adgang til dine fortrolige data.

Lad os hurtigt finde ud af nogle af fordelene ved at bruge VPN’er.

Omgå lokationsbaserede begrænsninger

VPN’er omgår begrænsninger, der er specifikke for et land, hvilket er grunden til, at du ikke kunne få adgang til nogle websteder og databaser, der tidligere var tilgængelige online. En VPN hjælper dig med at få adgang til dem online uanset din placering på denne jord.

Reducerer sikkerhedsrisici

Ved at bruge VPN’er er hele dit netværk sikret mod forskellige former for online sårbarheder. Det holder også dine medarbejdere væk fra at bruge offentlig Wi-Fi, hvilket yderligere reducerer antallet af cyberangreb.

Bevar anonymiteten

Ved du, at en VPN også kan beskytte dit privatliv?

Ja det er sandt.

Du vil være i stand til at surfe på internettet og samtidig bevare fuldstændig anonymitet. Det har overtaget sammenlignet med webproxyer eller hæslig IP-software, fordi VPN’er tillader adgang til både websteder og webapplikationer privat.

Bedre ydeevne og produktivitet

Implementering af en VPN kan også øge effektiviteten og båndbredden af ​​dit netværk. Dette er grunden til, at din arbejdsstyrke kan udføre opgaver hurtigere og opnå bedre produktivitet, uanset hvor de arbejder. Ud over dette er omkostningerne ved at vedligeholde en VPN også meget lave.

Så hvis du er klar til at bruge en VPN, har du to kategorier at vælge imellem:

 • En kommerciel VPN
 • En gratis VPN-tjeneste

Kommercielle VPN’er er gode med alle deres funktioner og tilbud, men de kan koste dig gode penge, hvilket måske ikke er overkommeligt for mange små virksomheder.

Derfor kan du prøve en open source eller selv-hostet VPN-løsning.

Pritunl

Pritunl tilbyder en effektiv VPN med komplekse gateway-links og site-to-site links og giver fjernbrugere adgang til lokale netværk. Beskyt netværkstrafikken og brugerne gennem sikker kryptering, mens de opretter forbindelse til offentlige netværk.

Det er et af de bedste open source-alternativer til kommercielle VPN’er. Det kan understøtte tusindvis af brugere samtidigt og få bedre kontrol på din server uden prissætning pr. bruger.

Alle Pritunl-koderne er tilgængelige offentligt på Github, hvilket sikrer fuldstændig tilpasning og gennemsigtighed. Da konfigurationen kan udføres via dens webgrænseflade, er det nemt at administrere alt.

Pritunl krypterer trafik mellem serveren og klienterne for bedre sikkerhed ud over 2-trins autentificering med Google Authenticator. Det understøtter klienter fra både WireGuard og OpenVPN, og det bruger også IPsec til VPC-peering og site-to-site links.

VPC-peering er tilgængelig på AWS, GCP og Oracle Cloud. Det giver klar dokumentation, og løsningen er skalerbar. Pritunl tillader sammenkobling og kommunikation gennem MongoDB, hurtigere service og sparer dig for at ændre firewalls.

Du kan installere Printunl på din Linux-server eller gå efter Vultr Cloudsom tilbyder en 1-klik opsætning.

OpenVPN

Få adgang til serveren ved OpenVPN er en berømt VPN-løsning designet til at imødekomme SMB’ers udfordringer. Du kan bruge det både on-premise eller i skyen og give sikkerhed til hele dit forretningsnetværk. Det er helt gratis at bruge med op til 2 VPN-forbindelser samtidigt.

Administrer det nemt gennem dens adminportal eller CLI, og kontroller adgangen ved hjælp af IP-adresser, protokoller og porte. Access Server er tilgængelig til flere platforme, herunder iOS, Android, Windows, macOS og Linux.

Du får også flere godkendelsestilstande såsom 2FA, PAM, LDAP og Active Directory. Andre inkluderede funktioner er omfattende rapportering med download, søg og se detaljerede adgangslogfiler sammen med muligheden for at få adgang til serverklyngen.

Du kan dele nøglerne på tværs af forskellige servere og skalere dine forbindelser hurtigt op/ned. OpenVPNs Access Server tillader site-to-site-forbindelse, beskytter fjernskrivebordsinteraktioner og skærmdeling med stærk adgangsgodkendelse og autorisation.

OpenVPN leverer et lag-3 VPN ved hjælp af TLS/SSL med server- og klientcertifikater til gensidig godkendelse og nøgleudveksling.

Dens servere er skalerbare til at håndtere maksimalt 1500 forbindelser samtidigt, og du får også mulighed for split-tunneling og fuld-tunneling. Prismodellen for Access Server er baseret på, hvor mange VPN-forbindelser du har brug for ad gangen, hvilket indebærer, at du betaler for dine nøjagtige behov.

Hvis du vil lege med, hvordan OpenVPN fungerer, kan du få Kamatera VM for så lavt som $4 om måneden.

WireGuard

En af de fremtrædende VPN-software – WireGuard, er en enkel, men ekstremt hurtig og new-age løsning, der udnytter avanceret kryptografi. Denne generelle løsning er designet til både indlejrede grænseflader og supercomputere.

WireGuard er egnet til forskellige omstændigheder og blev oprindeligt udgivet til Linux-kernen, men nu kan den implementeres til andre platforme, herunder Windows, BSD, macOS osv. WireGuard er nem at konfigurere og installere, og forbindelsen kan etableres ved at udveksle offentlige nøgler ganske enkelt.

Den kan endda roame mellem forskellige IP-adresser, og du behøver ikke at bekymre dig om styring af forbindelser og tilstand. Den bruger avanceret kryptografi som Blake2, Noise protocol framework, HKDF osv.

WireGuard inkluderer også Crypto key Routing, der forbinder offentlige nøgler ved hjælp af tunnel IP-adresser. Det tilbyder også indbygget roaming og giver dig mulighed for at oprette en WireGuard-grænseflade inde i det primære netværksnavneområde med internetadgang.

Hamachi

Opret VPN’er efter behov ved at bruge Hamachi af LogMeIn som din partner. Denne VPN-hostingtjeneste giver dig mulighed for hurtigt at udvide din netværkssikkerhed til dine distribuerede teams, fjernmedarbejdere og mobile medarbejdere.

Administrer dine virtuelle netværk og gendan dem for slutbrugere med enkle klik, uanset hvor du befinder dig. Lever din klientsoftware nemt og hurtigt til nye systemer uden at besøge webstedet. Kør det i din netværkscomputers baggrund for at få adgang, når som helst du har brug for det.

Den er tilgængelig i Premium, Standard og flere netværksabonnementer. Styrk dine fjernbrugere ved at give dem sikker adgang til hele dit private netværk gennem en centraliseret gateway uden at justere dine routere og firewalls.

Du kan oprette et virtuelt og enkelt mesh-netværk, der kan tillade fjernsystemer at oprette forbindelse direkte til hinanden, hvilket hjælper dine eksterne medarbejdere med at få alle de ressourcer, de har brug for. Hamachi sikrer din kommunikation med AES 256-bit stærk kryptering til private og offentlige netværk.

Ved at bruge dens centraliserede kontroller kan du regulere netværksbrug og -adgang, herunder netværksgodkendelse, adgangskodeadministration, netværksmedlemskab og netværkslåsning. Konfigurer individuelle standardindstillinger for klienter og netværk med understøttelse af begrænsede, minimale eller komplette grænsefladetilstande.

Prisen for Hamachi VPN starter ved $49/år for 6-32 computere pr. netværk.

SoftEther

SoftEther VPN er en af ​​de mest kraftfulde, brugervenlige og multi-protokol VPN-løsninger. Det er sandsynligvis den eneste VPN i verden, der understøtter SSL-VPN, L2TP, L2TPv3, EtherIP, IPsec og OpenVPN, som en selvstændig VPN-software.

SoftEther er open source-software, der kører på FreeBSD, Solaris, Mac, Linux og Windows. Det inkluderer også en kloningsfunktion af OpenVPN-serveren. Den understøtter SSTP VPN, hvis du bruger Windows 8/7/Vista, hvilket sparer dig for at betale store penge på Windows’s serverlicens.

VPN styrker også dine fjernmedarbejdere ved at realisere deres enheder og hjælper dem med at få fjernadgang til VPN fra dit netværk. Da VPN’en har en robust og original SSL-VPN-protokol, kan den trænge ind i forskellige typer firewalls. Protokollen har også en højhastighedsgennemstrømning plus lav latenstid.

SoftEther bruger Ethernet i stedet for HTTP til camouflering, hvilket er grunden til, at inspektionsfirewalls ikke kan registrere transportpakkerne i din VPN. Det har stærk kompatibilitet med populære VPN’er ud over interoperabilitet.

Nogle af dens funktioner omfatter:

 • Indlejret dynamisk-DNS plus NAT-traversal for at eliminere behovet for statiske eller faste IP’er
 • RSA 4096-bit og AES 256-bit krypteringer
 • Dobbelt stak med IPv4 og IP v6
 • Understøttelse af flere sprog, inklusive engelsk, forenklet kinesisk og japansk
 • Syslog overførsel

Algo

Algo VPN udgør Ansible-scripts, der forenkler processen med at opsætte en personlig IPsec og WireGuard VPN. Det fungerer ubesværet med cloud-udbydere og har sikre standardindstillinger. Algo VPN understøtter IKEv2 med stærkere kryptografi såsom P-256, AES-GCM og SHA2 til macOS, iOS og Linux.

Det understøtter også WireGuard til det nævnte operativsystem sammen med Windows 10 og Android. Den kan generere QR-koder og .conf-filer ud over Apple-profiler til automatisk konfiguration af macOS- og iOS-enheder til IPsec; derfor ikke behov for klientsoftware.

Du kan oprette et begrænset antal SSH-brugere, hvis du vil have tunneltrafik, og VPN’en blokerer også annoncer ved hjælp af lokale DNS-resolvere. Tilføj eller fjern nemt brugere med dets hjælpescript.

Installer Algo på DigitalOcean, Microsoft Azure, Amazon EC2, Vultr, Scaleway, Google Compute Engine, OpenStack, Linode, Hetzner Cloud, CloudStack eller din egen Ubuntu-server.

Bonustip: ting at overveje, når du vælger en VPN

 • Kvalitet: Tjek alle de funktioner, det giver, og kryds det med dine behov. Hvis det matcher, kan du overveje VPN. Betal ikke for unødvendige funktioner, du aldrig kommer til at bruge, da du har begrænsede ressourcer ved hånden.
 • Kompatibilitet: De fleste VPN’er er kompatible med store platforme som Windows, Android, Mac, iOS og Linux, men andre understøtter muligvis ikke dem alle. Hvis du bruger en Windows-pc, men en iPhone, skal du sørge for, at den VPN, du vælger, tilbyder begge platforme.
 • Antallet af enheder: Nogle VPN’er understøtter ubegrænsede enheder forbundet på én gang, men andre kan have begrænsninger. Overvej derfor dine krav til, hvor mange enheder du vil oprette forbindelse til, og vælg derefter en VPN.
 • Brugervenlighed: Hvis du ikke er en teknisk ekspert, kan det være problematisk for dig at oprette og bruge en VPN. Vælg derfor den, som du nemt kan håndtere. Du kan også finde nogle VPN’er, der tilbyder virtuelle opsætninger, hvilket reducerer alle de tunge løft.
 • Overkommelig pris: Prisfastsættelse er altid et af de mest afgørende aspekter for SMB’er, når de køber nogle tjenester. Så køb noget, der er en god blanding af kvalitetstilbud og pris.

Konklusion

Hvis du leder efter en pålidelig og overkommelig måde at sikre dit netværk og data på, er en VPN af god kvalitet noget, du skal overveje. Ovenstående anførte er selvhostede løsninger, så skaf en cloud-VM, og leg rundt for at se, hvad der virker for dig.