4 metoder til at identificere og blokere appsporing på Android

I løbet af dagen holder apps styr på, hvad vi laver med vores enheder, og sender disse oplysninger til fjerne servere. Vi ved, at dette sker, men der er ikke en nem måde at stoppe det på. Heldigvis kan du med de rigtige apps afslutte meget af denne sporing.

1. Tjek Appens Play Butik-beskrivelse

Gennem årene har Google gjort et bedre stykke arbejde med at fortælle dig, om en app deler data med tredjeparter, og hvilken slags information den indsamler. Du kan se, om app-udviklere tager skridt til at beskytte dine oplysninger, såsom at kryptere oplysninger under overførsel eller tillade dig at slette din konto.

Du kan finde disse oplysninger ved at besøge en apps Play Butik-side og rulle ned til afsnittet “Datasikkerhed”. Googles data kan hjælpe dig med at måle, om en app sporer, men den fortæller dig ikke, hvordan du stopper den. Så hvis du aktivt vil forhindre en app i at spore dig, skal du stole på tredjepartsværktøjer, som vi vil diskutere nedenfor.

2. Aurora Butik

Aurora er en alternativ måde at få adgang til og downloade Play Butik-apps på. Med Aurora kan du downloade apps anonymt uden at oprette en Google-konto. Det er allerede et plus for privatlivets fred, da ingen får en log over alle de apps, du har installeret. Men du kan begrænse sporingen yderligere ved at bruge de ekstra oplysninger, den afslører om apps.

Når du ser en apps side i Aurora, er der en sektion “Privatliv”, der viser kendte trackere indeholdt i appen. Hvis du ruller videre, vil du også se en “Tilladelse” sektion, der viser de nøjagtige tilladelser, som appen anmoder om.

Du kan ikke blokere sporing ved hjælp af Aurora, men det kan hjælpe dig med at måle, hvilke apps du skal undgå. Og du lærer, hvilke trackere der skal blokeres med andre midler, og hvilke tilladelser der skal tilbagekaldes.

Hent: Aurora butik (Gratis)

3. NetGuard

Nu hvor du er klar til at tage handling i dine egne hænder, er det tid til at downloade NetGuard. Dette er en firewall-app, der ikke kræver, at du rooter din enhed. Med NetGuard kan du overvåge al trafik, der strømmer ind og ud af din enhed og lukke for hanen.

Som standard lader NetGuard dig blokere trafik på app-niveau. Dette kan være fantastisk til apps, du kan bruge offline, men kan være tilbøjelige til at lække oplysninger om dig, såsom skitserede billedredigeringsapps, der giver nyttige funktioner, men som i hemmelighed sporer dig. Men hvis du virkelig vil forhindre andre i at få indsigt i, hvordan du bruger din telefon, lader NetGuard dig også blokere tjenester på systemniveau. Dette inkluderer Google Play-tjenester.

Blokering af Google Play-tjenester lader dig på en måde fjerne Google fra din enhed uden at skulle igennem besværet med at installere en tilpasset ROM. Bare ved, at det kan ødelægge nogle uventede funktioner, såsom evnen til at modtage push-beskeder fra visse apps.

NetGuard kan også blive mere detaljeret, så du kan blokere specifikke forbindelser. Dette er praktisk, hvis du ønsker at bruge en app, men kun ønsker at stoppe dens baggrundssporing.

Hent: NetGuard (Gratis køb i appen tilgængelig)

4. DuckDuckGo privat browser

NetGuard kan blive kompleks og skræmmende. Hvis du vil blokere tredjepartssporing uden at gå så praktisk, så tjek DuckDuckGo’s App Tracking Protection. Du kan slå denne funktion til og stole på, at den vil beskytte dig mod en stor mængde tredjepartssporing.

Brug af DuckDuckGo som din browser blokerer også noget af den sporing, du støder på, når du surfer på nettet. Det er ikke jernbeklædt sikkerhed, men dette er det nemmeste skridt, du kan tage for at reducere sporing uden at lede al din trafik gennem en VPN.

Hent: DuckDuckGo privat browser (Gratis)

Stop app-sporing i sine spor

Når du læser om den store mængde onlinesporing, vi er underlagt, kan det være nemt at føle sig overvældet og lukket ned. Men det betyder ikke nødvendigvis, at vi ikke kan gøre noget ved det.

Selvom det at gå rundt med et SIM-kort altid giver nogen mulighed for at holde øje med os, betyder det ikke, at vi skal åbne sluserne og give hundredvis af virksomheder den mulighed. Du har magten til at stoppe dem, mens du stadig bruger din telefon til at gøre det, du elsker.