Windows 10 Standardbrowser bliver ved med at nulstille

Windows 10 leveres med en browser ud af æsken; Edge. I løbet af de fem år af Windows 10’s levetid er den originale UWP Edge-app udviklet af Microsoft blevet pensioneret og erstattet med en helt ny, Chromium-baseret Edge. Denne Chromium-version er den nye standardbrowser på Windows 10, men du kan stadig ændre den til enhver anden browser efter eget valg.

Windows 10 vil skubbe Edge til sine brugere, når det kan, men muligheden for at ændre standardbrowseren har altid været der.

Windows 10 Standardbrowser bliver ved med at nulstille

For at ændre standardbrowseren skal du gå gennem appen Indstillinger. Muligheden for at skifte browser er under Apps>Standard apps.

  Skift farve på proceslinje, startmenu og Windows-kanter i Windows 10

Den browser, du vil skifte til, skal allerede være installeret på systemet, så du kan vælge den fra en liste over apps. Hvis du har ændret standardbrowseren, men Windows 10 bliver ved med at nulstille den, kan du prøve følgende rettelser.

1. Brug EdgeDeflector

Windows 10 giver brugerne mulighed for at ændre standardbrowseren for de fleste handlinger, men for nogle handlinger, f.eks. websøgning i Cortana, holder standardbrowserindstillingen muligvis ikke altid fast.

Skift din standardbrowser til en hvilken som helst browser efter eget valg.
Download og installer en app kaldet Edge Deflector fra Github.
Søg efter noget i Cortana, og vælg et webresultat.
Du bliver bedt om at vælge en standardbrowser.
Vælg EdgeDefelector.
EdgeDeflector vil omdirigere alle søgninger til den browser, du har valgt.

  Sådan opretter du automatisk forbindelse til en VPN til specifikke apps i Windows 10

2. Fjern Internet Explorer

Internet Explorer, selvom den er forældet, er stadig en del af Windows 10. Den rummer også visse internetindstillinger, som du ikke nemt kan få adgang til fra nogen anden app. Det kan være grunden til, at browseren bliver ved med at nulstille.

Åbn appen Indstillinger (Win+I tastaturgenvej).
Gå til Apps og funktioner.
Klik på Valgfri funktioner.
Vælg Internet Explorer.
Klik på Afinstaller.
Skift din standardbrowser igen.

3. Kør Explorer.exe som admin

Du skal muligvis have administratorrettigheder for at ændre browseren, selvom indstillingen er en per-bruger-indstilling.

Højreklik på proceslinjen, og vælg Task Manager fra kontekstmenuen.
Gå til fanen Processer.
Vælg Windows Stifinder, og klik på Afslut opgave.
I Task Manager skal du gå til Filer>Kør ny opgave.
Indtast explorer.exe og kør opgaven med administratorrettigheder.
Når Explorer kører igen, skal du ændre standardbrowseren, og ændringen bør holde sig.

  Ret diskstrukturen er beskadiget og ulæselig i Windows

4. Opret ny brugerkonto

Selvom det ikke er den bedste løsning, kan oprettelse af en ny brugerkonto løse kerneproblemer som browseren nulstilling igen og igen. Det er højst sandsynligt, at der er noget galt med brugerkontoen, som kan ske.

Opret en ny konto, og skift standardbrowseren i den. Ændringen bliver ved, og du kan ændre den nye bruger til en administratorkonto.

Konklusion

Windows 10 har haft problemer med at indstille standardapps. De er blevet mindre almindelige i årenes løb, men det kræver kun en dårlig opdatering eller en mislykket opdatering for at bryde noget på operativsystemet, og problemer som dette begynder at dukke op. Ofte er den bedste og langsigtede løsning at oprette en ny konto.