VMware Workstation 16 download og opsætning [Guide]

Har du brug for at få VMware Workstation Pro 16 til at fungere på din Ubuntu-pc, men ved du ikke, hvordan du gør det? Vi kan hjælpe! Følg med i denne vejledning, mens vi viser dig, hvordan du installerer VMware Workstation Pro 16 på Ubuntu.

Bemærk: VMware Workstation Pro 16 udløber efter 30 dages evaluering, hvis du ikke køber en softwarelicens. For mere information om, hvordan du køber en softwarelicens til VMware Workstation Pro 16, skal du klikke på dette link her.

Download VMware Workstation Pro 16

For at installere VMware Workstation Pro 16 på Ubuntu skal du først downloade den. Grunden til at download er påkrævet er, at appen ikke distribueres direkte af Ubuntu.

For at downloade VMware Workstation Pro 16 på din Ubuntu-pc skal du starte med på vej over til siden “Download VMware Workstation Pro”. på VMwares hjemmeside. Når du er på webstedet, skal du finde knappen “Workstation 16 Pro for Linux”.

Direkte under knappen “Workstation 16 Pro til Linux” vil du se knappen “Download nu”. Klik på den med musen. Når du klikker på denne knap, downloades VMware Workstation Pro 16-appen til din Ubuntu-pc.

Læn dig tilbage og lad downloadingen fuldføre. Filen er omkring 500 MB i størrelse, så downloadprocessen kan tage lidt tid, især for dem, der har en langsom internetforbindelse.

Når overførslen er færdig, skal du åbne et terminalvindue på Ubuntu-skrivebordet ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet. Når terminalvinduet er åbent, skal du bruge CD-kommandoen til at flytte ind i mappen “Downloads”.

cd ~/Downloads

Inde i mappen “Downloads” skal du bruge chmod-kommandoen til at opdatere tilladelserne for den nyligt downloadede VMware Workstation Pro 16-installationsfil. Tilladelser skal opdateres, ellers vil appen ikke være i stand til at installere korrekt på Ubuntu.

chmod +x VMware-Workstation-Full-16.*.x86_64.bundle

Når tilladelserne er opdateret, er VMware Workstation Pro 16 klar til at installere på Ubuntu. For at starte installationen skal du gå videre til næste afsnit i vejledningen.

Installation af VMware Workstation Pro 16 på Ubuntu

Installationen af ​​VMware Workstation Pro 16 på Ubuntu er anderledes end andre stykker software. I modsætning til andre apps kommer VMware ikke som en DEB-pakke, Snap eller Flatpak, der er nem at installere. I stedet skal brugerne installere en “bundle”-fil.

Bundle-filer er ikke så svære at håndtere på Linux, men nye brugere kan blive skræmt af den ukendte filtype. Start installationen ved at starte installationsprogrammet op. For at gøre dette skal du udføre følgende kommando nedenfor.

sudo ./VMware-Workstation-Full-16.*.x86_64.bundle

Når kommandoen ovenfor er kørt, vil du se terminalen begynde at installere VMware på din computer. Installationen skal være hurtig, men det er ikke det eneste, du skal gøre for at få appen til at fungere på Ubuntu.

Når du har kørt terminalinstallationsprogrammet, skal du trykke på Win-tasten på tastaturet i Ubuntu for at åbne søgefeltet. Skriv “VMware Workstation” i søgefeltet, og klik på den app, der vises med dette navn.

Når du vælger “VMware Workstation”-ikonet, vises en “Velkommen til VMware Workstation” GUI. I denne guide vil du se en “slutbrugerlicensaftale”. Find “Jeg accepterer vilkårene i licensaftalen”, og klik på knappen “Næste” for at fortsætte.

Når du har accepteret den første aftale, vil du se en anden aftale. Ligesom før, find “Jeg accepterer vilkårene i licensaftalen” og klik på knappen “Næste” for at fortsætte til næste side.

Efter de to aftaler, som VMware beder dig om at acceptere, vil du se “Vil du søge efter produktopdateringer ved opstart?” Marker dette felt, hvis du gerne vil se opdateringer til VMware Workstation Pro 16, hver gang du starter appen på Ubuntu.

Efter produktopdateringssiden vil VMware informere dig om deres “VMware Customer Experience Improvement Program”. Hvis du gerne vil deltage i dette program, skal du vælge “Ja”. Hvis ikke, vælg “Nej” og klik på “Næste” for at fortsætte.

På den sidste side af VMware Workstation Pro 16 installations-GUI bliver du bedt om at indtaste en produktnøgle. På dette tidspunkt skal du indtaste din VMware Workstation Pro 16-produktnøgle købt på Vmware.com og trykke på knappen “Udfør” for at afslutte installationsprogrammet.

Hvis du ikke har en produktnøgle, så fortvivl ikke! Du kan stadig bruge VMware Workstation Pro 16 på Ubuntu. Du skal blot klikke på “Jeg vil prøve VMware Workstation 16 i 30 dage”, og klik på “Udfør” for at lukke installationsprogrammet.

Når du klikker på knappen “Udfør”, vil Ubuntu bede om din adgangskode. Indtast din adgangskode i prompten, og tryk på Enter-tasten for at fortsætte.

Når du har indtastet din adgangskode, åbnes VMware Workstation Pro 16-appen på Ubuntu-skrivebordet klar til brug. God fornøjelse!