Tonede skærmbilleder på Windows 10? Sådan reparerer du tonede skærmbilleder

Windows 10 giver apps mulighed for at tilføje alle mulige overlejringer til det. Overlejringerne kan dække hele skærmen, eller de kan kun dække en del af den. Et overlay kan være inkluderet, når du screenshot af dit skrivebord eller en app. Det afhænger af skærmbilledets værktøj eller af den type overlejring, du har tilføjet.

Ret tonede skærmbilleder på Windows 10

Hvis du tager skærmbilleder, og de ser ud til at være tonet en bestemt farve, f.eks. blå, orange eller sepia, kan det være et problem med det skærmbilledeværktøj, du bruger, eller med en app, der har tilføjet et filter eller overlejring til din skærm .

  Sådan får du Windows-apps til at fungere på Linux med CrossOver

1. Brug Windows 10-skærmbilledeværktøjet

Før du tjekker for overlejringer, bør du først tjekke, om skærmbilledeværktøjet tilføjer et farvefilter til skærmen eller skærmbilledet. Den bedste måde at gøre dette på er at bruge Windows 10 screenshot-værktøjet.

Gå til dit skrivebord.
Minimer alle apps.
Tryk på Win+Print Screen-tastaturgenvejen.
Åbn File Explorer.
Gå til mappen Skærmbilleder i billedbiblioteket.
Åbn det seneste skærmbillede, du tog, og undersøg det for en farvetone.

Hvis farvetonen er fraværende, er det muligt, at dit skærmbilledeværktøj tilføjer farvetonen. Kontroller indstillingerne for værktøjet, og deaktiver eventuelle forbedringer, som det anvender.

2. Tjek overlay-apps

Deaktiver apps, der tilføjer en overlejring til din skærm. Det kan være apps, der toner skærmen. Flux er en app, der er beregnet til at tone skærmen, så hvis den kører, skal du deaktivere den.

  Spil Windows-spil på din iPad eller Android-tablet

Tjek andre overlejringsapps; dette kan være alt, der dækker skærmen helt eller delvist. Hvis du har en app installeret til at reducere lysstyrken, kan det forårsage problemer.

3. Deaktiver natlys

Windows 10 har en funktion kaldet Nightshift, der toner skærmen. Du har muligvis aktiveret den til at tænde automatisk efter en tidsplan.

Åbn appen Indstillinger med Win+I-tastaturgenvejen.
Gå til System-gruppen med indstillinger.
Vælg fanen Display.
Sluk for natlyset.

4. Lenovo bærbare computere

Hvis du ejer en bærbar Lenovo, er det sandsynligvis Eye Care-værktøjet, der forårsager farvetonen og vises på skærmbilledet. Sluk den, og problemet vil forsvinde.

  Windows 7 dør i dag: Her er hvad du behøver at vide

Åbn Lenovo Vantage-appen.
Klik på Enhed øverst til højre.
Vælg Skærm og kamera.
Vælg Eye Care og deaktiver det.

5. Rul displaydriveren tilbage

Hvis problemet er nyt, og du for nylig har opdateret skærmdriveren, bør du rulle den tilbage. Driveren kan forårsage problemer med dislayen.

Åbn Enhedshåndtering.
Udvid skærmadaptere.
Højreklik på det indbyggede grafikkort, og vælg egenskaber.
Gå til fanen Driver.
Klik på Rul driver tilbage.
Når driveren er blevet afinstalleret, genstart systemet.

Konklusion

Meget få apps er i stand til at tilføje en farvetone til skærmen, der kan fanges af et skærmbilledeværktøj. De findes, men chancerne for, at du har installeret en, er sjældne. Hvis du ikke har en overlay-app installeret, kan du prøve at bruge et andet skærmbilledeværktøj. Standard Windows 10-skærmbilledeværktøjet er en god mulighed, eller du kan bruge Snipping-værktøjet.