Tåge vs. Cloud Computing: Forskelle og ligheder

Bliver du ofte forvirret mellem fog computing og cloud computing? Læs videre for at løse dine tvivl.

Mens cloud computing allerede er et velkendt koncept blandt tech-entusiaster, gør tågecomputere også et præg i branchen. Men teknologiindustrien og IoT har brugt disse i et stykke tid.

Især for IoT-arkitektur spiller begge computermodeller afgørende roller. Da disse bliver mere og mere populære, er det vigtigt at kende forskellen mellem tåge og cloud computing for forretningsbeslutninger og implementering.

Hvad er Fog Computing?

Fog computing er en del af cloud computing, og derfor er disse indbyrdes forbundne. I den naturlige verden vil du se, at tåge forbliver tættere på jorden end skyer.

På samme måde bringer fog computing cloud-kapaciteter tættere på slutbrugerne. Som det blev opfundet i 2014 af Cisco, er udtrykket og konceptet forholdsvis nyt for almindelige mennesker.

Fog computing bruger et individuelt netværkspanel til databehandling i stedet for at bruge centraliserede cloud-platforme. Det giver brugerne mulighed for at gemme, beregne, kommunikere og behandle data ved at lade dem få adgang til forskellige serviceudbyderes indgangspunkter.

Mens cloud computing tager længere tid at svare rettidigt på hver forespørgsel, gør tåge computing processen meget hurtigere. Det er en distribueret decentral infrastruktur, der bruger noder over netværket til udrulning.

Det fungerer også som en mediator, der beslutter, hvilke oplysninger der skal behandles lokalt, og hvilke der skal sendes til skyen.

Fordele ved Fog Computing

Lydhørhed

Fog computing bringer datalagring og processorkraft tættere på brugeren. Således kan virksomheder opnå næsten øjeblikkelige resultater.

Omkostningseffektivitet

Det hjælper dig også ved at reducere dine databehandlingsomkostninger. Der er mindre båndbreddeforbrug involveret i tågecomputere, og ingen grund til at bruge dyr dedikeret hardware på din netværkskant. Alle disse bidrager til en omkostningseffektiv model.

  Sådan fjerner du støj og ekko under onlinemøder [+4 Apps]

Reduceret latens

Det bruger mindre antal hop til at overføre data fra sin kilde til sin destination. Som et resultat hjælper det med at reducere latens.

Sikkerhed og privatliv

Den overfører ikke dine data til cloud-serveren. Derfor kan virksomheder sikre mindre chance for datalækage.

Forbedret brugeroplevelse

Fog computing er også i stand til at tilbyde en bedre oplevelse til slutbrugeren med funktioner som øjeblikkelige svar og nul nedetid.

Glat forbindelse

Brug af fog computing betyder ingen klager over tab af forbindelse. Den bruger flere indbyrdes forbundne kanaler for at sikre den bedste forbindelse til enhver aktivitet.

Hvad er Cloud Computing?

Cloud computing tilbyder internet-hostede tjenester til brugere i overensstemmelse med deres behov. Ved hjælp af det kan man få adgang til information uanset geografisk placering. For databehandling og lagring afhænger det af eksterne servere.

I denne model er software og filer ikke gemt på en lokal harddisk. I stedet bruges et netværk af forbundne servere til at gemme og besvare forskellige forespørgsler. Tilgængeligheden af ​​tjenester fra ethvert sted, når som helst, gør det til en meget populær tjeneste i den hurtige teknologiverden.

Udover at lade folk samarbejde og kommunikere i realtid, giver det også hurtig og nem adgang til data. Uanset om det er at sende store filer til dine venner eller arbejde på den samme fil med dine kolleger, er fleksibilitet og bekvemmelighed umuligt at forestille sig uden cloud computing.

Fordele ved Cloud Computing

Praktisk prismodel

For at bruge faciliteterne til cloud computing kan virksomheder vælge pay-as-you-go-priser. Derfor skal de kun betale efter deres forbrug.

Skalerbarhed og fleksibilitet

Med cloud computing kan du skalere op og ned for brugen af ​​ressourcer og infrastruktur i overensstemmelse med dine krav. Dette giver en hidtil uset fleksibilitet til virksomheder.

Samarbejde i realtid

Team- og kundesamarbejde er andre fordele ved cloud-baserede løsninger. Denne funktion er yderst fordelagtig for virksomheder med et hybrid- eller fjernteam.

Miljøvenlig

At vælge cloud computing betyder at reducere hardware-energiforbruget. Det er en fantastisk måde at reducere CO2-fodaftrykket og give en positiv effekt.

Forbedret sikkerhed

I de senere år er cloud-sikkerheden forbedret meget. Nu tilbyder alle de fremtrædende cloud-tjenesteudbydere dig et højt sikkerhedsniveau.

Fog Computing vs Cloud Computing

Databehandlingskapacitet

Fog computing har forholdsvis mindre databehandlingskraft. Programmer, der har brug for minimal båndbredde, bør bruge dette.

På den anden side kommer cloud computing med høje behandlingsmuligheder. Derfor er det velegnet til big data-analyse og kompleks modellering.

  Sådan sletter du Weebly-webstedet

Reaktionstid

Latency refererer til den tid, data tager at rejse fra enhed til server/enhed. I tågecomputere er latenstiden lav, da dataene ikke behøver at rejse meget væk fra enheden.

Cloud computing oplever dog høj latenstid, fordi dataene skal rejse til den centraliserede server.

Lydhørhed

Tågeberegning afhænger i høj grad af lokal hardware. Dens responstid vil variere på grund af båndbreddebegrænsninger og latens.

Inden for cloud computing oplever slutbrugerne en hurtig responstid ved hjælp af dedikerede datacentre.

Sikkerhed

Da tågecomputere bruger lokaliserede eller distribuerede netværk, er det meget sikkert. Cloud computing giver også høj sikkerhed med datakryptering og andre metoder. Men samtidig er den mere udsat for cyberangreb.

Datacenterets placering

Tågeberegning kan være geografisk fordelt, men normalt er den mere lokaliseret og kan kun fungere fra én geografisk placering. Omvendt er cloud computing geo-distribueret, da det bruger et netværk af cloud-servere placeret i flere geografiske regioner.

Kommunikationstilstand

Tågecomputere har brug for forskellig trådløs (WLAN, WiFi, 3G, 4G) eller kablet kommunikation. Cloud computing bruger dog et IP-netværk til at fungere.

Kernenetværksafhængighed

Med fog computing ser du en decentral tilgang, der udnytter kanten af ​​netværket til datalagring og -behandling. Disse omfatter individuelle enheder eller sensorer.

På den anden side er cloud computing afhængig af et stærkt og pålideligt kernenetværk. Hvis netværkskvaliteten er lav, kan data blive beskadiget eller gå tabt.

Server noder

På grund af sin natur skal tågecomputere bruge et stort antal servernoder til at behandle dataene. Men cloud computing bruger færre servernoder.

Kriterierfod ComputingCloud ComputingData Processing Capacity Limited CapacityHigh CapacityLatencyLow LatencyHigh LatencyResponsivitet Afhængig af båndwidthighly ResponsivescurityImproved Sikkerhedsovertrædelse Sikkerhed med kryptering Data Center LocationUlly fungerer fra en placering Distribuerede i forskellige placeringer. server noder

Fog Computing Use Cases i IoT

#1. Video overvågning

Den mest fremtrædende brug af tågecomputere i IoT er videoovervågning, som bruges i indkøbscentre, gader og andre store offentlige områder. Noderne kan øjeblikkeligt opdage uregelmæssigheder i mængden og advare myndigheder automatisk i tilfælde af tegn på vold.

#2. Smarte hjem

Ved hjælp af tågecomputere kan du oprette et personligt alarmsystem i dit hjem. Det hjælper dig med at automatisere visse handlinger fra dit smart home-system, såsom termostater, sprinklere, samtaleanlæg og alarmer.

#3. Sundhedspleje

Sundhedsindustrien har altid brug for teknologier til at opdage og håndtere nødsituationer i realtid. Tågecomputere gør det muligt for wearables, blodsukkermålere og andet sundhedsudstyr at finde ud af om kritiske situationer, såsom et slagtilfælde, på forhånd.

  10 Databaseadministration Læringsressourcer til at øge karrieren

#4. Trafiklys system

Et smart trafiklyssystem kan interagere lokalt ved hjælp af tågecomputere. Den kan registrere antallet af personer og køretøjer på vejen og måle hastigheden af ​​køretøjer for at vise advarselssignaler.

#5. Spil 🎮

Spillere kan også bruge tågesystemer til at spille onlinespil. Det bruger lokale spilcentre til at sikre lav latenstid og en bedre oplevelse under multiplayer online spil.

Cloud Computing-brugssager i IoT

#1. Sundhedsvæsen 🩺

Cloud-systemer kan stille data til rådighed for alle interessenterne, så de hurtigt kan komme med diagnoser og beslutninger. Med den rette teknologi kan lægehjælp flyttes hjem til patienten.

#2. Overvågning

Cloud-systemer spiller en nøglerolle i analyse af videostreams og sikring af sikkerhed. Det kan analysere videoerne og sende advarsler til serveren om enhver mistænkelig person eller aktivitet.

#3. Logistik

Cloud computing kan også gøre logistiksystemet smart. Den kan hente og dele brugerefterspørgslen i realtid med lagerbeholdningen, så den kan opfyldes med det samme.

#4. Smart City

Smarte byer har brug for cloud computing for at tilbyde en interaktiv og effektiv oplevelse til deres indbyggere. Det kan bidrage til offentlig sikkerhed, turisme, transport og byforbrug.

#5. Miljøovervågning

Du kan bruge skysystemer i følsomme zoner som olieplatforme og industrianlæg. Det kan dele information i realtid med interessenterne om vandkvalitet, forurening, luftkvalitet, røg og jordfugtighed.

#6. Strømfordeling

Energidistribution og -styring er en anden sektor, hvor du kan bruge cloud computing. Dens sense noder kan indsamle data og analysere dem til intelligent ressourceudnyttelse.

Kan tåge og cloud computing komplementere hinanden? 🤝

Cloud computing giver dig den nødvendige effektivitet til moderne applikationer. Desuden letter det realtidskommunikation til personlige og forretningsmæssige formål. Den formår dog ikke at løse udfordringer som høj båndbredde og lav latenstid.

På den anden side har fog computing svar på disse problemer. Ikke desto mindre har det sit eget sæt af begrænsninger: lokal backup, redundans og kommunikation er normalt begrænset til enheder inden for et begrænset serviceområde.

Det gode for brugerne er tåge og cloud computing kan supplere hinanden. Ved at blande disse to løsninger kan du skabe ny kommunikation og oplevelser.

Forestil dig for eksempel at have et tilsluttet køretøjsnetværk. Biler kan overføre vejtilstandsdata gennem tågecomputere for at dele direkte med nærliggende chauffører om potentielle farer.

Samtidig kan køretøjer overføre data til en central cloud-server gennem WAN for at advare andre chauffører, der måske ønsker at tage en bestemt rute for at nå deres destination.

Selvom disse to tjenester kan supplere hinanden, kan ingen af ​​dem erstattes af en anden. Ved hjælp af tåge og cloud computing kan man optimere de tilsluttede enheder yderligere med hensyn til dataindsamling, lagring og behandling.

Afsluttende tanker

Her dækkede vi det grundlæggende i fog computing og cloud computing; og hvordan disse to kan implementeres i IoT.

Efter at have gennemgået artiklen grundigt, kan du nemt kende forskel på tåge og cloud computing. Det er også muligt at implementere begge modeller sammen.

Du kan også tjekke artiklen om utility computing.