Skift mellem 30+ populære DNS-servere fra Windows-systembakken

“Hvordan fungerer internettet?” Du bliver ofte stillet dette spørgsmål fra dine ikke-nørde venner, som bruger halvdelen af ​​deres tid på Facebook eller YouTube. Selvom det ikke er så enkelt at forstå alle aspekter af, hvordan det fungerer, er der visse teknologier, der driver vores world wide web, som enhver internetbruger bør kende til. En af dem er Domain Name System eller DNS. Kort sagt, når du indtaster en URL som Google.com i din browsers adresselinje, konverteres den af ​​din internetudbyders DNS-tjeneste til en internetprotokol, der kan forstås af computere og enheder, der er tilsluttet netværket, og som bestemmer, hvordan data flyttes fra punkt A til punkt. B. De fleste mennesker bruger standard-DNS fra deres internetudbyder, men hvis du står over for problemer med det, så er en løsning at udskifte det med et andet ved hjælp af et værktøj som ChrisPC DNS Switch. Det er et Windows-værktøj, der bærer en enorm liste af forudindstillinger fra populære DNS-servere, som du kan skifte til, og tillader superbrugere også at specificere brugerdefinerede DNS-servere.

  Sådan forbinder du flere skærme på Windows 11

Ændring af DNS kan hjælpe dig med at fejlfinde flere problemer med dit internet. For eksempel kan det hjælpe dig med at få adgang til websteder, der er blokeret af din udbyder. Og nogle gange giver det bedre browsinghastighed og forbedret sikkerhed at ændre DNS til en mere pålidelig som OpenDNS eller Google DNS.

Når den er installeret, sidder ChrisPC DNS Switch i systembakken for hurtig adgang. Du kan skifte DNS-server på et øjeblik ved at højreklikke på applikationens systembakke og vælge mellem de mange muligheder i undermenuen ‘Alle DNS Presets’.

For at få adgang til programmets hovedgrænseflade skal du klikke på indstillingen ‘Vis DNS-omskifter’ eller blot dobbeltklikke på selve meddelelsesikonet. Herfra kan du angive både primære og sekundære DNS-servere manuelt eller vælge en fra flere valg i rullemenuen. Når dette skrives, har ChrisPC over 30 forskellige DNS-servere i sit arsenal, herunder OpenDNS, Google, Commodo, Norton og Yandex.

  Sådan starter du altid Google Chrome i inkognitotilstand på Windows 10

Når du har angivet DNS-serveren, skal du blot klikke på ‘Skift DNS’ efterfulgt af ‘Ja’ i bekræftelsesdialogen for at anvende de nye indstillinger. Når du har brug for at gendanne ændringer, kan du blot trykke på knappen ‘Gendan DNS’.

Som tidligere nævnt kan du tilføje dine egne DNS-forudindstillinger. For at gøre det skal du vælge ‘DNS-database’ fra venstre efterfulgt af ‘Tilføj DNS-forudindstilling’ og angive de ønskede parametre. Fra denne sektion af applikationen kan du også redigere eller slette eksisterende forudindstillinger, og fra beskrivelsen fundet under ‘Kategori’-kolonnen (Familiesikkert, Almindelig, Sikkert), få ​​en bedre idé om, hvordan en DNS-server vil påvirke din internetoplevelse .

  Sådan rettes manglende fliseikoner på startmenuen på Windows 10

I en nøddeskal er ChrisPC DNS Switch en hurtig og bekvem måde at skifte mellem flere DNS-servere. Det understøtter alle nyere Windows-operativsystemer.

Download ChrisPC DNS Switch