Selfie-maskinen, du har ledt efter

Nøgle takeaways

 • Huawei Nova 11 Pro er en stilfuld mellemtone-telefon med solid batterilevetid, hurtig opladning og et højkvalitets 60 MP-kamera til fantastiske selfies.
 • Telefonen kan køre nogle Google-apps gennem den virtuelle Gbox-maskine, men fraværet af native Google Services kan være en dealbreaker for mange brugere.
 • Nova 11 Pro har et slankt design, komfortabel vegansk læderbagside og en stor OLED-skærm med levende farver og en opdateringshastighed på op til 120Hz.

I foråret 2023 lancerede Huawei Nova 11 Pro, en enhed, der ser fantastisk ud, fungerer godt, tager nogle solide selfies og oplader fra 0 til 100, før du overhovedet er færdig med at gøre dig klar til at tage afsted om morgenen.

Huawei Nova 11 Pro sælges for €700 (omkring $745), så det vil ikke ligefrem bryde banken for dig. Det er en mellemranger, der har vakt vores interesse, primært fordi den ser ud og fungerer som en enhed, der er mere til den dyre side.

Når vi ser på telefonens specifikationer, har vi dog undret os over, hvad det bringer til bordet for at berettige en opgradering fra sidste års Nova 10 Pro.

Huawei Nova 11 Pro

Huawei Nova 11 pro er en mellemtonetelefon med et stilfuldt design, solid batterilevetid og superhurtig opladning. Plus, du kommer til at tage nogle fantastiske selfies med det 60 MP-kamera. Selvom det kan køre nogle Google-apps gennem den virtuelle Gbox-maskine, vil manglen på indbyggede Google-tjenester være en dealbreaker for mange.

Mærke Huawei

SoC Qualcomm Snapdragon™ 778G 4G

Skærm 6,7-tommer OLED, Kunlun-glas

RAM 8GB

Lagerplads 256GB – 512GB

Batteri 4.500mAh

Porte USB-C

Operativsystem EMUI 13

Frontkamera 60MP Ultra Wide Autofokus, 8MP Portræt

Bagkamera 50 MP Ultra Vision, 8 MP Ultra Wide Macro

Dimensioner 6,47 x 2,93 x 0,31 tommer

Farver grøn eller sort

Vægt 188g

Opladningshastighed 100W

GPU Adreno 642L

Materiale Vegansk læderbagside

Fordele

 • Fantastisk selfie og hovedkamera
 • Hurtig til at indlæse apps og skifte mellem dem
 • Vegansk læderryg føles fantastisk

Ulemper

 • Ingen indbygget understøttelse af Google Play-tjenester
 • Næsten ingen ændringer i forhold til den tidligere model

Hvad er i æsken

Huawei Nova 11 Pro kommer i en elegant hvid æske, hvor du finder alt, hvad du har brug for og lidt til:

 • Huawei Nova 11 Pro med en forudinstalleret skærmbeskytter
 • USB Type-C ladekabel
 • 100W SuperCharge Turbo 2.0 oplader
 • Beskyttende etui
 • SIM værktøj

Silikonetuiet Huawei sender med telefonen er helt klart, så du kan blive ved med at nyde designet.

Design og følelse

Gabriela Vatu / MakeUseOf

Når du trækker Nova 11 Pro ud af æsken, bliver det klart, hvorfor du ville få denne telefon. Dets design er virkelig noget. Telefonen ser slank og elegant ud, især da de virkelig nedtonede det prangende gyldne design omkring det bageste kamera.

Bagsiden af ​​telefonen er faktisk den bedste del af Nova 11 Pro. Betrukket med vegansk læder (alias plastik), føles det ret fantastisk. Den bløde tekstur er behagelig at røre ved og helt sikkert noget nyt, hvad angår telefoner. Tager tingene et skridt videre, er det også krydret med prægede Nova-logoer. Hvis du aldrig har hørt ordet “præget” før, så bare rolig, det gjorde vi heller ikke.

Kameraøen ser meget bedre ud på denne model, end den gjorde på sidste års model. I stedet for den tykke, skinnende gyldne kant, der grænser op til kitsch, får vi en mere tæmmet udgave. Da min model er grøn, er kameraøen også i samme nuance, så ingen af ​​de guldaccenter kan findes her. Den sorte version af telefonen har dog stadig noget af det, selvom den er meget mere afdæmpet.

  De 3 bedste AI-baserede apps til at hjælpe med dine rutiner for selvpleje og selvudvikling

Gabriela Vatu / MakeUseOf

Når vi taler om det, så kommer Nova 11 Pro i flere farver, selvom kun to af dem kan købes i Europa, nemlig den grønne og sorte. De to andre farver – hvid og guld – er kun tilgængelige i Kina og har ikke vegansk læderbagside.

Rammen på telefonen er plastik og super tynd langs siderne, der dækker lige nok til at give en vis støtte til sideknapperne. Både lydstyrke- og tænd/sluk-knapperne er tynde, elegante og tilstrækkeligt lydhøre. Grunden til at siderne er så tynde er for at give plads til den buede skærm.

Forsiden af ​​Huawei Nova 11 Pro ser slank og stilfuld ud. OLED-skærmen buer på begge sider og ender i superslanke sorte kanter. Kanterne på toppen og bunden er også relativt tynde, så du kan “lege” med hele 6,78-tommers skærm.

Hvis du ser nærmere på skærmen, vil du dog bemærke den beskyttende plastikfilm. Du vil også bemærke, at den ikke dækker skærmen i sin helhed, men det er noget, man kan forvente af en enhed med buet skærm. Hvis du vil tage det af, er det ret nemt at gøre, og du vil stå tilbage med det blottede Kunlun-glas. Hvis navnet ikke lyder bekendt, er det fordi det er Huaweis interne alternativ til det altid populære Gorilla Glass.

Gabriela Vatu / MakeUseOf

Frontskærmen er også hjemsted for selfie-kameraet – ja, kameraer, da der er to af dem – som du finder i øverste venstre hjørne. Det er en ret stor udskæring, givet det dobbelte system Huawei bruger her, men det har et formål, så vi lader det glide.

Fingeraftrykslæseren er under displayet nederst på skærmen. Teknologien er på punkt, og telefonen vil hurtigt læse dit tommelfingeraftryk for at give dig adgang.

Toppen af ​​telefonen rummer tre huller til højttaleren og endnu et til en ekstra mikrofon. I den modsatte ende finder du USB-C-porten, hovedhøjttaleren, et mikrofonhul og SIM-kortpladsen.

Specifikationer for Nova 11 Pro

Gabriela Vatu / MakeUseOf

Lad os dykke ned i den tekniske del af denne Huawei-smartphone. Nova 11 Pro måler 6,47 x 2,93 x 0,31 tommer (164,3 x 74,4 x 7,9 mm) og vejer cirka 188 gram. Det betyder, at selvom det er en ret stor telefon, så er den ikke tung eller trættende at holde på, selvom du tumler med den i timevis.

Den 6,78-tommer OLED-skærm har en opløsning på 1200 x 2652px, hvilket indikerer 429ppi. Skærmen understøtter også en opdateringshastighed på op til 120Hz, hvilket er fantastisk for dem, der ønsker en fantastisk visuel oplevelse, mens de spiller eller streamer indhold. Brugere kan fifle med opdateringshastigheden ved at vælge mellem Standard (60Hz), High (120Hz) og Dynamic, som afbalancerer den maksimale opdateringshastighed, så der er en god balance mellem skærmens glathed og batterilevetid.

Under hætten har Huawei Nova 11 Pro et Qualcomm Snapdragon 778G 4G-chipsæt. Det er nu en af ​​hovedårsagerne til, at vi er lidt forundret over denne nye Nova-version, fordi det er den samme model, som Nova 10 Pro havde sidste år. Når nyere smartphone-modeller lanceres, kommer de generelt med en ny processormodel – men det er ikke tilfældet her. Du vil også bemærke, at der er tale om en 4G-chipsæt-model, og det skyldes, at Huawei teknisk set ikke kan få fingrene i 5G-varianten fra USA på grund af eksportrestriktioner.

GPU’en, de bruger til den nye Nova 11 Pro – Adreno 642L – er også den samme, som de brugte i den tidligere model.

  Kan DoorDash-drivere se tip?

Vi ser nogle ændringer, når det kommer til intern lagring, fordi den nye Nova 11 Pro kommer med 256 GB og 512 GB versioner, mens den forrige toppede med 256 GB. Vores anmeldelsesenhed har 8 GB hukommelse og 256 GB lagerplads.

Kameraerne

Et sted, hvor Huawei Nova 11 Pro skiller sig ud, er kamerasystemet. Der er et par ændringer i forhold til den tidligere model.

Forsiden af ​​enheden har et 60 MP ultrabredt kamera og et portrætmodul, mens bagsiden beholder det primære 50 MP kamera og 8 MP autofokus ultrawide, men mister 2 MP dybdesensoren. 4K-videoegenskaberne bevares, så du vil elske at tage videoer af dine rejser og optage Insta vids med dem.

Kamera-appen er den samme, som du finder på tværs af alle Huawei-modeller og fungerer præcis, som du ville forvente. Sektionen “Mere” har forskellige ekstra optagetilstande, inklusive Super Macro, Multi-Cam og Story Creator for dem, der bruger skabeloner, når de optager deres indhold.

Brug af kameraet på bagsiden vil låse op for en Pro-tilstand, hvor du kan fifle med dine egne ISO-indstillinger, lukkerhastighed, eksponering og hvidbalance, for blot at nævne nogle få.

Nova 11 Pro er dog fantastisk til selfies. Med et 60 MP kamera var det forventeligt. Billederne bliver fantastiske, og du vil også finde skarpe funktioner, uanset hvilken indstilling du befinder dig i, når det improviserede fotoshoot finder sted. Du bliver nødt til at undskylde mine billeder, da jeg hader at tage selfies, og mine kæledyr ville ikke sidde stille nok.

Benchmarking af Huawei Nova 11 Pro

Som altid hos MakeUseOf brugte vi PCMark og 3DMark til Android at køre nogle benchmarks. Her er resultaterne:

 • Arbejde 3,0: 10.644
 • Lagerplads 2.0: 26.721
 • Wild Life: 2.498 (gennemsnitlig FPS 14,96)
 • Wild Life Extreme: 690 (gennemsnitlig FPS 4.14)

Det er ikke de bedste resultater, hvis vi skal være ærlige, men de er stort set på linje med det, vi så med Nova 10 Pro sidste år. Det giver god mening, da det stort set er den samme hardware.

Huawei Nova 11 Pro i daglig brug

Huawei Nova 11 Pro er en fantastisk enhed til hverdagsbrug. Enheden bevæger sig hurtigt, og den indlæser apps ret hurtigt. Så meget som det gerne vil ligne det, er det dog ikke, hvad vi anser for at være en Android-telefon. Lad os dykke ned i tingene.

Skærm

Skærmen til Nova 11 Pro er direkte fantastisk. Farverne popper op, og du kan se din skærm godt selv i fuldt sollys takket være lysstyrken på 800 nits.

Det, der irriterer mig personligt, er en af ​​de designfunktioner, jeg visuelt nyder: den buede skærm. Selvom enheden føles fantastisk, når den holdes fast, takket være hvordan skærmen buer, er den ikke særlig behagelig, når du spiller fuldskærmsspil i landskab. Den opadgående trækbevægelse vil vende appen væk, når du forsøger at nå noget nederst på skærmen. Det er også lidt svært at trykke ordentligt på nogen af ​​de nederste elementer, hvis de falder lige på skærmens krumning.

Lyd

Huawei Nova 11 Pro har en stor højttaler i den nederste kant og en mindre i toppen. Da der er to højttalere, vil du være i stand til at lytte til, hvad du vil, selvom din finger blokerer den nederste højttaler.

Selvom enheden kan blive høj, er der en smule forvrængning, når du afspiller musik med maksimal lydstyrke. Det kan blive ret irriterende, så vi vil anbefale at bruge nogle hovedtelefoner. Til almindelig doomscrolling burde det være helt i orden, såvel som til opkald. Ellers skal du bare holde dig til hovedtelefoner eller acceptere, at sprængende musik ikke bliver for sjov.

Opladning

En af de ting, du kan finde i kassen, når du åbner Huawei Nova 11 Pro, er 100W SuperCharge Turbo 2.0-klodsen. Telefonen har allerede et batteri på 4500 mAh, så du burde få en hel dags brug ud af den uden problemer. Når det kommer til opladning af telefonen, er det dog der, du skal spænde fast. Denne enhed kan gå fra 0 til 100 på under en halv time. Uanset hvad du synes om telefonens design eller ydeevne, er det enestående. Selv et par minutter brugt på opladning vil give dig nok juice til at gå gennem resten af ​​dagen.

  11 Bedste Personal Password Manager for bedre onlinesikkerhed

Gabriela Vatu / MakeUseOf

Operativ system

Så vi er nede til den store elefant i rummet. Huawei Nova 11 Pro kører på EMUI 13, som kan ligne den Android, du kender, men som ikke har adgang til Google Services. I stedet får du Petal Search og Petal Maps, som er virksomhedens egne tjenester. AppGallery er også app-butikken i dette tilfælde.

Selvfølgelig har EMUI 13 også nogle indløsende point, herunder muligheden for at tilpasse låseskærmen, masser af skins og temaer, widgets og store app-mapper. Du kan også aktivere skærmsiden længst til venstre for at vise et skræddersyet nyhedsfeed, appforslag, sundhedsoplysninger og så videre.

I et åbenlyst nik til Apples iOS er der også en interessant detalje om, hvordan du får adgang til notifikationer og hurtige kontroller. Hvis du stryger ned fra højre hjørne, kan du trække tonsvis af hurtige skift ned til lyd, lommelygte, GPS, WiFi og så videre, mens du stryger fra venstre hjørne viser notifikationer.

Sammenlignet med sidste års Nova 10 Pro er mange flere Android-apps tilgængelige at installere. En af de første apps, telefonen foreslår, at du installerer, er GBox, som giver dig nem adgang til Google-apps, inklusive Maps, YouTube og endda Play Butik, som du kan bruge til at installere andre apps.

GBox er dybest set en virtuel maskine til din smartphone, hvor du kan få adgang til alle Googles tjenester, som om du bruger den nyeste Android-version. Alle apps, du installerer via Google Play, ender også som genveje på startskærmen, hvilket er praktisk.

Selvom GBox er en løsning, skal du stadig huske, at dette ikke udelukkende er en Android-enhed, og manglen på Googles indbyggede mobiltjenester kan være en dealbreaker. Selvom det er muligt at installere nogle apps via den virtuelle maskine, er der helt for mange bekymringer om privatlivets fred til at føle sig helt tryg ved at tilføje nogle af de mere følsomme apps.

Skal du få Huawei Nova 11 Pro?

I sidste ende afhænger det af, om manglen på Android generer dig. Privatliv betyder noget forskelligt for hver enkelt person, og det afhænger af, hvor dine grænser er.

Huawei Nova 11 Pro er overordnet set en solid enhed. Den har et fantastisk design, den er hurtig, den tager fantastiske billeder, og den veganske læderdetalje på bagsiden er virkelig fantastisk. Den lynhurtige opladning er spektakulær og har brug for sin egen anerkendelse.

Retfærdiggør alle disse detaljer prisskiltet på 699 €? Måske. Selvom Nova 11 Pro ikke er meget af en opgradering i forhold til sidste års model, hvad angår specifikationer, tilføjer den nogle fede elementer. Efter vores mening er højdepunkterne hurtigopladningskapaciteten, den veganske læderbagside og det faktum, at den kører på EMUI 13 i stedet for EMUI 12.

På den anden side, hvis du stadig kan finde Nova 10 Pro billigere (og du ikke har noget imod det kitschede design), vil du måske gå med den, fordi du også kan opgradere den til EMUI 13.

Huawei Nova 11 Pro

Huawei Nova 11 pro er en mellemtonetelefon med et stilfuldt design, solid batterilevetid og superhurtig opladning. Plus, du kommer til at tage nogle fantastiske selfies med det 60 MP-kamera. Selvom det kan køre nogle Google-apps gennem den virtuelle Gbox-maskine, vil manglen på indbyggede Google-tjenester være en dealbreaker for mange.