Se landene og organisationerne Android Apps Send data til med viaProtect

Efter adskillige læk og afsløringer om NSA’s ‘PRISM’ internetovervågningsprogram og andre lignende projekter fra internationale sikkerhedsfirmaer, er det blevet næsten utænkeligt at surfe på nettet uden nogen form for beskyttelse. På Android er der allerede adskillige måder at kontrollere, hvilke apps der sender eller modtager data fra nettet, men den nye app viaProtect går et skridt videre. Appen – som stadig er i preview-stadier – viser dig de lande og tjenester, som hver apps internettrafik gennemgår, sammen med andre sikkerhedsoplysninger og en samlet sikkerhedsrisikovurdering for din enhed.

  Imponerende iOS Calendar App Sunrise kommer til Android

Når den startes for første gang, viser appen en tilmeldingsskærm, hvor du enten kan vælge at bruge viaProtect i gæstetilstand eller oprette en ny brugerkonto ved at indtaste din e-mailadresse. Tilmelding vil selvfølgelig gøre det muligt for dig at synkronisere alt til skyen og kan tilbyde flere funktioner i fremtiden efter udgivelsen af ​​appens endelige build.

Tidligere viser viaProtect risikoniveauet for dataene på din enhed baseret på mængden af ​​krypteret trafik, såvel som de regioner og organisationer, som apps sender data igennem. Risikoindikatoren øverst er en hurtig måde at vide, om du er på den sikre side eller ej, men du kan trykke på ‘Lær mere’ for at se relevante faktorer, som omfatter antallet af ugyldige apps, der kan kompromittere sikkerheden og fraværet af en låseskærms adgangskode. Sikkerhedsvurderingen har tre brede niveauer, nemlig ‘Lav’, ‘Moderat’ og ‘Svær’.

  Indstil standardstarteren, SMS-appen og browseren i Android Lollipop

Nedenfor vil du se individuelle sektioner for at se rapporter om de virksomheder og dele af verden, dine data sendes til (henholdsvis ‘Organisation’ og ‘Lande’) og de procentvise mængder af krypterede og ukrypterede data, med ‘ sidst opdateret’ tidspunkt nævnt nedenfor.

Du kan manuelt opdatere disse rapporter individuelt fra hvert afsnit. Til sidst er der en ‘Sensorer’-skærm, som blot viser dig de kilder, som appen indsamler information fra sammen med den hastighed, hvormed informationen indsamles fra hver sensor.

viaProtects tilbud er grundlæggende, men absolut praktisk. Det kunne hjælpe de privatlivsbevidste blandt os med at lette deres sind efter at have installeret en ny app fra en ukendt udvikler eller kilde.

  Ready er en kontaktapp, der centrerer sig om opkald, beskeder og e-mail [Android]

Appen er tilgængelig gratis i Google Play Butik. Du kan downloade det til din enhed fra linket nedenfor.

Installer viaProtect fra Play Butik

[via AndroidPolice]