Savner du Touch ID? Det gør jeg bestemt ikke

Med lanceringen af ​​iPhone XS og XR sidste år er Apple gået all-in på Face ID. Og selvom der kan være nogle brugere, der savner fingeraftrykssensoren, er jeg ikke en af ​​dem.

Den seneste serie af nye iPhones, der kom ud i september 2018, var den første, der slet ikke inkluderede Touch ID. Efter at have haft min første Touch ID-løse iPhone i flere måneder nu, kan jeg ikke sige, at jeg er ked af dette træk fra Apple.

Face ID er så meget mere praktisk

Touch ID er allerede ret praktisk – langt mere praktisk end at indtaste en adgangskode hver gang – men Face ID tager det til et helt nyt niveau. Det er ligesom Touch ID, men du behøver ikke engang at scanne dit fingeraftryk.

  Hvad er Microsoft - WPD

Begge teknikker kræver stadig lidt handling fra din side for at låse telefonen op og komme til startskærmen, men med Face ID er det kun et swipe op fra bunden. Hvorimod du med Touch ID skal sørge for at placere din finger et bestemt sted på telefonen og derefter vente på, at den låses op.

Du behøver med andre ord ikke engang rigtig at tænke på at låse din telefon op med Face ID. I stedet sker det bare, og det er den slags bekvemmelighed, jeg er ude efter.

Det er mere nøjagtigt end Touch ID nogensinde har været

Efter at have brugt Face ID i et stykke tid nu, kan jeg sige, at antallet af gange, det ikke har genkendt mit ansigt, har været meget mindre end antallet af gange, Touch ID ikke har genkendt mit fingeraftryk.

Jeg kan ærligt talt ikke engang huske et tidspunkt, hvor jeg kiggede direkte ind i Face ID, og ​​det fortalte mig, at det ikke genkendte mig – det er så godt. På den anden side kan jeg huske masser af gange, hvor Touch ID ville opføre sig kræsen og slet ikke genkende min finger.

  Hvordan 23andMe's DNA-test hjalp mig med at optrevle en hemmelig familie

Måske var mine fingre lidt våde eller noget, men Touch ID har for mange variabler, der skal være rigtige for at det kan fungere perfekt, mens Face ID fungerer med minimale krav.

Face ID har sine mangler, men de er trivielle

Naturligvis er Face ID ikke perfekt. En af dens største fejl er, at du skal stirre direkte på den, for at den kan genkende dit ansigt og låse din telefon op, hvilket ikke lyder som en big deal, men du forstår det med det samme, når du begynder at interagere med din telefon på en daglig basis.

En ting, jeg gør meget, er at lægge min telefon på mit skrivebord og derefter trykke på skærmen for at vække den for at se, om jeg har nogle notifikationer, som jeg måske er gået glip af. Hvis jeg gør det, vil jeg låse min telefon op for at interagere med disse meddelelser. Men hvis jeg læner mig tilbage i stolen, kan Face ID-kameraet ikke genkende mig. Jeg skal enten tage min telefon op eller læne mig frem for at dukke op i kameraets synsfelt.

  Sådan ændres tegnkodningen i Outlook

Dette er ret trivielt, og det er ikke en væsentlig nok grund til at bash Face ID, da alle de andre gange, jeg bruger det, fuldstændig kompenserer for eventuelle mangler.

Bundlinjen

Jeg er blevet så vant til Face ID, at det føles utrolig primitivt at gå tilbage til Touch ID (jeg har stadig min gamle iPhone 6, som jeg bruger af og til).

På dette tidspunkt føles det ikke engang som om Face ID og Touch ID er i samme liga. Dermed ikke sagt, at Touch ID er forfærdeligt, men det er en af ​​de ting, som når først du oplever Face ID, vil du aldrig vende tilbage.