Sådan VLOOKUP flere kriterier og kolonner i Google Sheets

Bortset fra MS Excel er Google Sheets en app, der bruger meget mere end nogen anden app til at gemme og administrere data. De funktioner, den udfører, har gjort datahåndtering til en så simpel opgave med blot et par klik. Specielt VLOOKUP-funktionen kaldes også for Vertical Lookup-funktionen. Ligesom MS Excel giver VLOOKUP dig her mulighed for at lede efter nødvendige værdier lodret og udtrække data fra andre tabeller eller ark. I Google Sheets tillader syntaksen for VLOOKUP dig dog kun at slå én kolonne op ad gangen. Hvis du leder efter måder at bruge VLOOKUP på flere kriterier og kolonner i Google Sheets, er du på det rigtige sted. I denne artikel vil du lære om, hvordan du VLOOKUP flere kriterier og kolonner i Google Sheets. Bortset fra dette, vil du også vide mere om, hvornår vi skal VLOOKUP flere kriterier i Google Sheets. Lad os komme i gang med syntaksen for en almindelig VLOOKUP-funktion.

Sådan VLOOKUP flere kriterier og kolonner i Google Sheets

Du får at vide, hvad der er syntaks for en almindelig VLOOKUP-funktion, og hvordan du VLOOKUP flere kriterier og kolonner i Google Sheets længere i denne artikel. Fortsæt med at læse for at lære mere om det i detaljer.

Hvad er syntaksen for en almindelig VLOOKUP-funktion?

Syntaksen for en almindelig VLOOKUP-funktion i Google Sheets er:

=VLOOKUP( search_key, range, index, [is_sorted])

Hver af disse input står for,

  • search_key: Det er den værdi, du søger efter i den første kolonne i området. Det kan være cellen, der indeholder værdien, eller en celle, der kan bruges som reference til cellen, der indeholder værdien.

  • interval: Det er et celleområde, der omfatter celler, som VLOOKUP-funktionen søger efter værdierne. Du skal identificere den kolonne, der indeholder søgenøglen, som den første kolonne. Dette interval bør også omfatte kolonnen, der består af målværdien.

  • indeks: indeks er det udtryk, der bruges til at henvise til kolonnenummeret inden for det interval, der omfatter målværdien. Den første kolonne i området har et indeks på 1, den anden kolonne har et indeks på 2, og så videre.

  • is_sorted: Det er den del af syntaksen, der angiver, om kolonnen skal sorteres eller ej. Det kan gøres ved at bruge True eller False.

Nu hvor du har forstået syntaksen for en almindelig VLOOKUP-funktion, lad os fortsætte med at forstå, hvornår skal vi VLOOKUP flere kriterier i Google Sheets.

Hvornår skal vi VLOOKUP flere kriterier i Google Sheets?

Der kan være forskellige situationer og årsager til, at du er nødt til at SØGGE flere kriterier i Google Sheets. Nogle af årsagerne er anført nedenfor:

  • Det kan bruges i tilfælde, hvor du skal lede efter forskellige tabeller for at finde scores af studerende i et bestemt fag, fra en afdeling og i specifikke termer.
  • En anden situation kan være, når du skal have to kriterier rigtige for at finde en værdi. For eksempel kan du kræve fremmøde af en medarbejder, der har formået at få en præstationsbonus.
  • Et andet eksempel, hvor du kan bruge VLOOKUP flere kriterier i Google Sheets, er når du har flere data i en enkelt kolonne. For eksempel består den daglige deltagelse i en organisation af flere detaljer sammen, såsom nuværende, fraværende, på sygeorlov osv.

Det kan bruges i langt flere situationer, end vi har nævnt her. Lad os gå videre til næste afsnit af artiklen.

Hvordan bruger man VLOOKUP med flere kriterier i Google Sheets?

Du kan bruge to metoder til at bruge VLOOKUP med flere kriterier. Den første metode involverer at bruge en hjælpekolonne til at hente de nødvendige værdier. Læs videre for at se, hvordan denne metode udvikler sig for at få VLOOKUP flere kriterier i en enkelt kolonne.

Bemærk: Vi vil bruge data, der inkluderer matematik- og naturvidenskabsresultater på 3 termer sammensat sammen med navnelisten over elever. Med de nedenfor nævnte metoder vil vi sortere matematikresultaterne for alle de 3 termer separat.

Metode 1: Brug af hjælpekolonne

Brug af hjælpekolonnen er en af ​​de metoder, der kan bruges til at VLOOKUP flere kriterier i en enkelt kolonne. Denne metode involverer brug af en ekstra kolonne, der kan omtales som hjælpersøjlen. I dette tilfælde vil vi indsætte hjælpekolonnen lige før navnekolonnen. Dette vil gøre det muligt for hjælpekolonnen at blive den første kolonne i området. Vi vil bruge hjælpekolonnen til at kombinere værdierne i kolonnerne Navn og Term. Følg nedenstående trin,

Brug af en hjælpekolonne:

1. Åbn Google Sheet med de nødvendige data.

2. Indsæt hjælpekolonnen til venstre i kolonnen Navn ved at højreklikke på kolonneoverskriften i samme kolonne og klikke på Indsæt 1 kolonne til venstre.

3. I den første celle i hjælpekolonnen skal du skrive formlen =C2&”,”&D2 for at kombinere cellerne.

4. Tryk på Enter-tasten for at se resultatet af kombinationen, dvs. John,1.

5. Træk hjørnet af cellen for at udfylde kolonnen med den samme formel.

6. Vælg den ønskede celle, hvor du vil have værdien, og anvend VLOOKUP-formlen.

7. Indtast søgenøglen, der er referencecellen H7 og I6 ved at tilføje et-tegnet og separator. Lås den respektive celle og kolonne ved at trykke på F4-tasten.

8. Tilføj komma (,) for at flytte til det næste syntaksinterval. Vælg de kolonner, der indeholder de værdier, som vi skal finde VLOOKUP-værdien for.

9. Lås værdierne ved at trykke på F4-tasten og tilføje et komma (,) for at flytte til det næste argumentindeks for at udføre VOPSLAG flere kriterier og kolonner i Google Sheets.

10. Indtast kolonnenummeret, som giver dig målværdien, i indeksargumentet. I dette tilfælde er det 4. kolonne. Så skriv 4 i indeksværdien.

11. Tilføj komma (,) for at flytte til argumentet is_sorted. Skriv 0 for at få det nøjagtige match.

12. Luk parentesen, og tryk på Ctrl+Enter for at få den ønskede værdi.

13. Træk hjørnet af cellen og anvend formlen for at fuldføre tabellen.

Denne metode forklarer, hvordan du VLOOKUP flere kriterier og kolonner i Google Sheets ved hjælp af en hjælpekolonne. Nu vil vi se, hvordan man VLOOKUP med flere kriterier i Google-ark ved hjælp af ARRAY FORMULA.

Metode 2: Brug af ARRAYFORMEL

En anden metode er at VLOOKUP med flere kriterier i Google-ark ved hjælp af ARRAY FORMULA. Begge metoder fungerer på samme måde, den eneste forskel er, at du ikke behøver en hjælpekolonne i denne metode for at få gjort VLOOKUP flere kriterier i en enkelt kolonne. I stedet bliver du nødt til at bygge værdierne for hjælpekolonnen og -området ved hjælp af formlen. Læs de nedenstående trin igennem for at forstå processen med at finde værdier med VLOOKUP ved hjælp af ARRAYFORMELEN. Vi vil bruge det samme eksempel, som vi brugte i ovennævnte metode.

1. Start med at skrive = ARRAYFORMELEN i den ønskede celle.

2. Indtast VLOOKUP-formlen.

3. Vælg og lås referencecellerne, der er G7 og H6, ved at trykke på F4-tasten. Adskil dem med et og-tegn og separator.

4. Tilføj komma (,) og begynd at konstruere området ved at åbne en krøllet parentes.

5. Vælg den første kolonne, som er kolonnen Navn, og lås cellerne ved at trykke på F4-tasten.

6. Tilføj en separator (&”,”&) og vælg kolonnen Term, som vi vil kombinere med kolonnen Navn. Lås de markerede celler ved at trykke på F4-tasten.

7. Tilføj komma (,) og vælg den tredje kolonne Matematik, som giver målværdien, og fuldfør området.

8. Luk den krøllede parentes og tilføj et komma (,) for at flytte til næste argument.

9. Indtast indeksværdien for den kolonne, der giver dig målværdien. Her er det, vi vil skrive 2 for at få værdierne fra matematikkolonnen.

10. Tilføj komma (,) og skriv 0 for at få det nøjagtige match efterfulgt af at lukke parentesen for at lukke OPSLAG-formlen.

11. Luk beslaget igen for at lukke ARRAYFORMELEN.

12. Tryk på Enter-tasten for at få resultatet.

13. Træk hjørnet af cellen for at få resultatet gennem hele tabellen.

Sådan får du de nødvendige værdier, når du skal VLOOKUP med flere kriterier i Google Sheets ved hjælp af Array Formula.

***

Vi håber, at denne guide til, hvordan man VLOOKUP flere kriterier og kolonner i Google Sheets var nyttig. Du kan slippe dine forespørgsler og emneforslag til fremtidige artikler i kommentarfeltet nedenfor.

  Sådan opretter du iPhone- og iPad-baggrunde ved hjælp af genveje