Sådan viser du sekunder i Windows 11 proceslinjeur

Tidligere i år, Microsoft forklaret i detaljer, hvorfor Windows 11 ikke viser sekunder i proceslinjens ur. Den største bekymring er i vid udstrækning ydeevne, da en periodisk aktivitet som at vise sekunder forhindrer CPU’en i at gå ind i en lav-strøm tilstand, og derfor æder den en masse CPU-ressourcer. Der er dog et stort sæt superbrugere, der ønsker at vise sekunder i Windows 11 Taskbar Clock af forskellige årsager. Interessant nok tester Microsoft nu evnen til at vise sekunder i proceslinjens ur på Windows 11, men på Insider-builds. Ikke desto mindre, hvis du vil vise sekunder i systembakkens ur på Windows 11, skal du følge vores detaljerede vejledning nedenfor.

Vis sekunder i Windows 11 proceslinjeur (2022)

I denne tutorial har vi tilføjet fire forskellige måder at vise sekunder på i Windows 11-proceslinjens ur. Baseret på den Windows 11-build, du kører, skal du vælge en af ​​nedenstående metoder.

Vis sekunder i Windows 11 Ur via Indstillinger-appen (Insider Build 25247 og senere)

Hvis du er på Windows Insider Dev-kanalen (Byg 25247 og senere), kan du vise sekunder i Windows 11-uret ved hjælp af appen Indstillinger. Microsoft tester i øjeblikket denne meget eftertragtede funktion i Insider-builden, og den kommer sandsynligvis med den næste stabile Windows 11-opdatering. Så hvis du allerede er på Dev-kanalen, her er hvordan du kan vise sekunder i Windows 11 Taskbar Clock.

  Sådan deaktiveres proceslinjens miniaturevisninger i Windows 10

1. For at åbne appen Windows Indstillinger skal du trykke på Windows 11-tastaturgenvejen “Windows + I“.

2. Gå her til afsnittet “Tilpasning” fra venstre sidebjælke og klik på “Proceslinjen” i højre rude.

3. Rul derefter ned og udvid sektionen “Proceslinjeadfærd”. Aktiver nu afkrydsningsfeltet ud for “Vis sekunder i systembakkens ur”. Det er det.

4. Du kan nu se sekunder i systembakkens ur på Windows 11.

5. Hvis du ikke ønsker at vise sekunder i proceslinjens ur på Windows 11, skal du blot deaktivere afkrydsningsfeltet i appen Indstillinger.

Vis sekunder i Windows 11 proceslinje-ur ved hjælp af registreringsdatabasen (ældre 2021 stabile builds)

For de fleste brugere, der er på ældre Windows 11 stabile builds (før 22000.376), kan de justere en registreringsdatabaseværdi for at vise sekunder i Windows 11 proceslinjens ur. Forresten er denne metode blevet blokeret på Windows 11 22H2 og nyere builds, så hvis du er på en 2022 stabil build, vil instruktionerne ikke virke. Du skal enten flytte til Dev-kanalen eller bruge en tredjepartsapp nævnt i sidste afsnit. Med hensyn til denne metode, her er, hvordan du går om det.

1. Klik på knappen “Søg” på proceslinjen, og søg efter “registreringsdatabasen”. Åbn nu “Registreringseditor” fra søgeresultatet.

  Ret fejl i wsclient.dll i Windows 10

2. Indsæt derefter nedenstående sti i registreringsdatabasens adresselinje. Dette fører dig direkte til tasten “Avanceret”.

ComputerHKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerAdvanced

3. Når du er her, skal du rulle ned i højre rude og se efter “ShowSecondsInSystemClock”-indgangen. Dobbeltklik for at åbne den.

4. Skift nu “Værdidata” til 1 og klik på “OK”. Det vil sikre, at uret på proceslinjen i Windows 11 begynder at vise sekunder sammen med timer og minutter.

5. Luk nu registreringseditoren og genstart din pc. Dette skulle aktivere sekunder i Windows 11-proceslinjens ur.

6. Hvis du ønsker at fortryde ændringerne, skal du indstille “Værdidata” til 0 for “ShowSecondsInSystemClock” og genstarte din computer.

Vis sekunder i Windows 11 proceslinjeur ved hjælp af PowerShell

Du kan også vise sekunder i systembakkens ur på Windows 11 ved hjælp af PowerShell. Det gør stort set Registry-tricket, men blot med en kommando. Det vil spare dig for en masse tid og besvær, og det virker også kun på ældre builds. Her er de trin, du skal følge.

1. Klik på “Søg” i proceslinjen og se efter “powershell”. Under “Windows PowerShell” i søgeresultaterne skal du klikke på “Kør som administrator” i højre rude.

2. Kør derefter nedenstående kommando og tryk på Enter. Dette vil ændre værdien af ​​”ShowSecondsInSystemClock” til 1.

Set-ItemProperty -Path HKCU:SoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerAdvanced -Name ShowSecondsInSystemClock -Value 1 -Force

3. Gå nu videre og genstart din pc. Og det er det! Proceslinjens ur i Windows 11 skulle også vise sekunder.

  Her er hvor Windows 10 gemmer sine standardbaggrunde

4. Hvis du vil deaktivere sekunder i uret, skal du køre nedenstående kommando i PowerShell og genstarte din Windows 11-pc. Du er færdig.

Set-ItemProperty -Path HKCU:SoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerAdvanced -Name ShowSecondsInSystemClock -Value 0 -Force

Vis sekunder i Windows 11 Ur ved hjælp af ElevenClock-appen

Endelig, hvis ovenstående metoder ikke virkede på din pc, kan du altid bruge en tredjepartsapp til at tilpasse tingene efter dine præferencer. En app kaldet ElevenClock lader dig vælge forskellige formater til systembakkens ur, herunder muligheden for at vise sekunder. Sådan fungerer appen:

1. Gå videre og download ElevenClock fra Microsoft Store (Ledig) eller dens GitHub side.

2. Installer derefter ElevenClock-appen. Åbn derefter menuen Start og klik på “ElevenClock Settings”.

3. Her skal du rulle ned og udvide afsnittet “Dato- og tidsindstillinger”.

4. Aktiver nu indstillingen “Vis sekunder på uret”, og du er færdig.

5. Du skulle nu se et nyt ur med sekunder på Windows 11’s proceslinje.

6. Hvis du ikke længere ønsker at bruge ElevenClock, skal du trykke på “Windows + R” og skrive appwiz.cpl og trykke på Enter. Dette åbner siden Programmer og funktioner direkte under kontrolpanelet på Windows 11.

7. Gå nu videre og se efter “ElevenClock”. Højreklik derefter på appens navn og afinstaller den.

Aktiver sekunder i systembakkeur på Windows 11

Så disse er de trin, du skal følge for at vise sekunder i systembakkens ur på Windows 11. Mens den stabile udgivelse stadig er langt væk, anbefaler jeg at bruge Registry-hacket eller installere tredjepartsappen. Desuden, hvis du ønsker at tilpasse Windows 11-proceslinjen, skal du tjekke den linkede vejledning. Og for at deaktivere Weather Widget på Windows 11, følg vores detaljerede vejledning. Til sidst, hvis du har spørgsmål, så lad os det vide i kommentarfeltet nedenfor.