Sådan udtrækkes rammer fra GIF’er på Linux

Har du et animeret GIF-billede, du ønsker at trække rammer ud af på dit Linux-skrivebord? Kan du ikke finde ud af, hvordan du gør det? Vi kan hjælpe! Følg med i denne guide, når vi gennemgår to nemme måder at udtrække rammer fra GIF’er på Linux!

Metode 1 – GraphicsMagick

Den bedste måde at udtrække individuelle rammer fra et GIF-billede på Linux er med GraphicsMagick-værktøjet. Den har en robust kommandolinje, og du kan bruge den til at dekompilere en hel GIF til individuelle PNG-rammefiler.

Desværre er GraphicsMagick-værktøjet ikke forudinstalleret på ret mange Linux-operativsystemer. Som et resultat bliver du nødt til at få appen installeret på din computer, før du forsøger at bruge den.

For at starte installationen af ​​GraphicsMagick på din Linux-pc skal du åbne et terminalvindue. Åbn et terminalvindue på Linux-skrivebordet, og tryk på Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller alternativt søg efter “Terminal” i appmenuen og åbn den på den måde.

Når dit terminalvindue er åbent, skal du følge installationsinstruktionerne nedenfor, der svarer til det Linux-operativsystem, du bruger på din pc.

Ubuntu

På Ubuntu kan du få GraphicsMagick-applikationen op at køre ved at bruge følgende apt install-kommando nedenfor i et terminalvindue.

sudo apt install graphicsmagick

Debian

Hvis du er på Debian Linux, vil du være i stand til at få GraphicsMagick-værktøjet til at fungere på dit system med en enkelt apt-get install-kommando i terminalvinduet.

sudo apt-get install graphicsmagick

Arch Linux

Hvis du er Arch Linux-bruger, vil du være i stand til at installere GraphicsMagick-applikationen på dit system gennem “Ekstra”-softwarelageret ved at bruge pacman-kommandoen nedenfor.

sudo pacman -S graphicsmagick

Fedora

De, der bruger Fedora Linux, vil være i stand til at få GraphicsMagick-applikationen op at køre ved at gøre brug af følgende dnf-installationskommando nedenfor i et terminalvindue.

sudo dnf install graphicsmagick

OpenSUSE

OpenSUSE Linux har det seneste GraphicsMagick-værktøj i deres softwarelagre. For at få det til at fungere på dit system skal du bruge følgende zypper-installationskommando nedenfor i et terminalvindue.

Generisk Linux

Hvis du bruger et Linux-operativsystem, der ikke er dækket af denne vejledning, kan du installere GraphicsMagick på din computer ved at søge efter “graphicsmagick” og installere det ved hjælp af din pakkehåndtering. Alternativt kan du gå til den officielle hjemmeside og følg installationsvejledningen.

Udpakning af rammer med GraphicsMagick

For at udtrække rammer fra en GIF ved hjælp af GraphicsMagick, brug kommandoen gm convert. Men først skal du bruge CD-kommandoen til at flytte til den mappe, du har dit GIF-billede i. I dette eksempel er GIF’en i “Billeder.

cd ~/Pictures

Når du er i mappen, skal du begynde dekompileringen. Det burde ikke tage lang tid.

gm convert MY-GIF.gif -coalesce +adjoin GIF_Frame%3d.png

Når konverteringen er fuldført, vil du se mange PNG-billeder med filnavnet “GIF_FRAME” efterfulgt af et tal. Se disse billedfiler igennem for den ramme, du ønsker at beholde, og slet resten.

Metode 2 – Gimp

Hvis kommandolinjen ikke er noget for dig, er en anden måde at udtrække rammer fra et GIF-billede ved at importere GIF’en til Gimp, udforske animationen som individuelle rammer og gemme den ønskede ramme.

For at komme i gang med at udtrække rammer ud af GIF-billedfiler ved hjælp af Gimp, skal du installere programmet. For at installere Gimp, følg venligst vores installationsvejledning.

Udtræk rammer med Gimp

At udtrække individuelle rammer fra en GIF-fil i Gimp er ret ligetil. For at starte skal du åbne Linux-filhåndteringen og højreklikke på din GIF med musen. Kig derefter gennem højrekliksmenuen efter “Åbn med” og hold musemarkøren over den.

Efter at have svævet over “Åbn med”, vælg indstillingen “Åbn med GNU Image Manipulation Program” og klik på den. Hvis du gør dette, indlæses din GIF i GIMP.

Når GIF’en er indlæst i GIMP, skal du se på dine lag. Hver ramme i GIF’en er sit eget lag. Herfra skal du klikke på øjenikonet for at skjule hver enkelt ramme, så der ikke vises noget på lærredet.

Når alle billeder er skjult (ved at klikke på øjenikonet), skal du gå gennem lagene og finde den individuelle ramme, du ønsker at udtrække. Klik derefter på øjenikonet for den ramme, du vil vise på lærredet, for at være det eneste synlige lag.

Nu hvor din valgte ramme er den eneste synlige på lærredet, skal du klikke på menuen “Filer” for at afsløre dens muligheder. Klik derefter på knappen “Eksporter som” for at begynde eksportprocessen.

I menuen “Eksporter” skal du gemme din ramme som en PNG-fil eller JPG-fil. Sørg for at vælge en velkendt placering på dit Linux-filsystem for at gemme det. Ellers dig juli glem, når du lægger billedfilen.