Sådan tvinges du til at afslutte en app på din Mac

Nøgle takeaways

  • Tvinge at afslutte en app på din Mac kan hjælpe med at løse frysning eller manglende respons. Brug Dock, menulinjen, tastaturgenvejen eller Activity Monitor til at tvinge en app til at afslutte.
  • Hvis du stadig har problemer, kan du overveje at tvinge genstart eller lukke din Mac ned.
  • Utilstrækkelig RAM, app-specifikke problemer og inkompatible apps kan få apps til at fryse eller holde op med at reagere. Begræns åbne apps, opdater apps, eller find erstatninger for at løse disse problemer.

Frøs din Mac pludselig, mens du brugte en app? Måske har du prøvet at lukke eller afslutte den, men den reagerede ikke. Heldigvis kan du tvinge til at afslutte en app på din Mac og derefter åbne den igen for at løse disse problemer.

De 4 bedste måder at tvinge en Mac-app ud på

Hvis du har problemer med en app på din Mac, kan tvungen afslutning hjælpe med at løse problemet. macOS giver dig mange forskellige måder at gøre dette på.

  Sådan går du på en detox på sociale medier

Tving til at lukke en app fra Dock

Du kan nemt afslutte en app på den sædvanlige måde fra din Macs dock ved at Ctrl-klikke og vælge Afslut. Men du kan også tvinge til at afslutte en app fra Dock.

Når du Control-klikker på appen, skal du holde din Option-tast nede. Du vil se, at Afslut ændres til Tving afslutning i genvejsmenuen.

Den næste nemmeste måde at tvinge en app på er ved at bruge din menulinje. Åbn Apple-menuen øverst til venstre på skærmen, og vælg derefter Force Quit.

Dette åbner vinduet Force Quit Applications. Vælg appen, og klik på knappen Force Quit.

Tving til at lukke en app med en tastaturgenvej

I stedet for at bruge menulinjen kan du bruge en tastaturgenvej til at åbne vinduet Force Quit Applications.

Tryk på Cmd + Option + Escape. Vælg appen, og klik på Force Quit.

Tving til at lukke en app med Activity Monitor

Aktivitetsovervågningen på din Mac viser de processer, der kører på din computer. Hvis du har brugt en Windows-maskine før, er Activity Monitor i macOS ligesom Task Manager på Windows.

  Hvad er inkluderet i et Nintendo Switch Online-abonnement?

Søg og åbn Activity Monitor ved hjælp af Spotlight på din Mac (Command + Space). Sørg for, at fanen CPU er valgt øverst. Du vil se en liste over live-processer på din Mac sammen med deres detaljer. Vælg den pågældende app, klik på knappen Stop (X) øverst, og vælg derefter Force Quit.

Tving genstart eller sluk din Mac

Hvis du stadig har problemer med at afslutte appen, andre apps er også blevet usvarlige, eller din Mac virker langsom til at reagere generelt, kan det være bedst at tvinge ned eller genstarte din Mac.

Tjek din Macs login-elementer

Du kan få visse apps til at åbne, når du første gang logger ind på din Mac. Men hvis en af ​​disse besværlige apps er på listen, kan dette forårsage problemer lige fra starten.

På grund af dette kan du muligvis se en app gå ned lige efter du har tændt for din enhed. For at løse dette skal du fjerne eller forsinke opstartsapps på din Mac ved at gå til Systemindstillinger> Generelt> Loginelementer.

Hvorfor fryser apps eller holder op med at reagere?

Der er mange problemer, der kan forårsage, at en Mac-app ikke reagerer. Her er blot nogle få:

  • Utilstrækkelig RAM: Din Mac har kun en begrænset mængde RAM til at gemme dine åbne apps. Så hvis du har mange apps åbne samtidigt, kan det gøre dit system langsommere og få nogle apps til at holde op med at reagere. Minimer antallet af åbne apps, eller genstart din Mac for at rydde RAM. Hvis dette ser ud til at være et konsekvent problem, kan du overveje at opgradere RAM på din Mac.
  • App-specifikke problemer: Desværre er ikke alle apps skabt lige, og nogle løber ind i fejl, der kan få dem til ikke at fungere korrekt. Selvom det ikke er en garanti, kan du reducere situationer som denne ved at downloade apps direkte fra Mac App Store i stedet for tredjepartswebsteder.
  • Inkompatible apps: En ikke-understøttet app kan fryse fuldstændigt ved lancering eller overhovedet nægte at åbne. Den bedste måde at undgå problemer med inkompatibilitet på er at sørge for, at du opdaterer alle apps på din Mac. Hvis udvikleren ikke har udgivet en opdatering i et stykke tid, er det sandsynligvis tid til at finde en erstatning.
  13 Pitch Deck-skabeloner til at fange investorernes interesse og sikre finansiering

Tving afslutning og start igen

Forhåbentlig er det ikke noget, du skal gøre ofte at tvinge en ansøgning til at lukke. Men i det mindste kender du nu et par forskellige måder at tvinge en app på din Mac på, hvis det er nødvendigt.

Hvis du ikke kan tvinge en app til at afslutte, bør du lukke eller genstarte din Mac. Men hvis en app går ned umiddelbart efter at have tændt for din enhed, skal du fjerne den fra startapps. Find en erstatning, hvis problemet fortsætter.