Sådan tjekker du, hvornår din Windows 10 Build udløber

Insider Preview builds af Windows 10 har en indbygget “tidsindstillet bombe”. Hver kommer med en udløbsdato, og Windows vil til sidst nægte at starte helt efter denne dato. Sådan tjekker du, hvornår det vil ske.

Hvad sker der, når en Windows 10 Build udløber?

Dette gælder kun for ustabile Insider Preview-versioner af Windows 10. Stabile versioner af Windows 10 vil aldrig “udløbe” og stoppe med at fungere, selv når Microsoft holder op med at opdatere dem med sikkerhedsrettelser.

Når en build af Windows 10 udløber, vil Microsoft siger du vil se en advarsel om, at du bruger en udløbet build. Advarslen vil dukke op en gang om dagen, og du vil også se UAC-advarsler (User Access Control). Tidligere rapporter har sagt, at Windows 10 genstarter hver tredje time, efter det udløber, så Microsoft kan have gjort udløbsprocessen mindre irriterende.

  Sådan undgår du Windows 7's End-of-Support Nags

Tidligere har Microsoft sagde at udløbne builds ikke længere starter to uger efter udløbsdatoen. Du skal geninstallere en nyere version af Windows – eller en ældre stabil version, der ikke udløber – for at bruge din pc igen.

Microsoft udløber disse builds for at forhindre folk i at blive hos gamle, ustabile versioner af Windows 10. Disse builds af Windows 10 er gjort tilgængelige til test, og det nytter ikke noget at teste en gammel build, der har en masse allerede rettet fejl.

Sådan tjekker du udløbsdatoen

Du kan tjekke udløbsdatoen fra winver-applikationen. For at åbne den skal du trykke på Windows-tasten, skrive “winver” i Start-menuen og trykke på Enter. Du kan også trykke på Windows+R for at åbne dialogboksen Kør, skrive “winver” i den og trykke på Enter.

  Sådan gemmer og ses Sticky Notes med Windows Ink i Windows 10

Denne dialog viser dig den præcise udløbsdato og -tidspunkt for din build af Windows 10. Du bør opdatere til en nyere Insider build af Windows 10 (eller gå tilbage til en tidligere stabil build) før udløbsdatoen.

Winver-dialogen viser dig også den præcise Windows 10-bygning, du bruger. Disse oplysninger kan også findes i appen Indstillinger.