Sådan tilpasser du VRR på din Xbox Series X|S

Nøgle takeaways

  • Aktiver Variable Refresh Rate (VRR) på din Xbox Series X|S for at forhindre, at skærmen rives i stykker og sikre en jævnere gameplayoplevelse.
  • Aktivering af VRR på din konsol sænker billedhastigheden, når den er for høj, hvilket giver din skærm mulighed for at vise billedet korrekt.
  • Selvom VRR kan øge inputforsinkelsen, er det en hurtig og nem løsning på problemer med hakken og skærmopdeling.

Hvis du oplever, at skærmen river i stykker eller stammer, mens du spiller på din Xbox Series X|S, er det måske på tide at aktivere Variable Refresh Rate (VRR) på dit system. VRR arbejder aktivt på at forhindre dette problem, så hvis du vil løse dine problemer med skærmrivning, er her alt, hvad du behøver at vide.

Hvad er variabel opdateringshastighed?

Variabel opdateringshastighed er en funktion på Xbox Series X|S, der fungerer på samme måde som VSync (eller Vertical Sync) påvirker spil på din pc. Begge indstillinger arbejder for at sikre, at dit spils billedhastighed ikke overstiger din skærms opdateringshastighed.

Når dit spils FPS overgår din skærms muligheder, lider billedet. Hvis du nogensinde har set de forskellige dele, der udgør dit billede, ikke er helt på linje, så har du været vidne til skærmrivning på første hånd. Det sker normalt langs den vandrette akse og opdeler din skærm i to eller flere dele.

Når du aktiverer VRR på din Xbox Series X|S, sænker din konsol dit spils billedhastighed, når den bliver for høj, så din skærm kan indhente og vise dit billede korrekt.

Hvordan aktiverer jeg variabel opdateringshastighed på min Xbox Series X|S?

Heldigvis er det en hurtig og smertefri proces at aktivere VRR på din Xbox Series X|S. Start med at starte din konsol op og gå til indstillingerne ved at trykke på tandhjulsikonet i øverste højre hjørne.

Fra de generelle indstillinger skal du gå til indstillingerne for tv og skærm.

Vælg Videotilstande fra fanen Avanceret til højre.

Vælg boksen med navnet Variabel opdateringshastighed.

Derfra har du tre muligheder at vælge imellem for at tilpasse, hvornår du vil have VRR til at aktivere. Du kan vælge mellem Fra, Altid til eller Kun spil.

Hvis boksen er nedtonet, er din skærm ikke kompatibel med denne funktion. For effektivt at tilbyde en variabel billedhastighed skal din skærm understøtte Free Sync eller HDMI-VRR.

Hvad er ulemperne ved at aktivere VRR på My Xbox Series X|S?

Aktivering af VRR er en fantastisk måde at sikre, at din grafik og billedkvalitet forbliver stabil. Det falder dog din framerate.

FPS, eller frames per second, spiller dog en vigtig rolle i dit spils overordnede præstation.

Hvis du har hørt om udtrykket FPS i videospil, men du ikke er sikker på, hvad det betyder, er du ikke den eneste. Grundlæggende er dit spilbillede sammensat af utallige individuelle rammer, der er spændt sammen for at skabe det glatte billede, som du ser på skærmen. Frames per second står for antallet af individuelle billeder, der vises hvert sekund. Jo højere det tal er, desto jævnere bliver din spiloplevelse.

Da VRR automatisk falder de billeder per sekund, du ser, for at redde din skærm fra opdeling, kan dit gameplay være mindre jævnt – og du kan opleve inputforsinkelse på grund af det.

VRR sænker dog kun din framerate, når det er nødvendigt, så du bør ikke opleve betydelige mængder inputlag, når du bruger det. Hvis du føler, at dit gameplay lider, og du ser en masse input lag, kan du nemt slå VRR fra i indstillingerne.

Bekæmp stamming og skærmopdeling ved at aktivere VRR på din Xbox Series X|S

Aktivering af variabel opdateringshastighed på din Xbox Series X|S er en hurtig og nem løsning til at løse eventuelle skærmopdelings- eller hakkende problemer, du måtte opleve. Det er rigtigt, at det at have VRR aktiveret kan øge input lag, men i de fleste tilfælde bør du ikke bemærke et væsentligt fald i kvaliteten af ​​din spiloplevelse.

Hvis din skærm er i stand til at understøtte VRR, er det værd at teste for selv at se de potentielle fordele og ulemper.