Sådan tilpasser du læseruden i Outlook

Outlooks læserude – også kaldet Preview-ruden – viser teksten i en besked, du har valgt, og forhindrer dig i at skulle åbne den faktiske besked for at arbejde med den. Sådan tilpasser du læseruden, så den passer til dine behov.

Outlook kommer med flere forskellige ruder, inklusive dem, du ser som standard – Navigationsruden, for eksempel – og andre, du måske ikke generer meget – som To-Do og Personer. Hver af disse er designet til at gøre det nemmere at finde, se og administrere ting i Outlook. Vi vil tage et kig på disse ruder i flere artikler og vise dig, hvordan du får adgang til, arbejder med og tilpasser dem. Og vi starter med læseruden.

Læseruden er aktiveret som standard. Når du klikker på en meddelelse i en hvilken som helst mappe, viser ruden indholdet af meddelelsen sammen med grundlæggende kontroller til at besvare og videresende meddelelsen.

Som standard viser Outlook læseruden til højre for mapperne og beskederne, men du kan ændre dette ved at gå til Vis > Læserude.

Dine muligheder er at ændre positionen til “Bund” (så Outlook viser læseruden under meddelelser) eller “Fra”, som skjuler læseruden. Disse muligheder gælder for læseruden, uanset hvilken mappe du befinder dig i, så du kan ikke indstille en anden positionsindstilling for forskellige mapper.

Indstilling af ruden til “Bund” betyder, at du ser færre beskeder i mappen, men du kan se flere detaljer om den besked og mere af dens indhold i læseruden. Dette var den traditionelle opfattelse før fremkomsten af ​​bredskærmsskærme, og mange mennesker foretrækker det stadig.

  Sådan søger du hurtigt på et websted ved hjælp af genveje på iPhone og iPad

Indstilling af ruden til “Fra” maksimerer antallet af elementer, du kan se i mappen, men du kan ikke se noget af mailindholdet. Dette er en nyttig mulighed, hvis du rydder ud af e-mail, især hvis du bruger den sammen med funktionen Vis > Beskedeksempel.

I standardmappevisningen er meddelelseseksempel slået fra. Det betyder, at du kun ser de oplysninger, der vises i kolonnerne i mappen – Til, Fra, Emne, Modtaget og så videre. Men hvis du indstiller meddelelseseksempel til 1 linje, 2 linjer eller 3 linjer, vil du også se 1, 2 eller 3 linjer af indholdet af hver meddelelse, uden at du behøver læseruden. Nogle mennesker elsker denne indstilling; nogle finder det for rodet. Du bliver nødt til at eksperimentere med det for at se, hvad du synes.

Men læseruden gør mere end at vise dig indholdet af din besked. Det bestemmer også, hvordan Outlook markerer meddelelser som læste, og lader dig bevæge dig gennem dine meddelelser ved hjælp af en enkelt tast. Som standard markerer Outlook en mail som “læst”, når du har brugt fem sekunder med den valgt, men du kan ændre dette ved at gå til Vis > Læserude og vælge “Indstillinger”.

Selvfølgelig, da dette er Outlook, er der andre måder at få adgang til disse muligheder. Du kan også gå til Filer > Indstillinger > Mail > Læserude (eller Avanceret > Læserude) for at åbne de samme muligheder.

Uanset hvilken måde du vælger, vises læserudevinduet.

Ud af boksen vil Outlook “Markere elementer som læst, når de vises i læseruden” efter fem sekunder. Du kan ændre denne tid til alt fra nul (dvs. den markeres som læst med det samme, når du vælger den) til 999 sekunder. Hvis du ønsker, at Outlook skal vente mere end et par sekunder, foretrækker du måske den anden mulighed, “Marker element som læst, når valget ændres.” Dette er en enten/eller-situation: du kan bede Outlook om at markere elementer som læst efter et bestemt tidspunkt, eller du kan bede Outlook om at markere elementer som læst, når du flytter til et andet element, men ikke begge dele.

  Sådan kan du se, hvilke processer der forhindrer en Mac i at sove

Den næste mulighed, “Enkelttastlæsning ved hjælp af mellemrumstasten” er virkelig nyttig, hvis du kan lide at navigere ved hjælp af tastaturet. Når du når en besked, der er længere end læseruden kan vise, kan du trykke på mellemrumstasten for at flytte en side ned i den besked. Når du når slutningen af ​​beskeden, flyttes et tryk på mellemrumstasten til den næste besked. Dette fungerer godt sammen med at bruge pil op og pil ned til at navigere gennem din mappe – de lader dig flytte gennem mappen, og mellemrumstasten lader dig flytte gennem den valgte besked.

Endelig er der muligheden “Slå automatisk fuldskærmslæsning til i portrætretning til”. Dette er for tabletbrugere, og hvis det er tændt, når din tablet er i stående retning, vil et klik på en besked minimere navigationsruden, skjule læseruden og vise den valgte besked på fuld skærm. Dette virker ikke, hvis du vælger beskeden ved hjælp af op- og ned-pilene eller mellemrumstasten – kun hvis du vælger beskeden ved hjælp af pegefeltet/musen eller din finger.

  Sådan kører du iPhone- og iPad-apps på Mac

Hvis du ikke arbejder i stående retning, og du vil have lidt mere skærmejendom for at se dine beskeder, kan du skifte til læsetilstand ved at klikke på ikonet nederst i Outlook-vinduet.

Dette minimerer eventuelle andre fastgjorte ruder – Navigation, To-Do og Personer – for at lade dig fokusere på dine beskeder. Du kan få vist ruderne igen ved at klikke på ikonet Normal tilstand.

Læseruden kan også hjælpe dig med at læse beskeder, der er i en mindre end sædvanlig skrifttype, eller hvis – som vi indimellem har gjort – du har efterladt dine læsebriller derhjemme. Brug zoomkontrollen nederst i læseruden for at øge størrelsen af ​​indholdet (eller gøre det mindre, hvis det er for stort).

Du kan også zoome ved at holde Ctrl nede, mens du bruger rullehjulet på din mus. Dette fungerer pr. besked, så hvis du øger størrelsen af ​​en besked, vil zoomniveauet på den næste besked, du vælger, stadig være 100 %.

Ingen af ​​disse muligheder virker, hvis Vis > Læserude er indstillet til “Fra”. De virker kun, hvis læseruden er indstillet til “Højre” eller “Bund.”

Læseruden er en enkel, men grundlæggende del af Outlook-appen, med masser af nyttige funktioner, der hjælper dig med at forme din læseoplevelse, som du vil have den. Hvis du traditionelt har slået det fra, er det måske et godt tidspunkt at tænde for det igen og se, om det kan hjælpe med at gøre dit arbejdsflow lidt mere behageligt og effektivt.