Sådan tilføjes forudindstillinger til Adobe Lightroom

Forudindstillinger er en af ​​Adobe Photoshop Lightrooms mest kraftfulde funktioner; med dem kan du bruge de samme indstillinger igen og igen. De mest almindelige forudindstillinger er Udvikle forudindstillinger, der konsekvent anvender de samme redigeringer på ethvert billede.

Ud over at udvikle forudindstillinger har Lightroom forudindstillinger til de fleste af dets funktioner. For eksempel er der metadata-forudindstillinger, import-forudindstillinger, eksport-forudindstillinger, nøgleordssæt, diasshow-forudindstillinger, vandmærker og mere.

Mens du kan lave dine egne forudindstillinger, er der et blomstrende fællesskab og markedsplads af forudindstillinger lavet af andre mennesker. Lad os se på, hvordan du installerer dem i Adobe Lightroom.

Hvorfor bruge forudindstillinger

De store fordele ved forudindstillinger er, at de er konsekvente og hurtige. Hvis du altid foretager de samme få justeringer på et billede, giver en forudindstilling dig mulighed for at anvende dem alle med et enkelt klik. Dette er fantastisk til professionelle fotografer, der skal behandle hundredvis eller tusindvis af billeder.

  Sådan fungerer Google nu i Chrome, og hvordan du aktiverer eller deaktiverer det

Desuden, hvis du lige er begyndt, og du ikke er helt fortrolig med alle Lightrooms redigeringsværktøjer, tilbyder forudindstillinger en måde at give dit billede et unikt udseende, mens du lærer at gøre ting for dig selv. Det er en fejl at stole helt på Develop-forudindstillinger, men du kan tænke på dem som superladede Instagram-filtre.

Endelig gør nogle af de andre forudindstillinger Lightrooms mindre kendte funktioner mere kraftfulde. Der er f.eks forudindstillinger, der lader dig eksportere time-lapses direkte fra Lightroom.

Sådan finder du forudindstillinger

Selvom du kan lave dine egne forudindstillinger, er det meget nemmere at bruge dem, der er lavet af andre. Masser af succesrige, kendte fotografer kan lide Trey Ratcliff og Jared Polin sælge – eller tilbyde gratis – deres egne forudindstillinger. Hvis der er nogle fotografer, hvis arbejde du elsker, er det værd at tjekke deres hjemmeside for at se, om de sælger noget.

  Sådan indløser du et Xbox One-, PlayStation 4- eller Nintendo Switch-gavekort

Du kan også finde tusindvis af forudindstillinger på markedspladser som GraphicRiver. Hvis der er et bestemt udseende eller en følelse, du ønsker, er der en god chance for, at nogen sælger det der.

Sådan tilføjer du udviklingsforudindstillinger til Lightroom Classic CC

Siden Lightroom 7.5 har Adobe ændret, hvordan Lightroom håndterer forudindstillinger. Nu er Develop-forudindstillinger i det mindste nemmere end nogensinde at tilføje. Åbn Lightroom, og gå til udviklingsmodulet.

I sektionen Forudindstillinger i venstre sidebjælke skal du klikke på +-ikonet og derefter vælge “Importer forudindstillinger.”

Naviger til de forudindstillinger, du vil importere. Til dette eksempel bruger jeg Trey Ratcliffs gratis forudindstillinger.

  Sådan opretter du et radardiagram i Excel

Klik på “Importer”, og forudindstillingerne vil blive tilføjet til sidebjælken under afsnittet “Brugerforudindstillinger”, klar til brug.

Sådan tilføjer du andre forudindstillinger til Lightroom Classic CC

For at tilføje andre forudindstillinger er processen lidt anderledes. Jeg demonstrerer dette med Sean McCormacks Lightroom time-lapse skabelon.

Åbn Lightroom. I Windows skal du gå til Rediger > Indstillinger. På en Mac skal du gå til Lightroom > Præferencer.

Vælg fanen “Forudindstillinger”, og vælg derefter “Vis alle andre Lightroom-forudindstillinger” under Placering.

Naviger til den korrekte mappe for den forudindstilling, du vil tilføje. For eksempel, da jeg tilføjer en slideshow-skabelon, skal jeg åbne mappen Slideshow Templates.

Træk og slip forudindstillingen i mappen Brugerskabeloner.

Afslut og genstart Lightroom, og forudindstillingen vil være klar til dig at bruge.

Forudindstillinger er en af ​​Lightrooms bedste funktioner. Nu ved du, hvordan du installerer de forudindstillinger, du ønsker.