Sådan tilføjes Apple TV til HomeKit

Selvom det er dyrere end andre streamingenheder, er Apple TV den bedste set-top-boks til Apple-brugere – takket være ekstraudstyr som HomeKit-integration. Med HomeKit fungerer Apple TV som en smart home-hub til alt dit tilbehør og tilbyder praktiske kontroller på den store skærm.

Vi viser dig, hvordan du føjer dit Apple TV til HomeKit, så du kan låse op for alle dets fordele til dit smarte hjem.

Hvorfor du bør tilføje dit Apple TV til HomeKit

Selvom det primært er til streaming af medier, spiller Apple TV en afgørende rolle i HomeKit-økosystemet. Når du føjer dit Apple TV til HomeKit, sætter du også en Apple Home Hub op, hvilket gør dit hjem øjeblikkeligt smartere.

Som en Apple Home Hub muliggør Apple TV fjernkommunikation ude af hjemmet med dit HomeKit-tilbehør. Og Home Hubs giver dig mulighed for at bruge Apple HomeKit-enheder med automatisering og dele dit smarte hjem med andre.

Hvis du tilføjer dit Apple TV til HomeKit, har du selvfølgelig også smarte hjemmebetjeninger lige ved hånden med Siri Remote. Med blot et par klik kan du se dine HomeKit-kameraer på Apple TV, aktivere Scener eller bruge Siri gennem stemmekommandoer.

  Sådan uploades musik, podcast og lokal musikfil til Spotify

Apples streamer er også fantastisk til at holde styr på dit smarte hjem med HomeKit-sikkerhedsmeddelelser på dit tv. Hvis nogen går forbi en bevægelsessensor, åbner en dør eller udløser din sikkerhedsalarm, vil du se en advarsel i hjørnet af din tv-skærm i det øjeblik, det sker.

Føj Apple TV til HomeKit: Hvad du skal bruge

Da Apple TV har omfattende integration med andre Apple-enheder, er det hurtigt og nemt at tilføje det til HomeKit. Før du kan styre dit smarte hjem med Apple TV, skal du dog have styr på et par ting.

For at starte skal du have et Apple-id med to-faktor-godkendelse aktiveret. Sørg for at bruge det samme Apple ID, som du bruger med din iPhone og HomeKit tilbehør, da det vil strømline opsætningsprocessen.

Du skal også slå iCloud-nøglering til i iCloud-indstillinger og opdatere din iPhone til den nyeste version af iOS. Endelig skal du oprette forbindelse til dit hjems Wi-Fi-netværk og have Bluetooth aktiveret.

Med kravene ude af vejen, kan du nu tilføje dit Apple TV HomeKit. Der er to tilgængelige metoder: at tilføje til HomeKit under den indledende opsætning eller tilføje det til et eksisterende Apple TV.

  46 Ofte stillede DevOps-interviewspørgsmål og -svar [2023]

Sådan tilføjer du dit Apple TV til HomeKit under opsætning

Som tidligere nævnt gør dyb integration med iOS det til en leg at konfigurere Apple TV og tilføje det til HomeKit. Til at starte med skal du vælge dit sprog og område, efter du har tændt dit Apple TV for første gang.

Derefter vil du se en prompt om at fortsætte opsætningen ved at bruge din iPhone. Denne proces bruger en kombination af Bluetooth og Wi-Fi til at overføre dine legitimationsoplysninger, så du skal bruge din telefon i nærheden for at fortsætte.

Når du er klar, skal du klikke på Konfigurer med iPhone eller iPad og derefter følge vejledningen på skærmen. Eller, hvis du foretrækker at indtaste alt selv, kan du gøre det ved at klikke på Opsæt manuelt.

Når dit Apple TV logger ind på dit Apple ID, vil du se en række meddelelser om tilpasningsmuligheder. Fortsæt med at følge anvisningerne og vælg dine ønskede muligheder, indtil du når en skærm med titlen Hvor er dette Apple TV?

Denne liste hentes fra Home-appen på din iPhone, så du ved, om din HomeKit-forbindelse er vellykket, hvis du ser dine eksisterende rum. Klik på det rum, du vil tildele dit Apple TV til, og fortsæt derefter med at følge vejledningen for at fuldføre opsætningen.

  7 værktøjer (gratis + betalt) til at overvåge Active Directorys tilstand

Når opsætningen er fuldført, kan du bekræfte din HomeKit-forbindelse i Apple Home-appen eller appen Indstillinger på dit tv. Du skal bare klikke på AirPlay og HomeKit for at se dine HomeKit-detaljer og muligheder for at indstille meddelelsespræferencer.

Sådan tilføjer du et eksisterende Apple TV til HomeKit

Bare rolig, hvis du konfigurerer et Apple TV, før du starter din smarte hjemrejse. Du kan stadig tilføje det til HomeKit med nogle få enkle trin.

Grib først din Siri Remote, og gå derefter til appen Indstillinger på dit Apple TV. Klik nu på Brugere og konti.

Herfra skal du sikre dig, at standardbrugeren er det samme Apple-id, som du bruger til HomeKit. Hvis det ikke er det, skal du klikke på det og indtaste dine legitimationsoplysninger.

Gå derefter tilbage til hovedskærmbilledet Indstillinger, og klik derefter på AirPlay og HomeKit. Under HomeKit-sektionen skal du klikke på Rum, og derefter tildele det til din ønskede placering.

Dit Apple TV vil linke til HomeKit efter en kort konfigurationsperiode. For at bekræfte forbindelsen kan du åbne Home-appen på din iPhone eller bruge Kontrolcenter på dit Apple TV til at se dine HomeKit-kameraer og -scener.

Sæt dit smarte hjem på den store skærm med HomeKit

Med dit Apple TV i HomeKit har du magten til at styre dit smarte hjemmetilbehør med et klik på din Siri Remote. Du har også nu den bedste Apple Home Hub på markedet, så du kan drage fordel af automatisering, fjernbetjening til hjemmet og meget mere.