Sådan tilføjer du musik til din PowerPoint-præsentation

Der er mange måder at forbedre din PowerPoint-præsentation på – ved at tilføje animationer til objekter, tilpasse diasovergangsstile og bruge interessante temaer for at nævne nogle få. Ud over alt det kan du også tilføje musik til din præsentation.

Tilføjelse af musik til din præsentation

PowerPoint gør det meget enkelt at tilføje musik til din præsentation. Det kan være en god idé at tilføje musik til din præsentation, men der er også tilfælde, hvor det kan anses for uprofessionelt. Vi er her ikke for at fortælle dig, hvornår du skal gøre det, bare hvordan du gør det, men sørg for, at det passer til situationen.

Skift til fanen “Indsæt”, og klik derefter på knappen “Lyd”.

  12 tekniske supporttips til familien til ferien

En menu vises, som giver dig mulighed for enten at uploade musik fra din pc eller optage dit eget lydspor.

Hvis du gerne vil optage din egen lyd, skal du vælge “Optag lyd”, og vinduet “Optag lyd” vises. Gå videre og giv din lyd et navn, og klik derefter på “Optag”-ikonet, når du er klar til at starte.

Når “Optag”-ikonet er valgt, starter en timer, som giver dig den samlede længde af den lyd, der optages. Når du er klar til at stoppe optagelsen, skal du trykke på “Stop”-ikonet. For at lytte til din optagelse kan du trykke på “Afspil”-ikonet. Hvis du er tilfreds med det, du optager, skal du vælge “OK” for at indsætte det i din præsentation.

  MAC-adresse – hvad er det, og hvordan du finder din

Hvis du foretrækker at uploade musik fra din pc i stedet, skal du gå tilbage til menuen med lydindstillinger og vælge “Lyd på min pc”. Dette vil åbne din pc’s mappe. Find den lydfil, du gerne vil bruge, og vælg derefter “Indsæt” nederst til højre i vinduet. PowerPoint understøtter flere populære formater, som MP3, MP4, WAV og AAC.

Nu vil du se et højttalerikon vises i din præsentation. Her kan du afspille lyden, styre lydstyrken og flytte lyden frem eller tilbage 0,25 sekunder.

Derudover vises fanen “Afspilning” på båndet. Som standard er “Audio Style” automatisk indstillet til “No Style”. Det betyder, at lyden kun afspilles på det dias, hvor du indsætter det, ikonet vises i præsentationen, og lyden begynder først, når du klikker på det ikon.

  Tilføj nye ord eller rediger nuværende ord i din browsers ordbog

Men du kan ændre alt det. Du kan bruge mulighederne her til at justere standardafspilningslydstyrken, vælge om musikken starter automatisk eller ved et klik, om den afspilles på tværs af andre slides, om den går i loop, indtil du stopper den, og så videre.

Vi vil ændre dette ved at vælge “Afspil i baggrunden” i afsnittet “Lydstilarter”.

Der er også et par andre muligheder for dig. Du kan tilføje (eller fjerne) bogmærker til bestemte tidspunkter i dit lydklip, trimme dele af lyden og give din lyd en fade-in/out-effekt.

Brug disse værktøjer til at tilpasse den perfekte lyd til din præsentation.