Sådan tager du altid skarpe billeder

Et skarpt billede er et, hvor motivet er i fokus med klare linjer, skarpe detaljer og ingen (utilsigtet) sløring. Det er generelt et tegn på et højkvalitets, teknisk fremragende billede. Sådan sikrer du dig, at du altid tager skarpe billeder.

Jeg har tidligere forklaret detaljeret, hvad der gør et billede skarpt, men nu skal vi se på den praktiske side af tingene. For at opsummere er skarphed en kombination af:

Et emne i fokus
Et statisk kamera
Egenskaberne for den linse, du bruger

Billedet ovenfor er et eksempel på et skarpt billede, jeg tog. Læg mærke til, hvordan du kan se hver eneste af Kats øjenvipper. Lad os nu se på det i den virkelige verden.

  Sådan slår du COVID-19 eksponeringslogning og meddelelser fra på iPhone

Forstå dit udstyr

En af de vigtigste faktorer, der påvirker skarpheden, er egenskaberne for de linser, du bruger. En af grundene til, at professionelle linser koster så meget mere (og er så tunge), er, at de er designet til at være så skarpe som muligt – og det kræver meget arbejde. Hvis du prøver at tage et superskarpt billede med et gammelt, billigt objektiv, kommer du til at kæmpe; objektivet er ikke i stand til at opløse detaljerne klart.

På samme måde har dit kamera en grænse for, hvor meget det kan løse. Hvis de detaljer, du prøver at fange, projiceres mindre end pixels på sensoren, vises de ikke. Her er endnu et portræt med nærbillede af modellens øjne.

  Sådan bruger du dine AirPods og AirPods Pro: Den komplette vejledning

Læg mærke til, at hendes øjenvipper ikke er så definerede, som de er med Kats ovenfor? Det er fordi jeg stod længere tilbage, så min Canon 5DIII ikke kunne løse flere detaljer. Med en sensor med højere opløsning kunne jeg – i det mindste teoretisk – have fanget dem.

Selvom dit gear normalt ikke vil forhindre dig i at tage fantastiske billeder, er det vigtigt at forstå, at det vil påvirke den maksimalt mulige skarphed, du kan opnå.

Vælg den rigtige blænde

Det udstyr, du bruger, er ikke altid i din kontrol. Næsten nej

  Sådan deler du et statisk øjebliksbillede af din Google-kalender