Sådan spiller du Spelunky på Linux

Spelunky er et 2D-platformsspil til Microsoft Windows, Xbox, PlayStation, Chrome OS og Nintendo Switch. Sådan kan du spille Spelunky på din Linux-computer.

Få Spelunky til at arbejde på Linux

Spelunky er ikke et indfødt Linux-spil, men det virker stadig takket være Steam i Proton. Desværre virker Proton-funktionen kun på Linux ved hjælp af Linux Steam-applikationen. Så vi skal demonstrere, hvordan man får Steam til at fungere.

Installer Steam

Steam fungerer på mange distributioner på Linux. Start et terminalvindue på skrivebordet ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet for at få det til at fungere på dit Linux-operativsystem. Eller søg efter “Terminal” i appmenuen og start den.

Med terminalvinduet åbent og klar til brug, kan installationen af ​​Steam begynde. Følg installationsinstruktionerne nedenfor, og installer Steam-appen på din computer.

Ubuntu

Steam er tilgængelig til installation på Ubuntu gennem de officielle softwarelagre. Brug kommandoen apt install nedenfor, installer Steam.

sudo apt install steam

Debian

Steam fungerer på Debian, men du skal downloade Steam DEB-pakken til din computer for at få appen til at virke. Brug wget download-kommandoen nedenfor til at få fat i den seneste udgivelse af Steam.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Efter at have downloadet den seneste version af Steam til din computer, kan installationen begynde. Brug dpkg-kommandoen nedenfor til at installere den seneste version af Steam på din computer.

sudo dpkg -i steam.deb

Når Steam er konfigureret på din computer, skal du rette eventuelle afhængighedsproblemer, der måtte være opstået under installationsprocessen.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Steam er tilgængelig for Arch Linux-brugere via “multilib”-softwarelageret. Denne repo er dog ikke aktiveret som standard. For at aktivere det skal du åbne filen /etc/pacman.conf i din foretrukne teksteditor (som root).

  Sådan gør du harddisken større i VirtualBox på Linux

Med tekstfilen åben i en editor (som root), find “multilib”-sektionen og fjern #-symbolet foran. Sørg for også at fjerne #-symbolet fra linjerne direkte under det.

Når du er færdig med at redigere, skal du lukke teksteditoren og gemme filen. Gensynkroniser derefter Arch Linux med de officielle softwarelagre.

sudo pacman -Syy

Til sidst skal du installere den seneste udgivelse af Steam på Arch Linux ved hjælp af pacman-kommandoen nedenfor.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Både Fedora og OpenSUSE kan installere Steam gennem softwaredepoter, der er inkluderet i kassen. Flatpak-udgivelsen af ​​Steam fungerer dog meget bedre på disse operativsystemer, så vi foreslår, at du følger disse instruktioner i stedet for.

  Sådan installeres Softmaker Office 2019-prøveversionen på Linux

Flatpak

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installer Spelunky på Linux

Med Steam oppe og køre, start applikationen på dit skrivebord og log ind på din konto ved hjælp af dine brugeroplysninger. Følg derefter trin-for-trin instruktionerne nedenfor for at få Spelunky op at køre på din computer.

Trin 1: Åbn menuen “Steam” inde i Steam-appen, og vælg den med musen. Find derefter knappen “Indstillinger” og klik på den. Til sidst skal du vælge “Steam Play” og gå til Steam Play-området.

Indenfor Steam Play-området i Steam-indstillingssektionen skal du markere både feltet “Aktiver Steam Play for understøttede titler” og feltet “Aktiver Steam Play for alle andre titler”.

Når du har markeret begge felter, skal du klikke på knappen “OK” for at gemme indstillingerne.

Trin 2: Vælg knappen “Store” inde i Steam for at få adgang til Steam-butikken. Når du er der, skal du finde søgefeltet og klikke på det med musen. Indtast derefter “Spelunky” og tryk på Enter-tasten for at se resultaterne.

  Sådan installeres det Mac-lignende La Capitaine-ikontema på Linux

Trin 3: Se gennem Steam-søgeresultaterne for “Spelunky”, og klik på det med musen for at få adgang til Spelunky Steam Storefront-siden. Når du er på siden, skal du finde den grønne “Læg ​​i kurv”-knap og vælge den med musen.

Trin 4: Når du klikker på den grønne “Tilføj til indkøbskurv”-knap, har du tilføjet Spelunky til din Steam-vogn. Vælg det grønne Steam-vognikon i Steam-appen. Brug derefter Steam til at købe Spelunky til brug på din Steam-konto.

Trin 5: Når du har købt Spelunky på Steam, skal du finde knappen “Bibliotek” inde i appen og klikke på den med musen for at få adgang til dit Steam-bibliotek. Når du er inde i dit Steam-bibliotek, skal du rulle ned og søge efter “Spelunky” og vælge det.

Klik derefter på den blå “INSTALLER” knap for at downloade og installere Spelunky på din computer.

Trin 6: Tillad Steam at downloade og installere Spelunky. Når processen er færdig, bliver den blå “INSTALL”-knap til en grøn “PLAY”-knap. Vælg den grønne “PLAY”-knap for at starte Spelunky på din Linux-computer.