Sådan spiller du Sony PSP-spil i Retro Arch på Linux

Hvis du bruger Retro Arch på Linux og elsker Sony PSP, vil du blive glad for at vide, at det er muligt at spille PSP-spil på Linux-platformen, takket være PSP Retro Arch-kernen.

I denne guide viser vi dig, hvordan du installerer Retro Arch, downloader Sony PSP-kernen og bruger den til at spille dine foretrukne PSP-spil. For at komme i gang skal du snuppe dine foretrukne PSP ROM-filer og følge med.

Installation af Retro Arch på Linux

For at spille Sony PSP-spil i Retro Arch skal du installere programmet. Retro Arch er tilgængelig på en lang række Linux-operativsystemer. For at få det til at fungere skal du åbne et terminalvindue og følge instruktionerne nedenfor for at få appen til at virke.

Bemærk: Har du brug for en mere dybdegående guide til, hvordan du får Retro Arch til at fungere på din Linux-pc? Følg vores installationsvejledning om, hvordan du opsætter Retro Arch på Linux.

  Sådan krypterer du hjemmemappen på Linux

Ubuntu

sudo apt install retroarch

Debian

sudo apt-get install retroarch

Arch Linux

sudo pacman -S retroarch

Fedora

sudo dnf install retroarch

OpenSUSE

sudo zypper install retroarch

Snap-pakke

sudo snap install retroarch

Flatpak

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

sudo flatpak install org.libretro.RetroArch 

Efter installation af Retro Arch på Linux, anbefaler vi stærkt, at du starter applikationen og går til “Online Updater.” Når du først er i Retro Arch online-opdateringen, skal du bruge den til at opdatere Retro Arch-aktiverne.

Hvis du ikke opdaterer aktiver, mangler Retro Arch muligvis skrifttyper og forskellige ikoner og vil ikke se rigtigt ud. Du kan også løbe ind i sorte firkanter og andre ubehagelige brugergrænsefladeproblemer.

Aktiver Core Downloader

Som standard, når du installerer Retro Arch på enhver Linux-distribution, er “Core Downloader” slået fra. At have denne funktion slukket som standard er irriterende, men den kan genaktiveres ved at udføre følgende trin.

Trin 1: Slet eksisterende Retro Arch-konfigurationsfiler på din computer via terminalen.

sudo rm /etc/retroarch.cfg

rm ~/.config/retroarch/retroarch.cfg

Trin 2: Download den nye konfigurationsfil med Core Downloader aktiveret.

cd ~/Downloads
wget https://archive.org/download/retroarch_202104/retroarch.cfg

Trin 3: Placer konfigurationsfilen på din Linux-pc.

cd ~/Downloads

sudo cp retroarch.cfg /etc/

cp retroarch.cfg ~/.config/retroarch/

Hvis Core Downloader stadig ikke virker, så prøv Flatpak eller Snap-udgivelsen af ​​Retro Arch i stedet.

  Sådan bruger du Dashlane Password Manager på Linux med Google Chrome

Installation af Sony PSP-kernen i Retro Arch

Emulering i Retro Arch er mulig takket være “kerner.” Kerner er biblioteksfiler, der giver al den funktionalitet, der er nødvendig for at spille spil på forskellige systemer. Før vi kan spille PSP-spil i Retro Arch, skal du downloade og installere Sony PSP-kernen.

Sony PSP-kernen kan installeres via onlineopdateringsværktøjet. For at gøre det skal du starte Retro Arch-appen og følge trin-for-trin instruktionerne nedenfor.

Trin 1: Gå til Retro Arch-hovedmenuen i appen ved hjælp af musen eller piletasterne på tastaturet (med Enter for at vælge). Når du er i menuen, skal du finde “Online Updater” og vælge den med musen for at få adgang til Retro Arch Online Updater.

Trin 2: Find afsnittet “Core Downloader”, og vælg det med musen eller piletasterne på tastaturet (og tryk på Enter for at få adgang til det).

Når du har åbnet “Core Downloader”-området, vil du se en lang liste over tilgængelige spilkonsoller samt specialiserede videospil (DOOM, QUAKE osv.) Rul gennem listen, indtil du finder “Sony – PlayStation Portable.”

Trin 3: Efter at have svævet over “Sony – PlayStation Portable”, skal du klikke eller trykke på Enter på tastaturet for at få adgang til kernen i Retro Arch. Klik derefter på (eller vælg med tastaturet) og vælg “Sony – PlayStation Portable (PPSSPP)” for at installere PSP-kernen.

  6 bedste Linux-distributioner til Raspberry Pi

Sådan spiller du Sony PSP-spil i Retro Arch på Linux

For at spille Sony PSP-spil i Retro Arch skal du gøre følgende. Find først knappen “Importer indhold” i Retro Arch, og klik på den. Ved at vælge denne mulighed kan du tilføje dine Sony PSP ROM’er til systemet.

Tilføjelse af dine PSP-ROM’er til Retro Arch vil få dem til at blive vist i appen under det konsolnavn, den er designet til at spille på. Dine PSP-ROM’er skulle dukke op på sidebjælken under “Sony PlayStation Portable”, “PSP” eller noget lignende.

Bemærk: Hvis dine ROM-filer ikke vises efter en scanning, skal du ikke bekymre dig! Du kan lave en manuel scanning, hvor du angiver systemet, ROM-filtypenavnet osv. Denne funktion er placeret under “Importér indhold.”

Gå til sidebjælken, vælg Sony PlayStation Portable-indstillingen, og klik på den ROM, du ønsker at spille i Retro Arch. Når du har valgt din ROM, skal du kigge efter “Set Core Association.”

Indstil den til “Sony – PlayStation Portable (PPSSPP) under “Core Association”. Vælg derefter knappen “Kør” for at starte dit PSP-spil i Retro Arch!