Sådan spiller du Psychonauts på Linux

Psychonauts er et platformspil udviklet af Double Fine Productions og udgivet af Majesco Entertainment i 2005 og senere kom til Linux og Mac OS i 2011. Det følger karakteren Raz, en dreng begavet med synske evner, der løber væk fra cirkus. Sådan spiller du det på Linux.

Få psykonauter til at arbejde på Linux

Psychonauts er et indfødt Linux-spil, og det blev overført i de tidlige dage af Humble Bundle. Men selvom det er muligt at købe dette spil DRM-frit til Linux i Humble Store, er Steam-installationsmetoden meget nemmere, og vi vil fokusere på det i denne guide.

Installer Steam

For at få Psychonauts til at arbejde på Linux gennem Steam, skal du installere klienten på dit system. For at gøre det skal du åbne et terminalvindue på Linux-skrivebordet. Du kan gøre dette ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søge efter “Terminal” i appmenuen.

Med terminalvinduet åbent, følg installationsvejledningen til operativsystemet nedenfor, der svarer til det operativsystem, du bruger.

  Sådan opretter du en Linux NAS med Amahi

Ubuntu

For at få Steam til at arbejde på Ubuntu kan du bruge kommandoen apt install nedenfor.

sudo apt install steam

Debian

For at få Steam til at arbejde på Debian, start med at downloade DEB-pakken fra Steam-webstedet ved hjælp af wget download-kommandoen. Denne kommando placerer Steam i din hjemmemappe.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Efter at have downloadet Steam DEB-pakken til din computer, kan installationen begynde. Indlæs først Steam DEB-pakken til din computer ved hjælp af dpkg-kommandoen nedenfor.

sudo dpkg -i steam.deb

Nu hvor DEB-pakken er installeret på dit system, skal du rette eventuelle afhængighedsfejl, der måtte være opstået under installationen.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Steam er tilgængeligt til Arch Linux gennem “Multilib”-softwarelageret. Du skal aktivere dette, før du forsøger at installere softwaren. For at aktivere repoen skal du åbne filen /etc/pacman.conf i din foretrukne teksteditor (som root.)

I teksteditoren skal du finde “multilib” og fjerne #-symbolet foran det, såvel som linjerne direkte under det. Gem derefter redigeringerne til tekstfilen og luk den. Derefter skal du synkronisere Arch med det officielle repos.

sudo pacman -Syy

Til sidst skal du installere den seneste udgivelse af Steam på dit Arch Linux-system ved hjælp af følgende pacman-kommando.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Hvis du er på Fedora Linux eller OpenSUSE, er det muligt at få Steam til at fungere gennem softwarelagre inkluderet i operativsystemet. Når det er sagt, fungerer Steam meget bedre på disse operativsystemer via Flatpak, og vi foreslår, at du bruger disse instruktioner i stedet for at få Steam til at fungere.

  Sådan opretter du en Dropbox Backup Server på Linux

Flatpak

For at konfigurere Steam på Flatpak, skal du først konfigurere Flatpak runtime på din computer. Indstil Flatpak runtime på din Linux-pc ved at følge vores dybdegående vejledning om emnet.

Når Flatpak runtime er konfigureret og sat op på din Linux-pc, kan du installere Steam. Brug derefter de to kommandoer nedenfor, og få Steam til at arbejde på dit system.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installer Psychonauts på Linux

Nu hvor Steam er installeret, følg trin-for-trin instruktionerne nedenfor for at få Psychonauts til at arbejde på din Linux-pc.

Trin 1: Find knappen “Store”, og klik på den med musen. Når du vælger denne knap, får du adgang til Steam-butikken. Find “Søg”-boksen inde i Steam-butikken, og klik på den med musen.

  Sådan repareres en Linux-pc, der ikke starter

Inde i søgefeltet skal du indtaste “Psychonauts” og trykke på Enter-tasten med tastaturet for at se søgeresultaterne. Se derefter søgeresultaterne for “Psykonauter”.

Trin 2: Når du har klikket på “Psychonauts” i søgeresultaterne, bliver du ført til spillets Steam Storefront-side. Se på “Psychonauts” Steam Store-forsiden, og find den grønne “Tilføj til indkøbskurv”-knap.

Vælg knappen “Tilføj til kurv” for at tilføje spillet til din Steam-vogn. Vælg derefter Steam-vognsikonet for at gå igennem købet af spillet, så du kan tilføje det til din Steam-konto.

Trin 3: Find knappen “Bibliotek”, og klik på den med musen for at få adgang til dit Steam-spilbibliotek. Når du er inde i Steam-spilbiblioteket, skal du finde søgefeltet og klikke på det med musen.

Skriv “Psychonauts” i søgefeltet for at finde spillets Steam-biblioteksside. Når du er på Psychonauts-siden, skal du finde den blå “INSTALL”-knap og klikke på den med musen for at starte installationsprocessen.

Trin 4: Installationsprocessen vil ikke tage for lang tid, da det er et lille spil. Når processen er færdig, bliver den blå “INSTALL”-knap til en grøn “PLAY”-knap. Vælg den grønne “PLAY”-knap for at starte spillet.

Nyd Psychonauts, og glad spil!