Sådan spiller du Minecraft på Linux med GDLauncher

Mens den officielle Java Minecraft launcher understøtter Linux, er den ikke fantastisk. Hvis du gerne vil bruge en bedre launcher på din Linux-pc, så tjek GDLauncher. Det er en slank, alternativ Minecraft launcher, der fungerer godt på Linux. Sådan konfigurerer du det.

Installation af GDLauncher på Linux

GDLauncher har fremragende Linux-understøttelse og fungerer på næsten alle Linux-operativsystemer gennem Flatpak universelle pakkeformat og AppImage (et andet universelt app-format til Linux). Derudover er GDLauncher-værktøjet i AUR for Arch Linux-brugere at installere.

I dette afsnit af guiden vil vi gennemgå de tre måder, du kan få GDLauncher op at køre på dit Linux-system, så du kan bruge det til at spille Minecraft. For at begynde at installere GDLauncher skal du åbne et terminalvindue ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søge efter “Terminal” i appmenuen. Følg derefter instruktionerne nedenfor.

Flatpak installationsvejledning

Den bedste måde at få GDLauncher til at arbejde på Linux er via Flathub app store som en Flatpak. Grunden? Flatpak fungerer på 99% af Linux-operativsystemer og giver opdateringer, så GDLauncher vil altid være opdateret.

  Sådan spiller du Sniper Elite på Linux

For at starte installationen af ​​GDLauncher via Flatpak skal du installere Flatpak runtime. For at gøre det skal du installere “flatpak”-pakken på din Linux-pc. Hvis du har problemer med at konfigurere runtime, skal du følge denne vejledning om emnet.

Efter at have konfigureret Flatpak-runtiden på din computer, skal du tage fat i Flathub-appbutikkens URL og tilføje den til dit system. Du kan gøre dette ved at bruge flatpak remote-add kommandoen nedenfor.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Når Flathub app-butikken er konfigureret, kan GDLauncher-applikationen installeres. For at konfigurere det på dit system skal du bruge følgende flatpak installationskommando nedenfor.

sudo flatpak install flathub io.gdevs.GDLauncher

Arch Linux installationsvejledning

GDLauncher-applikationen er tilgængelig for Arch Linux-brugere i AUR som en tilpasset pakke. For at starte installationen skal du konfigurere “base-devel” og “git” pakkerne ved hjælp af pacman kommandoen.

sudo pacman -S git base-devel

Når du har installeret begge pakker, skal du indtaste kommandoerne nedenfor i rækkefølge for at konfigurere Trizen AUR-hjælperapplikationen. Dette program vil gøre installationen af ​​GDLauncher på Arch Linux til en meget hurtigere og mere ligetil proces.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen

makepkg -sri

Med Trizen oppe at køre, brug trizen -S kommandoen til at installere appen.

trizen -S gdlauncher-bin

Installationsvejledning til AppImage

GDLauncher har et AppImage tilgængeligt på deres hjemmeside, hvis du vælger at bruge det. AppImage er en slags “EXE”-fil til Windows, men på Linux. For at få appen til at fungere skal du bruge wget download-kommandoen nedenfor for at få fat i den seneste udgivelse.

wget https://github.com/gorilla-devs/GDLauncher/releases/latest/download/GDLauncher-linux-setup.AppImage

Opdater derefter tilladelserne ved hjælp af chmod.

sudo chmod +x GDLauncher-linux-setup.AppImage

Herfra skal du åbne Linux-filhåndteringen og dobbeltklikke på “GDLauncher-linux-setup.AppImage” for at starte den. Eller indtast startkommandoen nedenfor.

./GDLauncher-linux-setup.AppImage

Installation af Java på Linux

For at spille Minecraft på Linux med GDLauncher skal du installere Java runtime-miljøet. For at gøre det skal du åbne et terminalvindue og bruge installationsinstruktionerne til at installere Java på dit Linux OS.

  Sådan renses og fremskyndes Arch Linux

Bemærk: du kan også klikke på “Automatisk opsætning” i GDLauncher for at få Java installeret automatisk uden at følge kommandoerne nedenfor.

Ubuntu

På Ubuntu kan du installere OpenJDK 11 med apt-kommandoen nedenfor.

sudo apt install openjdk-11-jdk openjdk-11-jre

Debian

Hvis du er på Debian Linux, kan du installere OpenJDK 8 ved at bruge kommandoen apt-get.

sudo apt-get install  openjdk-8-jre openjdk-8-jdk

Arch Linux

På Arch Linux skal du installere den nyeste Java med pacman.

sudo pacman -S jre-openjdk jdk-openjdk

Fedora

I Fedora Linux, installer Java med kommandoen dnf.

sudo dnf install java-11-openjdk

OpenSUSE

Brug kommandoen zypper for at få Java til at fungere på OpenSUSE.

sudo zypper install java-11-openjdk

Brug af GDLauncher

Med Java installeret skal du indtaste din Mojang-kontos e-mailadresse og adgangskoden. Find derefter “Log på”-knappen, og klik på den for at logge på din konto. Når du er logget ind, skal du finde plusikonet i nederste venstre hjørne og klikke på det for at tilføje nye tilfælde.

  Sådan chatter du i Twitch-streams på Linux-skrivebordet med Chatterino

Herfra skal du finde knappen “Vælg en version”, finde “Vanilla” og vælge den version af Minecraft, du ønsker at spille. For de bedste resultater skal du vælge den seneste udgivelse af spillet, da det vil have de nyeste funktioner og patches.

Når du har valgt din version, skal du klikke på pilene for at vende tilbage til hovedskærmen og tillade GDLauncher at downloade spillet. Når overførslen er færdig, skal du vælge Minecraft for at spille dit spil!