Sådan spiller du Geometry Dash på Linux

Geometry Dash er et musikplatformspil udviklet af Robert Topala. Spillet er tilgængeligt til at spille på iOS, Android samt Microsoft Windows via Steam. I spillet styrer spillerne en karakters bevægelser og navigerer gennem en række musikbaserede niveauer, mens de undgår forhindringer og farer.

Mens Geometry Dash ikke er officielt porteret til Linux, kan det køre på platformen med et par tweaks. I denne guide viser vi dig, hvordan du spiller Geometry Dash på Linux.

Geometry Dash på Linux

Geometry Dash-spillet fungerer fantastisk på Linux, men kun med Protons kraft, som er indbygget i Steam til Linux. Af denne grund bliver vi nødt til at demonstrere, hvordan man opsætter Steam-klienten.

Installer Steam

For at begynde at installere Steam på Linux, start med at åbne et terminalvindue på Linux-skrivebordet. For at åbne et terminalvindue på dit Linux-skrivebord skal du trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller åbn appmenuen, søg efter “Terminal”, og gør det på den måde.

Når terminalvinduet er åbent og klar til brug, skal du følge kommandolinjeinstallationsinstruktionerne, der svarer til det Linux-operativsystem, du i øjeblikket bruger, for at få Steam-appen op at køre.

Ubuntu

På Ubuntu, få Steam-applikationen op at køre ved at bruge Apt-kommandoen.

sudo apt install steam

Debian

For at få Steam til at arbejde på Debian, skal du downloade den seneste Steam DEB-pakke til din computer manuelt. For at gøre det skal du bruge kommandoen wget downloader nedenfor.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Når Steam DEB-pakkens download er fuldført, kan installationen af ​​Steam på Debian begynde. Brug dpkg-kommandoen nedenfor til at installere den seneste version af Steam på din computer.

sudo dpkg -i steam.deb

Når Debian har Steam installeret, skal du rette de afhængighedsproblemer, der kan være opstået under installationsprocessen, ved at indtaste kommandoen nedenfor.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

På Arch Linux kan brugere installere Steam-applikationen ved at bruge Pacman-kommandoen nedenfor.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

På både Fedora Linux såvel som OpenSUSE kan brugere installere Steam-applikationen gennem deres inkluderede softwarekilder. Flatpak-versionen af ​​Steam fungerer dog meget bedre på disse to styresystemer, så vi anbefaler at installere det i stedet.

Flatpak

For at få Steam til at fungere via Flatpak skal du først aktivere Flatpak runtime. For at aktivere runtime på din Linux-pc skal du følge vores dybdegående vejledning om emnet.

Nu hvor Flatpak-runtiden er konfigureret på din Linux-pc, er næste trin at konfigurere Flathub-appbutikken. For at konfigurere Flathub app-butikken på din computer skal du indtaste følgende kommando nedenfor.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Med Flathub App Store sat op, er det tid til at installere Steam på din Linux-pc. For at gøre det skal du bruge følgende kommando nedenfor.

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installer Geometry Dash på Linux

Når Steam er installeret på din computer, skal du åbne den og logge på med dine brugeroplysninger. Når appen er åben, skal du følge trin-for-trin instruktionerne nedenfor for at få Geometry Dash til at fungere.

Trin 1: Åbn først Steam-menuen ved at klikke på “Steam”. Derfra skal du finde knappen “Indstillinger” og vælge den for at åbne Steam-indstillingsområdet. I Steam-indstillingsområdet skal du markere “Aktiver Steam Play for understøttede titler” og “Aktiver Steam Play for alle andre titler.”

Klik på knappen “OK” for at gemme ændringerne.

Trin 2: Find knappen “BUTIK” og klik på den med musen for at få adgang til Steam-butikken. Inde i Steam-butikken skal du vælge søgefeltet og skrive “Geometry Dash”.

Tryk på Enter-tasten for at se søgeresultaterne. Vælg “Geometry Dash” for at få adgang til spillets Steam-side.

Trin 3: På Geometry Dash Steam-siden skal du finde den grønne “Tilføj til indkøbskurv”-knap og klikke på den for at tilføje spillet til din konto. Når du har købt det, skal du vælge knappen “Bibliotek” for at få adgang til dit Steam-spilbibliotek.

Trin 4: Inde i dit Steam-spilbibliotek, vælg Geometry Dash, og find den blå “INSTALL”-knap for at downloade og installere spillet på din computer. Spillet vil ikke tage lang tid at installere.

Trin 5: Geometry Dash kræver ikke noget at konfigurere. Bare vælg den grønne “PLAY”-knap for at starte spillet. Bemærk venligst, at Geometry Dash kan tage lidt tid at starte op, da Steam skal konfigurere det til at køre på Linux.

Når Geometry Dash starter op, er du klar til at spille! God fornøjelse!

Fejlfinding

Geometry Dash er vurderet højt på ProtonDB, så der burde ikke være nogen problemer med at spille spillet. Når det er sagt, hvis du løber ind i problemer, er du velkommen til at tjekke ud siden Geometry Dash ProtonDB.