Sådan spiller du Crusader Kings II på Linux

Crusader Kings II er et strategispil, der foregår i middelalderen. Den blev udviklet og udgivet af Paradox Interactive. I 2019 overgik CK II til en “free-to-play”-model. Sådan spiller du spillet på Linux.

Få Crusader Kings II til at fungere på Linux

Crusader Kings II er et indfødt Linux-spil. Det er dog kun på Steam, så hvis du vil nyde det på Linux, bliver du nødt til at få den seneste Steam-udgivelse, der fungerer på Linux.

Installer Steam

For at installere Steam skal du åbne et terminalvindue på Linux-skrivebordet. For at åbne et terminalvindue på Linux-skrivebordet skal du trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søg efter “Terminal” i appmenuen og klik på terminalikonet for at starte appen.

Når terminalvinduet er åbent og klar til brug, kan installationen af ​​Steam begynde. Følg installationsinstruktionerne nedenfor, der svarer til det Linux OS, du bruger i øjeblikket.

Ubuntu

På Ubuntu Linux er det muligt at installere Steam gennem kommandoen apt install.

sudo apt install steam

Debian

Hvis du er på Debian Linux, er den bedste måde at få Steam til at virke ved at downloade den seneste Steam DEB-pakke direkte til din computer fra Valve. For at downloade skal du bruge følgende wget downloader-kommando.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Når den er downloadet, vises Steam DEB-pakken i din hjemmemappe. Herfra kan du installere det på din computer ved at bruge følgende dpkg-kommando nedenfor.

  Sådan installeres Krita på Linux

sudo dpkg -i steam.deb

Med Steam DEB-pakken installeret på dit Debian-system, skal du køre kommandoen apt-get install -f for at rette eventuelle afhængigheder, der ikke blev løst under Steam-opsætningsprocessen.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Arch Linux-brugere har adgang til Steam via “multilib”-softwarelageret. Når det er sagt, skal “multilib”-softwarelageret ofte aktiveres manuelt, da ikke alle Arch-brugere kan lide 32-bit software på deres system.

For at aktivere depotet skal du åbne /etc/pacman.conf-tekstfilen i din foretrukne teksteditor (som root). Når den er åben, skal du rulle ned, finde “multilib”-sektionen og slette #-symbolet samt symbolerne på linjerne direkte under det.

Når du har redigeret tekstfilen, skal du gemme dine ændringer og lukke den. Brug derefter kommandoen nedenfor til at re-synkronisere Arch Linux med de officielle softwarelagre.

sudo pacman -Syyuu

Til sidst skal du installere den seneste udgivelse af Steam på dit system med pacman-kommandoen.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Hvis du er en Fedora- eller OpenSUSE-bruger, er det muligt at få Steam til at arbejde ud af boksen ved at bruge softwarelagre, der følger med dit operativsystem. Når det er sagt, har Flatpak-udgivelsen af ​​Steam en tendens til at fungere bedre på Fedora og OpenSUSE, så vi foreslår, at du installerer det i stedet.

  Sådan ændres kontoadgangskoder på Linux

Flatpak

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installer Crusader Kings II på Linux

Med Steam konfigureret og opsat på din computer skal du starte appen på skrivebordet. Når du er åbnet, skal du logge ind på din konto med dine brugeroplysninger. Følg derefter trin-for-trin instruktionerne nedenfor for at få Crusader Kings II til at arbejde på Linux.

Trin 1: Find knappen “Store” i Steam, og klik på den med musen. Når du vælger denne knap, indlæser du Steam-butikken. Herfra skal du finde søgefeltet og klikke på det med musen.

Inde i søgefeltet skal du indtaste “Crusader Kings II” og trykke på Enter-tasten. Se derefter resultaterne igennem og vælg “Crusader Kings II” for at gå til spillets Steam-butiksside.

  Sådan optimerer du en SSD på Linux

Trin 2: På Crusader Kings II Steam Storefront-siden skal du finde den grønne “Play Game”-knap på siden. Når du vælger denne knap, vises et Steam-installationsvindue på skærmen.

Brug UI-installationsprogrammet til at gennemgå processen med at installere Crusader Kings II på din Linux-pc gennem Steam. Husk at installationen kan tage lidt tid, da spillet er ret stort.

Trin 3: Når Crusader Kings II er færdig med at downloade til din Linux-pc, skal du finde knappen “Library” inde i Steam og klikke på den med musen. Klik derefter på søgefeltet for at finde spillet.

Når du har fundet spillet, skal du vælge det med musen. Ved at klikke på Crusader Kings II i søgeresultaterne får du adgang til spillets Steam-biblioteksside.

Trin 4: På Crusader Kings II Steam-bibliotekssiden skal du finde den grønne “PLAY”-knap og klikke på den med musen. Når du vælger denne knap, starter Steam Crusader Kings II på Linux.

Nyd Crusader Kings II, og glad spil!