Sådan slår du flytilstand fra i Windows 10 (fuld vejledning)

Windows 10 kører på både desktops/bærbare computere og på tablets. Disse enheder har forskellige typer radiokontakter, der giver dem mulighed for at etablere forskellige typer forbindelser med andre netværk og enheder, f.eks. en WiFi-switch og en Bluetooth-switch.

På Windows 10 kan WiFi og Bluetooth begge slukkes individuelt, dvs. du kan slå begge fra, eller du kan slukke for den ene og beholde den anden tændt. For at gøre det nemmere at slukke for alle radiokontakter har Windows 10 flytilstand.

Slå flytilstand fra i Windows 10

Hvis flytilstand er slået til, vil du se et fly-ikon i proceslinjen. Dette ikon erstatter WiFi- eller Ethernet-ikonet, der normalt angiver netværksforbindelse.

  Sådan rettes DÅRLIG SYSTEMCONFIG INFO (BSoD-fejl) i Windows 10

Det er nemt at slå flytilstand til eller fra, men hvis du ikke ved, hvor betjeningen/vippeknappen til den er, ved du måske ikke, hvordan du slukker den.

1. Handlingscenter

Den nemmeste måde at slå flytilstand fra i Windows 10 er at bruge Action Center. Der er en dedikeret kontakt, der gør det muligt at tænde eller slukke for den.

Tryk på Win+A-tastaturgenvejen.
Klik på knappen Flytilstand i panelet, der åbnes til højre.
Fremhævningen på knappen forsvinder, hvilket indikerer, at den nu er slukket.

2. WiFi netværkspanel

Når flytilstand er aktiveret, tilføjes et flyikon til proceslinjen. Hvis du klikker på dette flyikon, åbner det WiFi-netværkspanelet, som har en kontakt til at slå flytilstand til eller fra.

  Sådan kontrolleres Bluetooth-versionen på Windows 10

Klik på flyikonet i proceslinjen.
I panelet, der åbnes, skal du klikke på Fly-til/fra-knappen.
Fremhævningen på knappen forsvinder, og flytilstand deaktiveres.

3. Indstillinger app

Du kan også slå flytilstand fra fra indstillingerne op, men dette er langt den mest komplicerede metode, der er angivet her.

Tryk på Win+I-tastaturgenvejen for at åbne appen Indstillinger.
Gå til Netværk og Internet.
Vælg fanen Flytilstand.
Sluk for kontakten øverst.

4. Dedikeret tast på tastaturet

Hvis du undrer dig over, hvordan du ved et uheld kunne have slået flytilstand til, er tastaturet sandsynligvis synderen. Mange tastaturer, især interne, der kommer med bærbare computere, har en dedikeret tast til at tænde eller slukke for WiFi. På Windows 10 er denne tast knyttet til flytilstandsknappen. Hvis du trykker på den, aktiveres flytilstand, og hvis du trykker på den igen, slukkes den.

  Sådan tømmer du din DNS i Windows 10

Se efter en nøgle med et WiFi-ikon eller et antenneikon på, og tryk på den. Flytilstand deaktiveres.

Konklusion

Flytilstand deaktiverer al trådløs kommunikation på et system. Det er noget af en kill-switch, men en blød, der ikke forstyrrer mere, end den burde. Hvis du nogensinde har brug for at slukke for internettet og Bluetooth hurtigt, er dette en nyttig kontakt.