Sådan skriver du en elevatorpitch [+ 7 Examples]

Din elevator pitch hjælper dig med hurtigt at dele dine legitimationsoplysninger og ekspertise med investorer og arbejdsgivere, som kan investere i din startup eller ansætte dig.

Jobsøgende, fagfolk og iværksættere bruger elevatortaler til at introducere deres færdigheder eller forretningsideer til en potentiel arbejdsgiver eller forretningspartner. I forretningsøkosystemet er elevatorudsagn yderst effektivt indhold til hurtigt at påvirke publikum.

Når du skal ud på arbejdsmarkedet eller opbygge din professionelle karriere, skal du oprette flere elevatorpladser til forskellige situationer. Hvordan laver du effektive elevatorudsagn – kunne du spørge? Fortsæt med at læse denne artikel for at vide mere.

Hvad er en elevatorplads?

En elevator pitch eller statement er en kort tale, der introducerer dig selv til at komme i kontakt med nogen i rum som en elevator, lounge, business buffet, gangbro osv. Her skal du komme igennem et par nøglepunkter i din professionelle karriere eller projektidé for at vække interesse for lytteren.

Fagfolk som marketingfolk og iværksættere kalder det en elevatorpitch eller tale, fordi det tager omkring 30 til 60 sekunder at afslutte dit pitch. På dette tidspunkt bør den administrerende direktør eller investor, som du forklarer din pitch for, nå deres ønskede etage og gå ud af elevatoren.

Du skal have dine elevatorerklæringer ved hånden ved forretningskonferencer, hvor der er masser af chancer for at møde investorer, potentielle arbejdsgivere, startup-direktører og endda administrerende direktører fra multinationale virksomheder. Dette vil fungere som en samtalestarter, og lytteren kan bede dig om et opfølgende møde.

Når du interagerer eller skaber forbindelser med nogen professionelt, skal du bruge elevatortale i stedet for sædvanlige hilsner og visitkortudvekslinger. Det giver lytteren en grund til at netværke med dig og holde dig i tankerne, hvis de skulle ansætte eller investere i dit projekt.

Succesfulde forretningsfolk foreslår, at du holder et par elevatortaler i dit sind, når du besøger steder, hvor du kan støde ind i en VIP, som du er ivrig efter at tale om et job eller en investeringsanmodning med.

Længden af ​​en ideel elevatorpitch

Længden af ​​en effektiv elevatortale bør svare til perioden for muligheden for at tale med en vigtig forretningsperson eller investor. Da nutidens elevatorer er meget hurtigere end gamle dage, bør din elevatorerklæring også være kortfattet og kortfattet.

Elevator-pitch kan være alt mellem 30 sekunder og 60 sekunder. Det moderne elevatortalekoncept antyder dog, at du har 118 sekunder til at levere det, når lytteren går til øverste etage fra stueplan.

Om den korte pitch varer 30 sekunder eller 118 sekunder, afhænger succesen af ​​de første 8 sekunder. Det er, når du skal fortælle noget, der interesserer lytteren.

  Find automatisk ubesvarede e-mails og føj en etiket til dem i Gmai

Men gennem 30 sekunder, 60 sekunder eller 118 sekunder skal du levere følgende i en afbalanceret blanding. Du kan reducere antallet af faktorer for kortere pladser, men alle disse bør være der:

 • De gode og spændende ting ved dit brand, CV, produkt eller projektidé.
 • Giv nogle kvantitative tal om vækstforventninger.
 • Nævn dit firmanavn, projektnavn, varemærke osv., så lytteren finder talen interessant.

Lad os nu diskutere den bedste praksis, mens du skriver en elevatorpitch.

Sådan skriver du en elevatorpitch

At skrive en elevatortale er nemmere, end du tror. Du skal følge en skabelon med indhold, som du skal nævne. Hvilen kommer automatisk til dig, hvis du virkelig kender dit brand, din virksomhed, din startup idé eller det produkt, du sælger.

Her er en ubesværet og letforståelig skabelon til at skrive en fremragende elevatorerklæring:

#1. Forklar dig selv, virksomheden eller brandet

Navngiv projektet, brandet eller virksomheden i introduktionen. Hvis du søger et job, kan du nævne dit universitet, specialiteter, indtægtsgivende færdigheder, problemløsningslegitimationsoplysninger osv.

#2. Beskriv funktionen af ​​dit brand eller din virksomhed

For virksomheder, brands eller startup-ideer, forklar det præcise problem eller det forretningsproblem, du ønsker at løse. Glem heller ikke at nævne, hvor omkostningseffektive dine tjenester er end dine konkurrenter.

Hvis du har brug for at forklare dine karrierefunktioner, så nævn dine eksisterende jobroller som at arbejde som praktikant i digital marketing, SEO, content manager, nu håndtering af et team af indholdsskabere osv.

#3. Stil et spørgsmål eller en anmodning til netværket

Spørg, hvornår du kan præsentere en komplet demonstration på kundens websted for salg af produkter eller tjenester. Alternativt, for startup-forhåbninger, kan du spørge, om venturekapitalfirmaet ønsker at investere i den idé, du foreslår.

Du kan bede om et interview for at demonstrere dine legitimationsoplysninger og færdigheder i detaljer. I det mindste kan du anmode lytteren om at oprette forbindelse på LinkedIn til forretningsnetværk.

Medtag også følgende elevatorerklæring om bedste praksis i din korte tale:

 • Overbevisende sprog til at fange publikum
 • Nævn færdighedshøjdepunkterne så mange du kan
 • Færdigheder og legitimationsoplysninger bør være relevante for lytteren
 • Pladsen skal være fuld af positive og aktive ord og sætninger
 • Der skal være et mål eller et mål
 • Undersøg om muligt publikums baggrund

Nu hvor du har forstået den bedste praksis, lad os undersøge, hvad du skal undgå i din elevatortale.

Ting at undgå i Elevator Pitch

Du kan med succes foretage en investering, få en jobsamtale eller udvide dine forretningsforbindelser, hvis du udelader følgende fra din elevatortale:

 • Brug ikke den samme elevatortale til forskellige virksomheder, publikumsbaggrunde og situationer.
 • Afstå fra at huske præcise ord. Vær kreativ og udskift ord, hvis du ikke husker det med det samme.
 • Medtag ikke uklart, ufokuseret, irrelevant indhold eller sætninger i din elevatorerklæring.
 • Tal ikke usædvanligt hurtigt. Hvis mulighedsvinduet er kort, skal du skære ned på overflødigt indhold.
 • Undgå at bombardere talen og undslippe scenen, mens du bliver nervøs foran en VIP.

Lad os lære tipsene til at levere den perfekte elevatorpitch.

  Top 5 Bootstrap-alternativer

Tips til levering af elevatorpitch

Din elevatorerklæring vil have indflydelse på lytteren, hvis du følger disse tips, mens du leverer den:

 • Vær energisk, når du taler.
 • Brug en overbevisende tone, mens du taler.
 • Kropssprog er nøglen. Vis høflighed og respekt, og læn dig lidt frem.
 • Brug dine arme til at vise positive bevægelser, og lad være med at krydse dem.
 • Opfør dig normalt, bevar øjenkontakten og blink som normalt.
 • Hold en professionel kropsafstand til lytteren.
 • Øv din elevatortale meget, men husk ikke udenad for at levere den, som den er.

Lad os derefter se på nogle af eksemplerne på elevatorpitch.

Elevator Pitch eksempler

Nedenfor finder du nogle af de virkelige elevatorpladser, der virkelig fungerer:

Hjemmeopholdsplatform

Billedkredit: yesware

Denne Airbnb-elevatorerklæring er et perfekt eksempel på, hvordan man præsenterer innovative ideer for publikum. Folk er ofte i tvivl om nye ideer og ved ikke engang, om de har brug for dem.

For dem skal du oprette en pitch, der i det væsentlige vil forbinde dit virksomhedstilbud med de eksisterende markedsaktører, der tilbyder populære funktioner.

I dette pitch fokuserede Airbnb på de problemer, rejsende står over for med hensyn til hoteludgifter, og hvordan deres virksomhed kan tilbyde en omkostningseffektiv løsning.

Co-Working Space

Kilde: yesware

I denne elevatorpitch fulgte WeWork den enkle skabelon: at vise problemet og tilbyde en løsning. Det fremhævede sin målgruppe, viste folks problemer, og til sidst slog den sin løsning.

Du kan også oprette en lignende forhøjet pitch, der viser, hvordan din virksomhed vil hjælpe folk med at spare tid, penge eller mere. Brug af tal i din pitch vil hjælpe dig med at illustrere din pointe.

Ejendomsselskab

Følgende eksempel er en ideel elevatorplads til ejendomsbranchen:

”Med markedsudsving er boligkøbsprocessen en hovedpine.

Vores virksomhed hjælper førstegangsboligkøbere med at få deres drømmehus ved hjælp af en sammenlægning af uddannelse, finansiel rådgivning og proprietære værktøjer. Her mødes vores repræsentanter med hver kunde for at dække deres spørgsmål.

Derudover deler vi også regelmæssige opdateringer om nye boligannoncer, prisændringer og seneste salgspriser, så du kan få en retvisende idé om markedstendenser.

100+ førstegangshuskøbere har taget deres afgørende beslutning med hjælp fra vores virksomhed, og det kan du også. Bestil et kald i dag for at høre mere.”

Denne elevatortale berørte brugerproblemet og fokuserede hovedsageligt på virksomhedens tilbud. Det er blevet et fængende pitch ved at vise al den værdi, det tilføjer til din jagt på et hjem.

SaaS applikationsudvikler

Hvis du udvikler SaaS-software, er følgende elevator-pitch et perfekt eksempel for dig:

“Din software er for fantastisk. Dens awesomeness er grunden til, at nye brugere ikke kan se dets muligheder med det samme.

ShowUp er bruger-onboarding-platformen skabt til ekstraordinære SaaS-platforme som din. Det hjælper dine brugere med at opdage dets funktionaliteter.

ShowUps evne til at forudsige og forhindre churn ved hjælp af engagementsanalyse adskiller den fra de andre løsninger.

Lad ikke indlæringskurven blive en slingrende kurve. Prøv ShowUp nu.”

  HDR-formater sammenlignet: HDR10, Dolby Vision, HLG og Technicolor

Dette pitch fanger sin målgruppes opmærksomhed ved at kalde dem fantastiske. Derefter diskuterer det, hvordan det vil hjælpe dem (SaaS-virksomheder) med dets funktioner. Til sidst slutter banen med et strejf af frygt og CTA.

Ansættelses- eller HR-software

Her er et fint eksempel på en elevator pitch til ansættelse af en applikationsudvikler:

“Det er svært at ansætte. Vi har gjort det nemt.

WorkingPPL er en revolutionerende cloud-baseret ATS. Det hjælper dig med at finde, fostre og ansætte det talent, din organisation har brug for for at sikre succes.

Vores mission er at hjælpe startups til at trives, og det kan de gøre ved hjælp af vores teknologi. Vi sigter mod at hjælpe dig med at opbygge strålende forskelligartede teams og dermed påvirke menneskene i erhvervslivet positivt. Lad os give dig den mest effektive arbejdsstyrke, når du fokuserer på vækst.”

I dette pitch er fokus på, hvordan virksomheder vil få gavn af at bruge denne software. I stedet for at beskrive dens funktioner, forsøger den at overtale målgruppen med, hvordan den vil hjælpe dem med at vokse.

Tandlæge

Hvis du er tandlæge eller medicinsk professionel, vil du finde denne pitch for at være nyttig:

”For mange mennesker med svære tandproblemer er turen til tandlægen mere smertefuld end selve problemet.

Men ikke hos DentFriend. Det er stedet, ingen vil dømme dig, og ventetiden er aldrig længere end 15 minutter. Du kan også vælge musikken!

Vores 100+ femstjernede Google-bedømmelser og -anmeldelser vil fortælle dig mere; dog skal du virkelig opleve DentFriend for at indse, hvor bekvem eller, tør vi sige, fornøjelig din tur til tandlægen kan være.

Så lad os planlægge din første aftale i dag.”

Denne elevatorpitch beskriver smertepunktet for målkunderne, og hvordan de kan hjælpe med dette problem. Det viser også klinikkens unikke funktioner og afsluttes med en CTA. Det inkluderer også social bevis ved at nævne den gode Google-vurdering, den har.

Personlig terapeut

Tjek denne elevator pitch fra en hjemmeside, der tilbyder online mental terapi:

“Hjælp til dig er en online personlig terapiplatform, der tilbyder live chat, lyd- og videoterapisessioner. Nu behøver du ikke at møde nogen personligt til terapi eller tale foran et kamera, hvis du ikke vil.

Hjælp til dig er mere overkommelig end personlige sessioner og kan tilgås overalt i verden. Vores organisation vurderer dine behov og forbinder dig med din akkrediterede terapeut inden for 48 timer.

Besøg vores hjemmeside og slutt dig til over fem millioner mennesker, der tog kontrol over deres mentale sundhed med hjælp fra erfarne fagfolk.”

Denne elevator pitch handler om, hvad virksomheden har at tilbyde dig. Funktioner er blevet godt beskrevet, og i begyndelsen var der en lille sammenligning med manuel terapi-sessionerne.

Afsluttende ord

Elevatorpladser er nyttige isbrydere. Det sætter samtaler i gang. Derfor skal elevatorudsagn være yderst effektive, og der bør være en værditilvækst for lytterens tid.

Ovenstående artikel lærte dig det grundlæggende i en elevatortale, såsom dens definition, længde, dos and don’ts, bedste praksis, hvordan man skriver en osv. Derudover opdagede du også nogle fremragende eksempler på elevatorerklæringer.

Efter at have lyttet til et virkningsfuldt og effektivt elevatorpitch, kan den administrerende direktør eller venturekapitalisten bede dig om at møde dem til yderligere diskussion om jobstillingen eller opstartsprojektet.

Til et sådant møde skal du producere et diasshow med din plan, færdigheder, legitimationsoplysninger, erfaringer osv. Du kan bruge disse præsentationsværktøjer til at skabe ekstraordinære diasshows.