Sådan skriver du brøker i PowerPoint

Hvis du holder en præsentation for en virksomhed eller underviser i en lektion i en matematiktime, er det sandsynligt, at du vil bruge brøker i præsentationen. PowerPoint giver flere forskellige brøkstrukturer, herunder skæv, stablet, lineær og lille. Sådan bruger du dem.

Forskellige brøkstrukturer i PowerPoint

Der er et par måder at skrive brøker på i PowerPoint. Hvis du er tilfreds med standardbrøkstrukturen, som du får ved blot at indtaste brøken, er det fantastisk! Hvis du diskuterer mere komplekse ligninger, kan det være værd at se på de andre tilgængelige strukturer i PowerPoint.

Som før nævnt kaldes standardbrøkstrukturen, som du får ved blot at skrive brøken i PowerPoint, en lineær struktur. Her er et eksempel på, hvordan det ser ud. I dette tilfælde bevarer brøken den aktuelle skrifttypestil og størrelsesindstillinger som resten af ​​teksten i dit afsnit.

  Sådan får du adgang til BIOS på din pc

Når du bruger værktøjet fra PowerPoint til at indsætte den lineære brøk, omformaterer den den lidt. Her er et eksempel på, hvordan det ser ud.

Som du kan se, ser det lidt anderledes ud, end når du indtaster det direkte. Den indsatte version kursiverer teksten og bruger Cambria Math-skrifttypen.

PowerPoint giver også flere andre brøkstrukturer, hvis lineær ikke virker for dig. Her er en liste over de forskellige stilarter:

Stablet fraktion
Skæv Brøk
Lineær Brøk
Lille Brøk
dy over dx
cap delta y over cap delta x
delvis y over delvis x
delta y over delta x
pi over 2

Og her er et eksempel på, hvordan de ser ud:

Disse strukturer bør give dig fleksibiliteten til at bruge fraktioner, men de understøtter bedst dit materiale.

Indsættelse af brøker i PowerPoint

Vi overlader det til dig at bestemme, hvilken brøkstruktur der skal bruges. Uanset hvad du beslutter dig for, så finder du dem her.

Gå først over til fanen “Indsæt” og klik på knappen “Ligning” (pi-symbolet).

  Få et mørkt tema til medium i din browser

Dette åbner en specialiseret Design-fane i en ny fanegruppe ved navn Tegneværktøjer. Du vil også bemærke, at en ny “Typ ligning her” tekstboks vises på dit dias.

På fanen “Design” skal du klikke på knappen “Brøk”.

På rullemenuen skal du vælge den brøkstruktur, du vil bruge. I dette eksempel vælger vi “Stablet”.

Du vil nu se den brøkstruktur, du valgte, vises på diaset.

Nu skal du bare indsætte tallene i din brøk.

Tegn dine egne brøker

En anden smart funktion i PowerPoint er evnen til at tegne brøker. Tilbage på fanen “Indsæt” skal du klikke på pil ned under knappen “Ligning”.

Den rullemenu, der vises, viser flere forskellige typer ligninger. Helt nederst i denne menu skal du klikke på “Ink Equation”.

Vinduet “Math Input Control” vises nu, så du kan tegne din ligning. Hvis du ikke bruger en berøringsaktiveret enhed, kan du bruge din mus. Lad os prøve en simpel brøk først.

  Hvor ofte opdaterer Google Chrome?

Som du kan se i ovenstående GIF, trak vi (sjusket) 1/3 i den stablede brøkstruktur. PowerPoint giver dig en forhåndsvisning af brøken i området over tegneblokken.

Lad os nu se, hvad der sker, når vi tegner noget lidt mere komplekst.

Ok, så det er ikke den mest komplekse ligning, du nogensinde har set, men den tjener som et godt eksempel. Når du er tilfreds med ligningen, skal du gå videre og vælge “Indsæt”.

Du vil nu se ligningen vises i PowerPoint-dias.

Ved hjælp af tegneværktøjet kan du tegne enhver brøkstruktur, du kan lide. Du skal dog huske på, at det er et ret følsomt værktøj, så det er nemt for den at forveksle din tegning med den skæve struktur, når du ville have den stablede struktur i stedet for. Sørg for at tegne alt så pænt som muligt. Hvis du roder, kan du altid bruge den medfølgende slettefunktion eller bare rydde ligningen og starte forfra.