Sådan skjuler du din versionshistorik for Google Docs

Som standard gemmer Google Docs din versionshistorik, mens du arbejder på et dokument. Dette giver dig mulighed for at spore de ændringer, du har foretaget, og vende tilbage til en tidligere version af dokumentet, hvis du har brug for det.

DAGENS MUO-VIDEO

RUL FOR AT FORTSÆTTE MED INDHOLD

Når du deler et Google-dokument, kan andre se dets versionshistorik, hvilket kan afsløre ændringer, du foretrækker at holde privat. Vi guider dig til, hvordan du løser denne bekymring.

Sådan skjuler du din Google Docs-versionshistorik på din telefon

Der er to måder at skjule din Google Docs-versionshistorik på, afhængigt af om de personer, der får adgang til dit dokument, er seere eller redaktører.

Den første metode involverer tildeling af “seer”-tilladelser. Ved at gøre folk til seere i dine Google Docs kan du skjule dens versionshistorik. Denne metode er dog kun effektiv, hvis de ikke vil samarbejde om dokumentet. At gøre dette:

  • Åbn et dokument i Google Docs-appen.
  • Tryk på de tre prikker øverst til højre.
  • Vælg indstillingen Del & eksporter.
  • Tryk på Administrer personer og links på Android. Hvis du er på en iPhone, skal du trykke på Administrer adgang.
  • Tryk på Enhver med linket under Generel adgang, tryk derefter på Editor under det, og vælg Fremviser. Hvis Viewer allerede er valgt, skal du lade den være som den er.
  • Og der går du. Dette burde gøre, at seere af dit dokument ikke kan ændre dit dokument eller se din versionshistorik.

    Den anden måde er at lave en kopi af dit dokument. Hvis du har til hensigt at samarbejde om et Google-dokument og ønsker at skjule redigeringerne, kan du overveje at dele en kopi i stedet. Sådan gør du det på en mobilenhed:

  • Tryk på de tre prikker øverst til højre i dit dokument.
  • Vælg Del og eksporter.
  • Tryk på Lav en kopi. Kopien oprettes øjeblikkeligt på en iPhone, men på Android skal du først navngive kopien.
  • Når du har lavet en kopi, kan du dele den med samarbejdspartnere, velvidende at de ikke kan se dit dokuments versionshistorik. Du kan slette det originale dokument eller beholde det som reference.

    Sådan skjuler du din Google Docs-versionshistorik på en Mac eller pc

    Processen til at skjule din Google Docs-versionshistorik er den samme på tværs af Mac, pc og mobilenheder. Du kan enten indstille adgangsniveauet for personer til fremviser eller oprette en kopi af dit dokument. Sådan gør du både på en Mac og pc.

    Gør folk til seere i dine Google Docs

    Følgende trin giver dig mulighed for at skjule din Google Docs-versionshistorik på en Mac eller pc:

  • Åbn dit dokument i Google Docs.
  • Klik på Del øverst til højre i dit dokument.
  • Under Generel adgang > klik på Editor > vælg Viewer.
  • Hvis du har delt dit dokument med bestemte personer, kan du begrænse dem individuelt.

    Lav en kopi af dine Google Docs

    Sådan laver du en kopi af dine Google Docs på en Mac eller pc:

  • Åbn dit dokument i Google Docs.
  • Klik på Filer i Google Docs-menuen.
  • Vælg Lav en kopi.
  • Navngiv din kopi. Du kan også dele det med de samme personer og kopiere kommentarer og forslag.
  • Og det er det. Du har med succes skjult dine dokumentændringer for samarbejdspartnere. Hvis du ved, hvordan du skjuler din dokumentversionshistorik, er du på vej til at bruge Google Docs som en professionel.

    Skjul din Google Docs-versionshistorik for andre

    Du kan forhindre folk i at se, hvad du ændrer i dit Google-dokument på flere måder, så du ikke behøver at bekymre dig.

    Hvis du deler et dokument med ikke-samarbejdspartnere, skal du gøre dem til seere for at forhindre dem i at få adgang til din versionshistorik. Hvis du deler et dokument med samarbejdspartnere, kan du foretage dine redigeringer og derefter dele en kopi. Med disse metoder er din versionshistorik sikker for andres øjne.