Sådan skærmbilleder du på pc (Windows 10)

Vi har ikke rigtig nogen statistik til at bevise dette, men vi kan kun antage, at de fleste pc-brugere skal tage skærmbilleder på deres Windows 10 i ny og næ.

Uanset om du vil vise noget sjovt, der sker på din pc til en ven, huske en vigtig information eller endda oprette billedvejledninger til onlinepublikationer, har du brug for et skærmbilledeværktøj til at hjælpe dig.

Du kan endda udtrække tekst fra skærmbilleder, hvis du er udstyret med et billedredigeringsprogram, der understøtter OCR-teknologi.

Skærmbillede Windows 10

Heldigvis har Windows 10 integreret understøttelse af billedsnapshots. Faktisk er der flere måder at få fat i din computerskærm på Microsofts operativsystem, og vi viser dig hvordan.

Nogle foretrækker at bruge kommandoprompt til at fange skærmen, men vi vil tage en mere praktisk tilgang og fokusere på lettere metoder, der kommer med en grafisk grænseflade.

Sådan skærmbilleder du på Windows 10

1. Brug Print Screen-tasten

Tag et kig på dit tastatur og søg efter en Print Screen-tast. Det findes normalt på den øverste række blandt de funktionelle taster. Men du kan også se det i nærheden af ​​Hjem-knappen eller endda på dit numeriske tastatur, afhængigt af din tastaturfabrikant og -model.

  Sådan rettes højt CPU-forbrug af OneDrive i Windows 10

Hvor bliver screenshots af?

Tryk på Print Screen for at fange hele skrivebordet. Windows 10 giver dig ingen tegn på, at den har kopieret noget. Du kan dog åbne et billedredigeringsprogram som Paint eller Paint 3D for at indsætte billedet.

Hvis du holder Alt nede, mens du trykker på Print Screen, får du et skærmbillede af det aktive vinduesvindue i stedet for fuld skærm.

Det er en fantastisk og enkel måde at fokusere på en enkelt applikation i stedet for at spilde tid i en fotoeditor på at prøve at skære uønskede dele ud af et fuldskærmsbillede.

2. Brug tastekombinationen Win + Print Screen

Hold Win-tasten nede og tryk på Print Screen-tasten opnår lignende effekter som i den foregående metode, med to store forskelle.

For det første kan du faktisk se, at du tager et øjebliksbillede, fordi hele skærmen dæmpes midlertidigt.

Hvor gemmes skærmbilleder?

For det andet gemmes fuldskærmsbillederne automatisk på disken. Du kan finde dem i Billeder > Skærmbilleder. Det er muligt at ændre standardplaceringen fra sektionen Egenskaber > Placering.

Men det optagne billede kopieres også til udklipsholderen, så du stadig kan åbne en editor, indsætte billedet og fortsætte med at redigere det, hvis det er nødvendigt.

  Sådan bruger du virtuelle skriveborde på Windows 11

Sammenlignet med den forrige tilstand er brugen af ​​Win + Print Screen-tastkombinationen ideel, når du skal tage flere skærmbilleder i en fart og ikke har tid til manuelt at gemme hver enkelt til fil.

3. Brug Snipping Tool

Snipping Tool er et særligt værktøj, der blev implementeret i Windows 7 for at hjælpe dig med at tage skærmbilleder. Og det er stadig tilgængeligt på Windows 10. Udover at fange hele skærmen og det aktive vindue, kan du også bruge det til at skabe et frit eller rektangulært klip.

Vælg optagetilstand, klik på Ny, og tag billedet. Det er også muligt at angive en forsinkelsestid (op til 5 sekunder).

Du kan gemme klippet som en PNG-, GIF- eller JPG-fil, kopiere det eller sende det i en e-mail-vedhæftet fil. Inden du gør det, kan du tegne på billedet med en pen eller highlighter for at påpege vigtige dele, du vil flytte seerens opmærksomhed på.

4. Brug Xbox Game Bar

Xbox Game Bar er en anden funktion indbygget i Windows 10. Den er specielt lavet til at hjælpe dig med at tage skærmbilleder og optage videoer, mens du spiller spil eller arbejder med fuldskærmsapplikationer. Du kan hurtigt kalde det ved at trykke på Win + G-genvejstasten.

  Sådan aktiveres ransomware-beskyttelse i Windows 10

Eller du kan direkte bruge Win + Alt + Print Screen-tastkombinationen til at fange hele skærmen. Det vil blive kopieret til udklipsholderen, så du skal bare åbne en editor, indsætte billedet og gemme det i en fil.

5. Brug GreenShot

Hvis du vil have mere kontrol, som at planlægge skærmbilleder, kan du vende dig til tredjeparts softwareværktøjer. Der er mange muligheder på nettet, men vi mener, at Greenshot er en af ​​de bedste i branchen.

Greenshot er fuldstændig freeware. Det har flere optagelsestilstande, såsom fuld skærm, aktivt vindue, brugerdefineret område eller sidste område.

Du kan konfigurere genvejstaster, gemme skærmbilleder som lokale filer, samt uploade dem til billedhostingtjenester som Imgur, Photobucker, Flickr eller Dropbox.

Hvad mere er, kan du inkludere eller udelukke din musemarkør fra billederne, bevare vinduets gennemsigtighed og endda udskrive billederne i sort/hvid eller med omvendte farver.

Konklusion

For at opsummere kan du nemt tage skærmbilleder på din Windows 10-pc ved at bruge Print Screen-tasten eller ved at aktivere Print Screen, mens du holder Alt nede. Det er endda muligt at tage skærmbilleder af apps, der blokerer denne funktion.

Men du kan også bruge Windows 10 Snipping Tool eller Xbox Game Bar. Hvis du leder efter mere kontrol over dine skærmbilleder, er det dog en god idé at henvende dig til en tredjeparts pålidelig applikation såsom GreenShot.

Gik vi glip af noget vigtigt? Hvad er din foretrukne måde at tage snapshots på Windows 10? Fortæl os det i kommentarfeltet nedenfor.