Sådan sikkerhedskopieres din Macs fotobibliotek til et eksternt drev

Fotos er nogle af de vigtigste filer, folk ønsker at opbevare. Det er rart at gemme dem i skyen, men du vil måske også have ro i sindet ved at have dine billeder gemt lokalt. Heldigvis er det nemt nok at kopiere din Macs fotobibliotek til et eksternt drev.

Denne vejledning antager, at du bruger den faktiske “Fotos”-app på din Mac, standarden, hvis du har brugt iCloud Photo Stream eller importeret fra din iPhone. Hvis du bare har dine billeder i en mappe på din Mac, skal du blot tilslutte dit eksterne drev og flytte dem over. Hvis du bruger en anden app, der vedligeholder et bibliotek, skal du konfigurere tingene i den app.

  10 nemme Minecraft-husideer

Flytning af dit fotobibliotek

For at forstå, hvordan dette fungerer, er det vigtigt at vide, hvordan appen Fotos katalogiserer filer. Det er faktisk enkelt; der er en enkelt fil, der indeholder hele dit bibliotek. Hvis du vil sikkerhedskopiere dette, tilslutter du din eksterne harddisk og trækker hele filen over på den harddisk i sidebjælken i Finder.

Den sværeste del kommer, når du skal ændre, hvilket fotobibliotek du vil bruge. Du bliver nødt til at ændre den placering, hvorfra appen Fotos læser.

På billedet nedenfor har jeg to Fotos-biblioteker, standardbiblioteket og et backup-bibliotek.

Mens du kan få adgang til sikkerhedskopieringsbiblioteket bare ved at dobbeltklikke på det – hvilket åbner det i Fotos-appen – er det bedre at skifte Fotos til at bruge denne som standard. Du kan altid skifte tilbage til det almindelige bibliotek, når du har brug for det.

  Sådan bruger du Google Chrome til at generere sikre adgangskoder

Dobbeltklik på backupbiblioteket for at åbne det, og åbn derefter indstillingerne for Fotos fra Fotos > Indstillinger i menulinjen.

Vælg “Brug som systemfotobibliotek”, som vil ændre standarden til det nye bibliotek.

Sikkerhedskopier dit drev automatisk med Time Machine

Manuel sikkerhedskopiering af filer er ikke den bedste løsning, da du aldrig kan forudsige, hvornår din computer går i stykker. Det er bedre at sikkerhedskopiere automatisk, så du slet ikke skal tænke på det. Apples indbyggede Time Machine er det bedste værktøj til at sikkerhedskopiere til et eksternt drev. Du kan læse vores vejledning om opsætning for at komme i gang.

  Bedste gratis sFlow-samlere og -analysatorer anmeldt i 2020

Billedkreditering: dourleak/Shutterstock